۱۴۰۰/۳/۲۹ فناوری اطلاعات

کی بازار- گرچه یوتیوب در طول سال‌ها در زمینه‌ی محتواسازی برای ما -آن هم بر اساس عادات بازدیدمان- پیشرفت بسیاری کرده است؛ اما هنوز خیلی مانده تا محتواسازی برای ماهیت انسان را یاد بگیرد. شاید بخشی از آن تعمدی باشد: برای درگیر کردنتان روی کلیک کردن‌ها و سرگرم بودن در این بزر‌گ‌ترین پایگاه اطلاعاتی ویدیو. برای بلاک کردن کانال‌های یوتیوب باید قوانین یوتیوب را دور زده و بروید سراغ اپ طرف‌سوم. ویدیو بلاکر برای یوتیوب نه تنها کانال‌ها را مسدود می‌سازد که حتی به شما این قابلیت را می‌دهد تا نظارت داشته باشید چه نوع کانال‌هایی را می‌توانید در آینده در یوتیوب ببینید. با ما همراه باشید تا نحوه انجام این کار را خدمتتان توضیح دهیم.

تاریخچه تماشا را روی «مکث» یا حالت «ناشناس» بگذارید

حالت ناشناس یوتیوب که سال 2018 معرفی شد روی اسمار‌ت‌فون‌ها و کامپیوترها کار می‌کند اما این متود روی هر یک به طور متفاوتی عمل می‌کند. در اصل این قابلیت نخواهد گذاشت یوتیوب آنچه را تماشا می‌کنید ردیابی کند و این یعنی در عوض هر کانال پوشینگ یوتیوب دیگر روی نمایشگرتان پدیدار نخواهد شد. برای انجام این کار روی پی‌سی، روی آیکون منوی سه خط در بالا سمت چپ کلیک کرده و گزینه History را بزنید. سپس در بخش راست روی Pause Watch History زده باری دیگر Pause را بزنید. حال می‌بایست به همین نمایه بازگردید تا باری دیگر تاریخچه تماشای خود را برگردانید.

روی اسمارت‌فون هم باید روی عکس پروفایل خود در بالا سمت راست کلیک کرده سپس Settings -> History & privacy را رفته و روی اسلایدر Pause watch history بزنید.

آنچه را روی هوم‌پیج یوتیوب‌تان ظاهر می‌شود کنترل کنید

ابتدا ارزشش را دارد که از متود خانگی بلاک کردن ویدیوهای یوتیوب استفاده کنید. هوم‌پیج یوتیوب شما همه نوع ویدیو که فکر کند شما دوست دارید نمایش می‌دهد- از آخرین آپلودها روی کانال‌هایی که طبق عادت خاص بدان‌ها سر می‌زنید گرفته تا ویدیوهای «توصیه‌شده» بر اساس عادات بازدیدتان. اما این‌ها شاید شامل ویدیوهایی هم بشوند که شما هیچ دوستشان ندارید. برای بلاک کردن ویدیوهای یک سری کانال خاص (به منظور جلوگیری از نمایششان روی فید توصیه‌شده‌تان) روی آیکون منوی سه نقطه در کنار عنوان ویدیوی هوم‌پیچ یوتیوب‌تان (غیرقابل‌رؤیت است تا وقتی که موس را روی محل درست تکان دهید) کلیک کنید و بعد Not interested را بزنید.

بعد از این، می‌توانید دلایلی را برای دوست نداشتن ویدیو انتخاب کنید. اگر گزینه I don’t like the video را انتخاب کنید، ویدیوهای آن کانال دیگر در فید توصیه‌شده‌ی شما پدیدار نخواهند شد.

توجه داشته باشید که با این کار کانال از نتایج سرچ حذف نخواهد شد؛ فقط از هوم‌پیج یوتیوب‌تان برداشته خواهد شد. اگر می‌خواهید کانال‌ها را از دم بلاک کنید باید یک گام فراتر روید.

بلاک کردن کانال‌ها با رفتن به بخش About

اگر دوست دارید کانال یوتیوبی را بلاک کنید به صفحه آن کانال رفته و روی تب About بزنید. از این بخش آیکون Flag را پیدا کنید؛ بخشی که باید به منظور آغاز پروسه مسدودسازی رویش فشار دهید. بعد از فشار دادن آیکون فلگ، فهرست دراپ داونی ظاهر خواهد شد که از آن باید اقدام کنید به انتخاب گزینه Block User.

جالب است بدانید که پیام هشداری نمایش داده خواهد شد که توضیح می‌دهد بلاک کردن آن کانال بخصوص یوتیوب جلوی نظردهی روی هر یک ویدیوهای شما را می‌گیرد. فقط کافیست دکمه Submit را فشار دهید.

بلاک کردن کانال یوتیوب روی موبایل

اگر می‌خواهید از دستگاه موبایل خود کانال یوتیوبی را بلاک کنید باید آن کانال یتیوب بخصوص را سرچ کنید. سپس روی پروفایل آن کلیک کنید. حال در بخش راست نمایشگر روی آیکون سه نقطه ضربه بزنید.

از منوی دراپ داونی که ظاهر می‌شود گزینه Block user را انتخاب کنید.

نحوه بلاک کردن کانال‌های یوتیوب با ویدیو بلاکر

شما می‌توانید روی مرورگر دسکتاپ خود از افزونه Video Blocker (مخصوص کروم و فایرفاکس) برای بلاک کردن ویدیوها و کانال‌های خود بهره ببرید. این افزونه به شما اجازه می‌دهد تماماً همه ویدیوهای یک کانال یا یک نوع خاص از ویدیو را بلاک کنید و می‌گذارد کاری کنید کاملاً غیرقابل‌ دسترسی شوند؛ انگار که اصلاً در یوتیوب آپلود نشده‌اند. دیگر به عنوان ویدیوهای توصیه‌شده به شما نمایش داده نخواهند شد و حتی سرچ کردن نام آن کانال‌ها هم در نتایج نخواهد آمد. برای مقاصد نمایشی هم از افزونه روی کروم استفاده می‌کنیم؛ هرچند همان دستورالعمل روی فایرفاکس نیز اعمال می‌شود.

پروسه اولیه مسدودسازی ساده استک به محض اینکه ویدیویی از کانالی که دوست ندارید دیدید رویش راست‌کلیک کنید و گزینه Block videos from this channel را انتخاب کنید. حال باید همه‌چیز انجام شده باشد. تمام ویدیوهای آن کانال فوراً از نظر شما محو خواهند شد.

با این حال اولین باری که سعی داشتیم از متود بالا استفاده کنیم موفق نشدیم. متود جایگزینی که از ویدیو بلاکر استفاده می‌کند این است که روی آیکون افزونه ویدیو بلاکر در کروم بزنید و بعد گزینه Blocklist را بزنید. از اینجا شما می‌توانید همه ویدیوهای بلاک‌شده خود را مدیریت کنید. به Add new در قاب سمت چپ رفته تا کانال‌هایی را به طور دستی به بلاک‌لیست اضافه کنید. وقتی اولین بار این کار را انجام دادیم به نظر می‌آمد متود راست‌کلیک را که در فوق بدان اشاره کردیم آنلاک می‌کند.

مدیریت بلاک‌لیست

وقتی در منوی ویدیو بلاکر قرار گرفتید کلی آپشن دیگر خواهید دید که می‌توانید از بین‌شان یکی را انتخاب کنید. موقع افزودن ویدیوی جدید فرضاً برای بلاک، سه گزینه متفاوت را زیر دراپ داون Type مشاهده خواهید کرد. این گزینه‌ها به شرح زیرند:

  •         آیتم کانال. وقتی این گزینه انتخاب شد باید نام دقیق و کامل کانال را وارد کنید (حساس به بزرگی و کوچکی حرف)؛ کانالی که در آن دوست دارید ویدیوها را بلاک کنید. بهتر است نام کانال را کپی پیست کنید اما خودتان هم می‌توانید آن را تایپ کنید.
  •         وایلدکارت. این چیزی است مثل گزینه آیتم کانال با این تفاوت که به کوچکی و بزرگی حروف حساس نیست. هر واژه‌ واردشده سرچ خواهد شد و اگر کلمات مچ باشند، کانال بلاک می‌شود. این گزینه بیشتر از همه مناسب بلاک کردن چندین کانال با یک تایپ واحد است.
  •         کی‌ورد. این گزینه همه ویدیوهایی را که حاوی کلیدواژه‌های خاصی هستند (حساس به کوچکی و بزرگی حروف) فیلتر می‌کند. فقط کافیست کی‌ورد را وارد کنید و ویدیو بلاکر همه توصیه‌ها و سرچ‌های حاوی آن واژه را به هر ترتیبی که ظاهر شوند فیلتر خواهد کرد.

شما همچنین می‌توانید برای اینگه نگذارید سایر کاربران از بلاک لیست کانال‌هایی را اضافه یا حذف کنند برای ویدیو بلاکر رمزعبور بگذارید. با این حال این قابلیت در فایرفاکس موجود نیست- شما می‌توانید تنها روی کروم از آن استفاده کنید.

روی آیکون افزونه Video Blocker کلیک کرده و Options را انتخاب نمایید.

در منوی ویدیو بلاکر، روی گزینه Security در قاب چپ کلیک کرده تا گزینه‌ای برای تنظیم رمزعبور خود مشاهده نمایید. در نظر داشته باشید که این باعث نمی‌شود فرد افزونه ویدیو بلاکر را پاک نکند؛ اما اگر این کار را انجام دهند دست‌کم می‌دانید فردی سعی داشته محتوایی را که بلاک کردید ببیند.

علاوه بر محافظت، ویدیو بلاکر همچنین به شما اجازه می‌دهد بلاک‌لیست خود را وارد و خارج کنید تا قادر باشید از این افزونه روی هر پی‌سی –بدون اینکه بلاک‌لیست خود را از دست بدهید- استفاده کنید.



منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.