۱۴۰۰/۲/۱۸ فناوری اطلاعات

کی بازار- هر دستگاه سخت‌افزاری که به سیستم ویندوزی‌تان متصل باشد برای آنکه درست کار کند شما را ملزم می‌کند به نصب درایورهای سخت‌افزاری. این درایورهای سخت‌افزاری دسترسی سطح پایینی به سیستم ویندوز شما دارند تا بتوانند آنطور که باید و شاید عملکرد داشته باشند. از آنجایی که درایورها به کرنل دسترسی دارند ویندوز آن درایورها را ملزم می‌کند تا به طور رسمی امضا شوند. این بدان‌معناست که مایکروسافت سعی دارد هر اقدامی در راستای نصب درایورهای امضانشده در ویندوز 10 را بلاک کند. با این حال، وقت‌هایی هم هست که باید درایورهای غیررسمی، درایورهای امضا نشده یا حتی درایورهای قدیمی که امضای دیجیتال ندارند را هم نصب کرد. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور می‌شود این درایورها را در ویندوز 10 نصب نمایید.

توجه: بررسی امضاهای درایور یک قابلیت امنیتی است و غیرفعالسازی آن توصیه نمی‌شود. تنها از منابع قابل اطمینان اقدام به نصب درایورهای امضانشده بکنید. همیشه پیش از ادامه دادن پروسه کامل از کامپیوتر خود بک‌آپ بگیرید و مطمئن شوید درایور ریکاوری برای خود ساخته‌اید. یک درایور غیرقابل‌اطمینان می‌تواند پی‌سی شما را از کار بیاندازد. برای نصب درایورهای امضا نشده در ویندوز 10 راه‌های مختلفی وجود دارد که هر یک هم کارایی خوبی دارد؛ بنابراین آنی را که سلیقه‌تان است انتخاب کنید.

  1.      نصب درایورهای امضانشده از منوی  Advanced Boot

آسانترین روش برای نصب درایورهای امضا نشده استفاده از منوی بوت پیشرفته است. برای انجام این کار Win + X را فشار داده، گزینه Shutdown را جستجو کرده و سپس همزمان کلید shift و چپ‌کلیک روی گزینه Restart را بزنید.

اقدام فوق باعث خواهد شد سیستم‌تان ریستارت شود و بعد به منوی Advanced Boot برده خواهید شد. در اینجا گزینه‌ی Troubleshooting را انتخاب کنید.

در بخش Troubleshooting گزینه Advanced Options را انتخاب نمایید.

Start-up Settings را بزنید.

گزینه‌ی Startup Settings به شما اجازه خواهد داد تا ویندوز سیستم خود را در مودهای مختلفی بوت کنید. تنها کافیست برای ادامه روی گزینه Restart کلیک کنید.

از آنجایی که نصب درایورهای امضا نشده نیاز است به منظور انتخاب گزینه هفتم که Disable driver signature enforcement است روی کیبورد F7 را فشار دهید.

به محض انتخاب این گزینه سیستم شما به ویندوز بوت خواهد شد. سپس می‌توانید درایورهای امضانشده را در ویندوز بدون هیچ مشکلی نصب نمایید. بعد از نصب سیستم خود را ریستارت کنید و حالا Driver Signature Enforcement از ریبوت بعدی به طور خودکار فعالسازی خواهد شد.

اگر زمانی خواستید درایور امضانشده‌ی دیگری را نصب کنید می‌بایست باری دیگر پروسه فوق را تکرار کنید. این متود اگر فقط نیاز دارید یک بار یا به ندرت درایور امضا نشده را نصب کنید بسیار مؤثر خواهد بود.

  1.      نصب درایور امضا نشده با فعالسازی حالت Test

روش دیگر برای نصب درایور امضا نشده فعال کردن Test Mode در ویندوز 10 است. نکته خوبی که در مورد این متود وجود دارد این است که آنقدر فعال می‌ماند تا به طور دستی خاموشش کنید- اگر دارید چند درایور امضا نشده را تست می‌کنید بسیار به دردتان خواهد خورد.

برای شروع، منوی استارت خود را باز کنید و command prompt را تایپ نمایید. Run as administrator را زیر خط فرمان انتخاب نمایید.

اقدام بالا باعث خواهد شد خط فرمان با حقوق ادمین برایتان باز شود؛ چیزی که برای فعالسازی حالت تست نیاز است. در بخش پرامپت، فرمان زیر را کپی و اجرا نمایید:

bcdedit /set testsigning on

خواهید دید که فرمان با موفقیت اجرا می‌شود. فقط کافیست سیستم خود را ریستارت کنید و حالا در Test Mode بوت خواهید شد. وقتی در این حالت هستید می‌توانید درایورهای امضا نشده را نصب نمایید. افزون بر این، همچنین واترمارکی را نیز خواهید دید –چیز شبیه به همانی که در اسکرین‌شات زیر مشاهده می‌کنید- که به شما اطلاع می‌دهد در حالت تست قرار دارید.

وقتی کار نصب درایور تمام شد مهم است که این مود را ببندید. برای انجام این کار بعنوان ادمین از فرمان زیر استفاده کنید و سیستم را بوت نمایید:

bcdedit /set testsigning off

  1.      نصب درایورهای امضا نشده با غیرفعالسازی Integrity Checks

همچنین می‌توانید بررسی‌های یکپارچگی را نیز برای نصب درایورهای امضانشده در ویندوز غیرفعال کنید. شما می‌توانید با باز کردن خط فرمان بعنوان ادمین (Start، جستجوی خط فرمان و بعد انتخاب گزینه Run as administrator) و اجرای فرمان زیر integrity checks را غیرفعال کنید:

bcdedit /set nointegritychecks off

بعد از اجرای فرمان فقط کافیست سیستم خود را ریستارت کنید. حال قادرید درایور امضا نشده را روی دستگاه ویندوز 10 خود نصب کنید. درست مانند test mode مهم است که بررسی یکپارچگی انجام دهید. برای بازفعالسازی  integrity check فرمان زیر را به عنوان ادمین در خط فرمان اجرا کنید:

bcdedit /set nointegritychecks on

حال سیستم را ریستارت کنید و دیگر کار شما تمام است.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.