کی بازار- هر دستگاهی که روی پیسی است برای آنکه عملکرد درستی داشته باشد به یک درایور نیاز دارد. مشکل اینجاست که با گذشت زمان، دستگاه ویندوزی شما پر میشود از درایورهای قدیمی و غیرضروری که در نهایت شاید برای پیسی شما مشکلاتی بوجود آورند. مطمئناً میتوانید براحتی هر درایور دستگاه را با استفاده از ابزارهای درونسازهایِ ویندوز uninstall کنید؛ با این حال مانعی بر سر راه وجود دارد: ویندوز دیوایس منیجر تنها دستگاههایی را نمایش میدهد که در حال حاضر متصلند و هیچ گزینهای برای دیدن درایورهای مخفی یا قدیمی وجود ندارد. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور میشود درایورهای قدیمی و بلااستفاده را در ویندوز 10 حذف نمایید.
توجه: این مطلب تمرکز خود را روی ویندوز 10 گذاشته است اما باید با سایر نسخههای قبلی نیز همچون ویندوز 7 و ویندوز 8 نیز کار کند.
برای درایورهای گرافیکی و صوتی از DDU استفاده کنید
کارتهای گرافیکی ساز و کارهای پیچیدهای دارند و درصورتیکه یا کارت گرافیکی جدیدی خریداری کردید و یا نسخه قدیمی خود را آپدیت نمودهاید در نهایت متوجه خواهید شد که به دلیل درگیریهای درایور بدرستی عمل نمیکند (شاید عملکرد کلیاش خوب نباشد و یا شاید در معرض خرابی یا ریستارت قرار گیرد). اگر چنین اتفاقی افتاد میبایست از ابزار رایگان Guru 3DDDU یا همان Display Driver Uninstaller برای uninstall کاملِ کارتهای گرافیک قدیمی خود پیش از نصب کارتهای جدید استفاده کنید.
وقتی ابزار را استخراج کردید، میبایست ویندوز 10 را در Safe Mode و بعد DDU را باز کرده و از منوی دراپداون نوع دستگاه خود را (GPU یا Audio) انتخاب نمایید. وقتی انتخاب خود را انجام دادید، رویClean and restart کلیک کنید تا درایورهایتان تماماً uninstall شود. وقتی به ویندوز 10 معمول خود بازگشتید، میتوانید درایورهای جدید GPU یا audio را نصب کنید؛ آن هم بدون هیچ درگیری یا مداخلهای از سوی نسخههای قبلی.
اجبار برای نمایش درایورهای قدیمی
پیش از uninstall کردن درایورهای قدیمی باید آنها را مجبور کنیم در لیست نمایش داده شوند.
- برای انجام این کار، Win + X را فشار داده و Command Prompt (Admin) را از لیست گزینهها انتخاب کنید.
- فرمان زیر را تایپ نموده و دکمهی Enter را جهت اجرای فرمان فشار دهید:
SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
کاری که فرمان فوق انجام میدهد مجبور کردن تمامی درایورهای غایب یا قدیمی به نمایش دادن خود در لیست دیوایس منیجر است. وقتی این کار را انجام دادید، میتوانید بقیه روند uninstall را ادامه دهید.
Uninstall درایورهای قدیمی در ویندوز
- به منظور uninstall کردن درایورهای قدیمی، Win + X را فشار داده و از لیست گزینههای Device Manager را انتخاب نمایید.
- به view رفته و برای آشکارسازی تمامی درایورهای پنهان و قدیمی گزینهی show hidden devices را انتخاب کنید.
نکتهی خوبی که در مورد این قابلیت وجود دارد این است که تمامی درایورهای قدیمی محو هستند پس خیلی راحت میتوانید فرق بین درایورهای قدیمی یا غیبشده را با درایورهای فعلی تشخیص دهید.
- آن درایوری را که میخواهید uninstall کنید انتخاب نموده، راستکلیک کرده و گزینهی Uninstall را بزنید.
و حالا همهچیز بر طبق روال پیش خواهد رفت. با استفاده از این راهکار شما براحتی میتوانید هر درایور قدیمی یا پنهانشده را uninstall کنید. مراقب باشید دیوایس درایورهای فعلیتان حذف نشود زیرا این خود دردسرهای جدیدی را برای دستگاه سختافزاری شما در پی خواهد داشت. همچنین همیشه در مورد uninstall کردن هر دیوایس درایوری تجدید نظر کنید.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.