۱۳۹۹/۱۰/۲۴ فناوری اطلاعات

کی بازار-  طراح وب موقع ساختن سایت باید بتواند وب‌پیج‌ها را همانطور که کاربر نهایی می‌بینید ببیند. برخی‌اوقات صِرفِ کلیک روی فایل‌های HTML و مشاهده‌شان در مرورگر وبی کفایت می‌کند؛ اما اگر می‌خواهید پویایی محتوا را تست کنید باید وب سرور لوکال راه‌اندازی کنید. این کار ساده است و می‌شود براحتی روی ویندوز، مک‌اواس و لینوکس انجامش داد. وب سرورهای زیادی وجود دارند اما در این مقاله ما مشخصاً از Apache استفاده کرده‌ایم زیرا رایج‌ترین نوع وب‌ سرور است، براحتی راه‌اندازی می‌شود و با سیستم‌عامل‌های معروف سازگاری دارد. در ادامه با ما همراه شوید تا آموزش دهیم چطور می‌شود روی ویندوز، مک و لینوکس وب سرور لوکال راه‌اندازی نمود.   

نحوه‌ی راه‌اندازی وب سرور لوکال روی لینوکس

Apache برای سیستم عامل‌های مشابه با Unix طراحی شده بود. لینوکس هم تحت همین مجموعه قرار می‌گیرد و نصب و پیکربندی یک وب ‌سرور Apache را در یک مرحله می‌شود انجام داد. در اینجا ما با یک خط فرمان سر و کار داریم. محبوب‌ترین توزیع‌ها به شما اجازه می‌دهند تا Apache را بدون کامپایل کردنش از منبع و فقط با استفاده از یک فرمان ساده نصب کنید.

برای دبیان، اوبونتو و توزیع‌های مبتنی بر اوبونتو:

sudo apt install apache2

برای Red Hat و CentOS:

sudo dnf install httpd

به محض نصب، در مرورگر وبی خود یا 127.0.0.1 و یا localhost را جستجو کنید. اگر It Works! نمایش داده شد یعنی نصب Apache موفقیت‌آمیز بوده است.

به منظور درک بهتر کاربرد Apache مشخصاً در این وب‌پیج، بگذارید آن را ادیت کنیم. برای انجام این کار، دایرکتوری روت وبِ دستگاه لوکالِ لینوکس خود را جستجو کنید.

cd /var/www/html

index.html را بعنوان روت و ویرایشگر متن مورد علاقه خود را باز کنید.

به دنبال It Works! باشید و متن را به چیز رندومی مانند Make Tech Easier! (می‌تواند هر چیزی باشد) تغییر دهید. مطمئن شوید که فایل ذخیره شده است. اکنون وب‌پیج را روی 127.0.0.1 رفرش کنید. حالا باید به جای عبارت قبلی It Works! متن جدید Make Tech Easier! را ببینید.


حال که وب ‌سروری ساده راه‌اندازی کرده‌اید می‌توانید در apache2.conf با تنظیمات دست و پنجه نرم کنید.

sudo nano /etc/apache2/apache2.conf

توجه: حواستان باشد هر بار تغییری در تنظیمات اعمال می‌کنید، باید برای پیاده‌سازی Apache آن را ریستارت کنید.

sudo systemctl apache2 restart

اگر این روش میسر نبود، می‌توانید مستقیماً با اجرای فایل upstart آن را ریستارت نمایید.

sudo /etc/init.d/apache2 restart

نحوه‌ی راه‌اندازی وب سرور لوکال روی مک‌اواس

نکته مثبت در مورد macOS این است که Apache به طور پیش‌فرض روی آن نصب است. فقط کافیست آن را فعالسازی کنید. در Finder، به Applications -> Utilities رفته و روی گزینه Terminal دو بار کلیک کنید تا باز شود.

برای روشن کردن وب‌ سرور از پیش‌نصب‌شده‌ی Apache فرمان زیر را اجرا کنید:

sudo apachectl start

برای اینکه امتحان کنید وب سرور دارد اجرا می‌شود، 127.0.0.1 یا localhost را در مرورگر وبی خود جستجو کنید.

می‌توان محتوای وب‌پیج را تنها با جستجوی داکیومنت روت (همانطور که در لینوکس انجام شد) تغییر داد. تنها تفاوتش مسیر انجام آن است.

cd /Library/WebServer/Documents/

اکنون با استفاده از ویرایشگر متن مورد علاقه خود، فایل index.html.en را ادیت کنید. It works! را به Hello World! تغییر دهید.

sudo nano index.html.en

اگر وب‌پیج خود را به میزبانی 127.0.0.1 رفرش کنیم، می‌توانیم تغییرات اعمال‌شده را ببینیم.

برای تنظیمات بیشتر وب سرور Apache تحت macOS فایل httpd.conf را جستجو کنید.

sudo nano /etc/apache2/httpd.conf

مانند لینوکس، می‌توانید براحتی با استفاده از apachectl فرمان با مزایای روت سرویس Apache را ریستارت کنید.

sudo apachectl restart

نحوه‌ی راه‌اندازی وب سرور لوکال روی ویندوز

برخلاف لینوکس و macOS، ویندوز مبتنی بر Unix نیست؛ بنابراین نحوه‌ی راه‌اندازی‌اش متفاوت است. خوشبختانه، چندین ویزارد نصب وجود دارد که در خود آیتم‌هایی چون Apache، MySQL و PHP جای داده‌اند. یکی از این ویزاردها XAMPP است.

توجه: XAMPP برای لینوکس و Mac OS X نیز موجود است.

نسخه‌ی ویندوزی XAMPP آن را دانلود کرده و نصبش را آغاز نمایید. در صورت لزوم نصبگر را اجرا کنید. اگر فقط به وب سرور احتیاج دارید انتخاب Apache کفایت خواهد کرد. با این حال، اگر قصد دارید از پایگاه اطلاعات استفاده کنید شاید بهتر باشد MySQL را انتخاب کنید.

نصب را ادامه دهید و زمان تکمیل، روی گزینه‌ی Finish بزنید. حال به طور پیش‌فرض، کنترل پنل XAMPP اجرا خواهد شد.

در صورت نیاز، برای Apache و MySQL روی گزینه‌ی Start کلیک کنید.

اگر 127.0.0.1 یا localhost را در مرورگر وبی خود جستجو کردید، اکنون باید صفحه تنظیمات XAMPP را مشاهده نمایید.

برای ساختن صفحه وبی جدید، روند کار همان است.

نوت‌پد باز کرده و یک فایل ساده‌ی HTML بسازید. نامش را بگذارید hello.html.

آن را در داکیومنت روت در c:\xampp\htdocs\ ذخیره کنید.

با رفتن ب 127.0.0.1/hello.html و استفاده از مرورگر وبی خود آن را جستجو کنید. اکنون باید وب‌پیچِ ساخته‌شده‌تان را مشاهده کنید.

توجه: WampServer گزینه‌ی خوب دیگری است برای نصب Apache روی ویندوز.

نتیجه‌گیری

Apache هم برای ساخت وبسایت ساده و هم وبسایت پیچیده راهکار مناسبی است؛ اما تنها گزینه‌ی موجود هم نیست. درحالیکه Apache روی همه سه پلت‌فرم ذکرشده اجرا می‌شود اما شاید IIS هم گزینه‌ی خوبی برای ویندوز باشد زیرا از بسیاری از قابلیت‌های تأیید ویندوز پشتیبانی می‌کند (قابلیتی که Apache ارائه نمی‌دهد). با این حال، برای اگر می‌خواهید کارایی اولیه‌ی وبسایتی را تست کنید Apache بی‌نقص‌ترین گزینه است.

 

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.