کی بازار- در پی پاندمی ویروس کرونا ارتباط برقرار کردن بواسطهی تماسهای ویدیویی در سال 2020 به یک عرف تبدیل شده است و همین موجب شده کاربران به سمت اپهایی که چنین سرویسهایی ارائه میدهند هجوم بیاورند (هم برای مقاصد کاری و هم مقاصد حرفهای). Google Duo یکی از از همان آپشنهایی است که میتوانید انتخاب کنید این اپ –که در اصل قرار بوده رقیب فیستایم باشد- یکی از بهترینها بین همردههای خودش است و هم میشود از آن برای دستگاههای موبایل استفاده کرد و هم دسکتاپ. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور میشود در اندروید، نمایشگر را با Google Duo به اشتراک گذاشت.
تفاوت بین Google Duo و Google Meet
پیش از پرداختن به این موضوع ابتدا بیایید کمی در مورد گوگل و دستهبندی فعلی اپهای ویدیو کال آن صحبت کنیم: رویکرد این شرکت در ارتباط با راهکارهای ویدیویی و چتمحور در طول این سالها (در بهترین حالت) گیجکننده بوده است. گوگل همیشه کُلی اپ لانچ میکند که خیلی از آنها کارکردهای مشابه دارند. با این حال مجموعه فعلیِ این شرکتِ اندرویدساز (که رایگان هم هست) کمی سرراست شده و شامل Google Meet، Google Duo و Google Hangouts میشود.
بزرگترین وجه تمایز بین Meet و Duo این است که Meet بیشتر برای حرفهایهاست؛ درحالیکه Duo میتواند میزبان جلسات و نشستهایی با مقیاس بالا باشد. این سرویس ابتدا قصدش خدماترسانی به مشتریان تجاری G Suite شرکت گوگل بود اما با همهگیر شدن ویروس کرونا این غول فناوری اپ را برای همه قابلدسترسی کرده است؛ هرچند نشستها و جلسات هر یک به 60 دقیقه محدود شدهاند و هر یک تا سقف 250 نفر را در خود جای میدهند. در مقایسه، Google Duo به کاربران اجازه میدهد تا با استفاده از گوشیهای موبایل (یا پیسی) در مکالمات یک به یک نیز شرکت کنند. این سرویس همچنین آپشن چت گروهی را ارائه میدهد با سقف 32 شرکتکننده که افراد در آن میتوانند در جلسات و بحثها شرکت کنند. این اپ دستکم در دوران پاندمی ویروس کرونا میتواند اپی بینقص باشد؛ شما با استفاده از آن میتوانید براحتی با دوستان و خانواده خود ارتباط برقرار کرده و از حالشان باخبر شوید.
این دو سرویس وجوه اشتراک نیز دارند: برای مثال، هر دو دادههای شما را رمزگذاری میکنند و میتوانند هم روی موبایل و هم روی پیسی اجرا شوند. Duo روی بیشتر دستگاههای اندرویدی اپی از پیش نصبشده است؛ این درحالیست که Meet براحتی از طریق اپ جیمیل یا اپ مجزای خود قابل دسترسی است. هر دو این اپها کاربران را به داشتن اکانت کاربردی گوگل ملزم میدارند.
چه خبر از Google Hangouts؟
Hangouts اپ ویدیو چتِ گوگل است که بسیار قدمت دارد. این سرویس هنوز هم فعالیت دارد و کاربران هم عاشقش هستند. شما با سر زدن به hangouts.google.com، مستقیماً از طریق جیمیل یا با اپ موبایل میتوانید به این سرویس دسترسی پیدا کنید. با این حال، در اکتبر 2020 گوگل بیانیهای مطبوعاتی منتشر کرد که در آن قصد خود را برای آغاز مهاجرت کاربران Hangouts به Chat (که بخشی از Google Workspace است) در نیمه اول سال 2021 اعلام کرد. به گفتهی گوگل، Chat برای همگان رایگان خواهد بود. در حال حاضر کاربران برای دسترسی به Chat باید اکانت G Suite/Workspace داشته باشند.
علاوه بر این، به نقل از گوگل این مهاجرت کاملاً خودکار انجام خواهد شد (همه دادهها از جمله مکالمات، کانتکتها و سابقه وبگردی)؛ هرچند تاریخ دقیق هنوز نهایی نشده است. گوگل به منظور ارائهی کیفیت بهتر برای جلسات اجالتاً تجربهی ویدیو کال Hangouts را بهبود بخشیده است. آپشن ویدیو چت یک به یک هنوز از طریق Hangouts در دسترس خواهد بود. فعلاً میتوانید روی Hangouts (برای تماسهای ویدیویی) حساب کنید؛ زیرا این اپ قدیمی تا مهاجرت کامل صورت گیرد پابرجاست.
نحوهی اشتراکگذاری نمایشگر با Google Duo در موبایل
این قابلیت هنوز هم جدید است، زیرا گوگل آن را سپتامبر گذشته عرضه کرد. به منظور بهرهمند شدن از قابلیت screen-sharing در Duo باید دستگاه موبایلتان اندروید 9 Pie یا بالاتر داشته باشد.
- در گوشی خود اپ Google Duo را باز کنید.
- فردی را که قصد دارید با او تماس بگیرید انتخاب نموده،
- برای شروع روی دکمهی آبیرنگ Video call ضربه بزنید.
- وقتی فردی که با او تماس گرفتید، پاسخ داد متوجه چند دکمه در زیر خواهید شد.
- روی آخری ضربه بزنید- همانی که رویش سه ستاره دارد.
- گزینه Screen Share را انتخاب کنید.
- پیامی پاپآپ خواهد شد که به شما هشدار میدهد قرار است به Google Duo دسترسی به اطلاعاتی را بدهید که روی نمایشگرتان نمایش داده شده است. این اطلاعات شامل دادههایی نظیر پسوردها، جزئیات پرداختی و غیره میشود.
- با علم بر این، چنانچه حس کردید میخواهید ادامه دهید گزینه Start now را انتخاب کنید.
حالا اشتراکگذاری نمایشگر شروع به کار کرده است. در همین حین متوجه آیکون کوچک قرمزرنگ خواهید شد (گوشه بالا سمت راست) که نشان میدهید دارید نمایشگرتان را share میکنید. راحت میتوانید برای انجام کارهای دیگرتان اپ Duo را رها کنید (برای مثال گالری عکس خود را باز کنید و آخرین عکسی که از گربه خود گرفتید به دوستانتان نشان دهید).
خاموش کردن سریعِ این قابلیت
وقتی کاری را که میخواستید انجام دهید تمام شد براحتی باری دیگر روی دکمهی Screen Share زده (که شبیه به گوشی است) تا عملیات اشتراکگذاری نمایشگر بلافاصله متوقف شود. یا هم میتوانید پنل نوتیفیکیشن را به سمت پایین سوایپ کنید و روی گزینه End screenshare را بزنید.
از همان منوی داخل اپ Google Duo نیز میتوانید براحتی افکتهایی را افزوده یا حالت Portrait را فعالسازی نمایید (که بکگراند شما را محو و تار خواهد کرد). Video calling (و screen sharing) نیازمند اتصال قوی اینترنت است؛ بنابراین شاید بد نباشد پهنای باند خود را بیشتر کنید.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است