۱۳۹۹/۹/۱۲ فناوری اطلاعات

کی بازار- بسیاری از کاربران فعال و سرسخت کامپیوتر ممکن است فکر کنند تمام ترفندهای کامپیوتری از بر هستند و دیگر چیز جدیدی وجود ندارد که بخواهند یاد بگیرند؛ اما وقتی حرف از پی‌سی می‌شود توصیه‌ و ترفندها تمامی ندارد. ما در این مقاله به طور گزیده برخی از کارامدترین توصیه‌ها و ترفندهای کامپیوتری را خدمتتان ارائه داده‌ایم. هدف این هست که به شما کمک کنیم حین استفاده از کامپیوتر به بالاترین سطح بهره‌وری برسید. پس با ما همراه شوید.

ترفندهای کلی

برگرداندن تب بسته‌شده: به طور خیلی تصادفی تبی را بسته‌اید؟ جای نگرانی ندارد. فقط کافیست برای باز کردن مجدد تب سه کلید Ctrl + Shift + T را همزمان فشار دهید (روی مک Cmd + Shift + T).

اسنپ کردن پنجره و نظارت چندگانه مانیتور: فشار دادن کلید ویندوز و کلیدهای کمان باعث خواهد تا پنجره به سرعت به هر طرف مانیتور اسنپ شود. به طور جایگزین، زدن Shift + Windows Key + Arrows باعث خواهد شد تا پنجره به مانیتور دیگری بپرد. این درحالیست که فشار دادن Windows + P به شما اجازه خواهد داد تا به سرعت نمایشگر یا پروژکتور ثانویه را راه‌اندازی کنید. همانطور که پیشتر اشاره شد، در macOS برای مدیریت دسکتاپ‌های مجازی، سوئیچ بین اپ‌ها و بهره کامل بردن از دسکتاپ از قدرت Mission Control استفاده می‌کنیم. شاید مک‌ها همان ابتدای امر اسنپ کردن پنجره را پشتیبانی نکنند اما اپ 0.99 دلاری به نام Magnet این کار را ممکن می‌سازد.

فایل‌های محافظت‌شده با پسورد: روش ساده برای بستن دسترسی به برخی از فایل‌ها رمزگذاری کردن آرشیو است. احتمال دارد از قبل کپی‌ای از 7-Zip، WinRAR یا The Unarchiver (مک) یا برخی مدل‌های معادل نصب کرده باشید. آرشیو جدیدی درست کنید، محتوایش را رمزگذاری نموده و برای محافظت از آن‌ها رویشان رمز بگذارید.

Undo کردن برای رفع اشتباهات کوچک: آیا می‌دانستید می‌توانید تقریباً هر اقدام خود را از اول شروع کنید؟ Ctrl + Z هات‌کیِ نهایی است؛ بله می‌دانیم که با آن آشنا بودید اما توجه داشته باشید که undo فقط مربوط به تایپ نمی‌شود. اگر به طور تصادفی فایلی را پاک کردید یا انتقالش دادید، می‌توانید Ctrl + Z را بزنید تا همه‌چیز به حالت قبلی بازگردد (Ctrl + Y از نو همان کاری را که undo کردید انجام خواهد داد).

میانبرهای کیبوردیِ یوتیوب: اگر فکر کردید استفاده از spacebar روی متوقف کردن ویدیوی یوتیوبی تأثیر دارد، در عوض توصیه می‌کنیم برای مکث کردن ویدیو از K استفاده کنید؛ دکمه‌های J و L هم 10 ثانیه ویدیو را به ترتیب معرفی عقب و جلو می‌برند. M هم مخصوص مات کردن صداست.

پیدا کردن رمزعبور وای‌فای: در ویندوز به سراغ گزینه Network and Sharing Center. رفته روی Wi-Fi network connection icon > Wireless Properties راست‌کلیک کنید. برای نمایش پسورد وای‌فای خود روی کادر Show Characters کلیک کنید.

  •         در macOS همه‌ی پسوردها در اپ Keychain ذخیره می‌شوند. برای پیدا کردن Keychain Access از Spotlight استفاده کنید. اپ را باز کرده و در فهرست جزئیات محرمانه ذخیره‌شده نام شبکه وای‌فای خود را پیدا کنید. دو بار رویش کلیک کرده و سپس برای نمایش پسوورد خود روی کادر کلیک کنید.


دریافت کلیپ‌بورد منیجر:
به محض اینکه به استفاده از کلیپ‌بورد منیجر عادت کنید، سطح بهره‌وری درست مانند زمانی که دارید با چند مانیتور یا دسکتاپ‌های مجازی کار می‌کنید بالا می‌رود.

اسکرین‌شات‌: زدن پرینت اسکرین روی کیبورد، ساده‌ترین روش برای گرفتن اسکرین‌شات است اما ویندوز و مک‌او‌اس روش‌های دیگری هم برای اسکرین‌شات گرفتن دارند که خیلی از آن حتی آپشن‌های بهتری نیز ارائه می‌دهد. Monosnap این کار را بسیار ساده و سریع انجام داده و از چندین پلت‌فرم نیز پشتیبانی می‌کند.

عکس گرفتن از گوشی: تا به حال شده بخواهید با گوشی خود عکسی بگیرید و آن را فوراً به پی‌سی خود منتقل کنید؟

  •         کاربران مک: اپل با Continuity Camera این کار را برای صاحبان مک‌او‌اس/آیفون راحت کرده است. در هر اپ پشتیبانی‌شده‌ای، فقط کافیست به منو رفته، Edit > Insert From Your iPhone یا iPad > "Take Photo" یا "" Scan Document را انتخاب کنید. با این کار، دوربین آیفون شما فعالسازی خواهد شد. عکس را بگیرید و خواهید دید که عکس چطور به طور خودکار روی دسکتاپ شما پدیدار خواهد شد.
  •         کاربران ویندوز: مایکروسافت پروژه جانبی را به راه انداخت که بواسطه‌ی آن همین قابلیت برای گوشی‌های اندرویدی هم میسر شد؛ هرچند شاید ادامه‌ی بدرستی پیش نرفت. AirDroid و Portal می‌توانند دو گزینه‌ی خوب باشد. همچنین همگام‌سازی ساده با دراپ‌باکس یا گوگل‌فوتوز هم می‌تواند کارتان را راه بیاندازد.

منوی Windows Power User: شما می‌توانید با راست‌کلیک روی دکمه‌ی استارت پایین سمت چپ روی ویندوز 8 و 10 –که منوی زمینه را با میانبرهایی برای آپشن‌های پاور، مشاهده‌گر رویداد، مدیر دستگاه و غیره باز می‌کند-فهرست سریعی از کاربران معمول پاور را باز کنید. همچنین با فشار دادن کلید ویندوز و X نیز می‌توانید بدین منو دسترسی داشته باشید.

استخراج ساده‌ی عکس‌ها از فایل ورد (.docx): اسم فایل را از .docx به .zip تغییر داده و فایل را باز کنید. تصاویر در یکی از دایرکتوری‌ها خواهد بود.

فعالسازی «حالت شب» روی همه دستگاه‌ها: اگر اغلب شب‌ها کار می‌کنید یا صرفاً دوست دارید پیش از خواب با صفحه گوشی‌تان مطالبی را مطالعه کنید، این گزینه حتماً برایتان کارایی خواهد داشت. ما استفاده از F.lux را هم روی مک و هم روی ویندوز توصیه می‌کنیم.

پیدا/پاک کردن فایل‌هایی که فضا را هدر می‌دهند: ابزار کارامد Space Sniffer را می‌توان برای راحت پیدا کردن فایل‌ها یا فولدرهای فضا هدرکن مورد استفاده قرار داد. از اینجا شما می‌توانید آن‌ها را پاک کرده و کلی از فضای روی درایو خود را آزاد سازید. جایگزین‌های دیگر ویندوز (رایگان) عبارتند از WinDirStat و TreeSize. روی مک‌اواس شما می‌توانید برای پیدا کردن فایل‌های بزرگ بدون اپ طرف‌سوم از Finder یا Siri استفاده کنید اما همچنین GrandPerspective را نیز به شما توصیه می‌کنیم.

حذف فولدر Windows.old:اگر کلی فضای آزاد دارید و درهم‌ریختگی درایو هم آزارتان نمی‌دهد، می‌توانید براحتی این فولدر را نادیده بگیرید. 30 روز بعد از آپدیت این گزینه به طور خودکار حذف خواهد شد. اما اگر به فضای آزاد نیاز داشتید، می‌شود برای حذف آن از ابزارهای خود ویندوز استفاده کنید.

خط فرمان: در ویندوز فایل اکسپلورر، cmd را در نوار آدرس تایپ کرده تا خط فرمان در دایرکتوری باز شود.

کاهش تعداد برنامه‌های اجراشده در استارت‌آپ: اگر پی‌سی شما زمان زیادی برای بوت شدن می‌خواهد شاید دلیلش این است که کلی برنامه در استارت‌آپش در حال اجراست. خیلی راحت می‌شود تعداد این برنامه‌ها را کم کرد: مطمئن شوید چه برنامه‌هایی را می‌خواهید ببندید زیرا برخی از فرآیندها شاید مورد نیاز اپ‌های طرف‌سومی باشند که شما نصب کرده‌اید.

  •         ویندوز: تسک منیجر را باز کنید (Ctrl + Shift + Esc) و برای تنظیم برنامه‌های سیستم خود به سراغ تب استارت‌آپ بروید.
  •         ویندوز 7 و نسخه‌های قبل‌ترش: run (Windows key + R) را باز کرده و برای دسترسی به پنجره‌ای با سکشن مشابه استارت‌آپ، msconfig را وارد کنید.
  •         مک‌اواس: به System Preferences > Users & Groups > Select your user رفته و روی تب Login Items کلیک کنید. شما می‌توانید از همینجا اپ‌های استارت‌آپ را حذف یا پنهان کنید.

فولدر مخفی god mode ویندوز: ویندوز برای تمامی تنظیمات سیستم‌عامل، کنترل پنل متمرکز ارائه می‌دهد. همین باعث می‌شود کاربران خیلی راحت بتوانند هر چیزی را از بک‌گراند دسکتاپ گرفته تا راه‌اندازی وی‌پی ان دستکاری کنند. برای وارد کردن این حالت، فولدر جدیدی با همین نامِ God Mode (آن را کپی پیست کنید) بسازید. ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C.

آیکون فولدر به آیکون سبک کنترل پنل تغییر پیدا خواهد کرد و شما قادر خواهید بود وارد عمل شده و هر نوع تغییری روی تنظیمات بدهید.

ترفندهای تایپی

پیست کردن متن ساده آنچه کپی شده است: وقتی از هر منبعی متنی را کپی می‌کنید، برنامه‌ها معمولاً هر فرمتی را که همراه با آن می‌آید شامل خواهند شد. برای پیست آن در قالب متن ساده، به جای استاندارد Ctrl + V، کلیدهای Ctrl + Shift + V را فشار دهید. حال سیستم متن فرمت‌نشده را پیست خواهد شد. برای مک:Cmd + Shift + V. توجه داشته باشید که بسیاری از برنامه‌ها (اما نه همه‌شان) از این پارامتر تبعیت می‌کنند؛ خصوصاً برنامه‌های مایکروسافتی مانند ورد یا اوت‌لوک (که خوب شاید آزاردهنده باشد). چند گزینه هم وجود دارد که ورای کپی پیست در نوت‌پد قدم برداشته‌اند: 1) کلیدهای  Ctrl + Alt + V برایتان کادر paste special را خواهند آورد، 2) کلیدهای Ctrl + Spacebar فرمت متن از قبل پیست‌شده را حذف خواهد کرد، 3) Puretext را دانلود کرده و یک هات‌کی انتخاب کنید تا همیشه همراه با آن متن ساده را نیز پیست کرده باشید.

حذف کل واژه: به جای پاک کردن یک حرف واحد، فشار دادن Ctrl + Backspace کل واژه پشت نشانگر موس را برایتان حذف خواهد کرد. اگر کل لغت را اشتباه تایپ کرده باشید این قابلیت انجام کار را برایتان سریعتر خواهد نمود.

حرکت دادن نشانگر به سمت اول واژه‌ی قبلی یا بعدی: به طور دستی تکان دادن نشانگر موس حین تایپ، کلی زمان از شما زمان خواهد گرفت. برای سرعت بخشیدن به این فرآیند با میانبرهای کیبورد، نشانگر را حرکت دهید. برای حرکت دادنش به ابتدای لغت قبلی، از Ctrl + Left Arrow استفاده کنیدو برای حرکت دادنش به ابتدای کلمه‌ی بعدی از Ctrl + Right Arrow استفاده کنید. در مک‌اواس شما می‌توانید همین نتیجه را با استفاده از کلید Option بگیرید: برای انتخاب واژگان/پاراگراف‌ها، Shift + Ctrl + Arrow را نگه دارید (کمان بالا یا پایین کل بدنه متن را انتخاب خواهد کرد).

کیبورد اموجی: اگر به اموجی‌ها اعتیاد دارید، بدانید که سیستم‌عامل دسکتاپ به طور بومی‌شده‌ای از آن‌ها پشتیبانی می‌کند (درست مثل گوشی‌های موبایل). برای ویندوز، کلید ویندوز و . (نقطه) را فشار دهید. برای مک‌اواس هم سه کلید Cmd + Control + Spaceba را فشار دهید. حال باید یک پنل اموجی برایتان ظاهر شود تا بتوانید از هر اموجی برای ابزار احساسات خود استفاده کنید.

درست کردن زیر متن یا یا متن سوپراسکریپت: اگر نیاز دارید زیر متن یا متن سوپراسکریپت بسازید، Ctrl + = را برای زیرمتن و Ctrl + Shift + = را برای سوپراسکریپت فشار دهید.

استفاده از نقشه‌ی کاراکتر ویندوز برای شناسایی و ساخت نمادهای خارجی: نقشه‌ی کاراکتر یا همان character map را در منوی استارت سرچ کنید. حال باید کاربردی را پیدا کنید که به شما اجازه دهد هر کاراکتر قابل‌تصوری را کپی کرده و حتی برای استفاده‌ی بعدی کد Alt + Numpad را نیز ارائه دهد. برای مثال، علامت یورو (€) را می‌توان با Alt + 0128 درست کرد.

میانبرهای کیبورد

مستقیم باز کردن تسک منیجر: چنانچه می‌خواهید قطعی که موقع فشار دادن Ctrl + Alt + Del پیش آمد دور بزنید، به سراغ تسک منیجر بروید. با زدن روی Ctrl + Shift + Esc تسک منیجر مستقیماً باز خواهد شد.

استفاده از Spotlight: سرچ درون‌سازه‌ای ویندوز چندان هم بی‌فایده نیست اما قطعاً باید اعتراف کرد غیرقابل‌اعتماد و کُند است. Spotlight (مک‌اواس) اما در عوض بی نظیر است. برای باز کردن اپی فقط با تایپ 2 3 حرف اول نامش، سرچ فایل‌ها و حتی انجام محاسبات روی Cmd + Spacebar ضربه بزنید.

قطع همه پروسه‌ها: Ctrl + Alt + Delete قدیم، میانبر رایج پی‌سی به حساب می‌آمد؛ همان میانبری که همه کاربران پاوری با آن آشنایی دارند. شایان ذکر است که این میانبر همه فرآیندها را قطع می‌کند؛ از جمله همانی که سیستم شما را کند می‌کند. در مک‌اواس شما همچنین می‌توانید با استفاده از Cmd + Shift + Esc، کادر Force Quit را احضار کنید.

چرخیدن در پنجره‌های باز: با فشار دادن Alt + Tab می‌توانید بین پنجره‌های باز بچرخید (Alt + Shift + Tab چرخه‌ی برعکس را به همراه خواهند داشت). این باعث می‌شود بین فرآیندهای در حال اجرا سریعتر و بدون هیچ عذابی عقب و جلو بروید. میانبر مخصوص مک‌اواس Cmd + Tab است.

اجرای برنامه‌ها با هات‌کی‌های شخصی‌تان: روی میانبر مخصوص هر اپ ویندوزی راست‌کلیک کرده، به بخش properties رفته و در تب میانبر اکنون باید فیلد shortcut key را ببینید؛ جایی که در آن شما می‌توانید ترکیب مورد نظر خود را تایپ کنید. همچنین توجه داشته باشید که اگر روی گزینه‌های advanced در تب میانبر کلیک کنید، می‌توانید آن را طوری تنظیم کنید که در قالب Administrator اجرا شود؛ که بویژه برای ساخت میانبری برای خط فرمان مفید است. این می‌تواند طوری تنظیم شود که به عنوان مثال به کلیدهای  Ctrl + Alt + Numpad 1 اجرا شود.

بستن برنامه فعلی: تایپ Alt + F4 هر برنامه‌ی در حال اجرایی را خواهد بست. این می‌تواند سرعت شما را بستن فلان برنامه بالا ببرد. البته استفاده از آن ریسک می‌خواهد. حتماً قبل از استفاده از این ترکیب باید مطمئن باشید همه برنامه‌ها را قصد دارید ببندید.

پایین انداختن تمام پنجره‌ها: برخی‌اوقات کلی چیز در حال اجراست و می‌خواهید همه‌چیز برای یک لحظه محو شود تا بتوانید دسکتاپ را ببنید. براحتی می‌توانید Windows key + D را فشار دهید تا همه پنجره‌ها پایین صفحه انداخته شود. توجه داشته باشید که Windows + M نیز کارایی مشابهی دارد اما دیگر هیچ UNDOایی در کار نخواهد بود؛ بنابراین Windows + D شاید گزینه بهتری باشد. در مک‌اواس برای مدیریت دسکتاپ‌های مجازی، سوئیچ بین اپ‌ها و دسترسی راحت به دسکتاپ از Mission Control استفاده می‌شود.

شما می‌توانید از کلید منو روی کیبورد برای راست‌کلیک کردن استفاده کنید: هر کیبوردی کلید ندارد اما بسیاری نیز دارند. فشار روی این دکمه هر آنچه را که در ویندوز انتخاب کرده‌اید راست‌کلیک خواهد کرد.

بستن پنجره/تب فعلی: Ctrl + W را که فشار دهید، پنجره فعلی بسته خواهد شد (الان این را امتحان نکنید، از بقیه‌ی ترفندها و توصیه‌ها غافل خواهید ماند!).

آوردن پنجره اطلاعات سیستم: فقط کافیست Windows + Pause/Break را فشار داده تا پنل System Information را برایتان آورده شود.

استفاده از کیبورد برای اجرای برنامه روی تسک‌بار ویندوز: زدن روی + Windows key عددی که با موقعیت برنامه‌ها مطابقت دارد، روش سریعی است برای باز کردن آن‌هاست. برای مثال اگر کروم دومین آیکون روی تسک‌بار شما باشد و همانی باشد که قصد دارید بازش کنید Windows key + 2 را فشار خواهید داد.

استفاده از کیبورد برای جستجوی آیکون‌های system tray: زدن روی Windows key + B به طور خودکار منطقه system tray را انتخاب خواهد کرد که در این صورت فقط باید چیزی را با کلیدهای جهت‌دار هایلایت کرده و برای باز کردنش Enter را بزنید.

فعالسازی کپی و پیست در خط فرمان ویندوز: همینطور که دارید با میانبر خط فرمان کار می‌کنید، اگر رویش راست‌کلیک کرده به سمت Properties > Options رفته و کادر کنار QuickEdit mode را تیک بزنید، قادر خواهید بود با چپ‌کلیک متن خود را انتخاب کرده، با enter کپی کرده و با راست‌کلیک پیست کنید.

ترفندهای وبگردی

یک‌راست به نوار آدرس رفتن: روش‌های مختلفی برای مستقیم فرود آمدن بر نوار آدرس وجود دارد (از هر جای مرورگر). یکی از این روش‌ها فشار دادن کلیدهای Ctrl، L، F6 و Alt است.

افزودن خودکار www. و .com به یو‌آرال: شما می‌توانید فقط با کلیک Ctrl + Enter بعد از تایپ کردن نام سایت خود، چند ثانیه بخرید. Need .net به جای .com؟ ایرادی ندارد: Ctrl + Shift + Enter را در عوض فشار دهید.

چرخیدن در تب‌های باز: فشار دادن Ctrl + Tab حین وبگردی می‌توانید بین تب‌های باز بچرخید (فشار روی Ctrl + Shift + Tab همه‌چیز را به عقب برمی‌گرداند). این روش خیلی ساده‌تر از حرکت دادن موس و کلیک روی تب است. Ctrl + Num (هر عددی می‌تواند باشد). Ctrl + 9 همیشه شما را به آخرین تب می‌برد.

اسکرول کردن صفحات با spacebar: زدن روی نوار فاصله یا همان spacebar وبسایت به طور تمام صفحه صفحات را اسکرول خواهد کرد و زدن روی shift + space شما را به عقب برمی‌گرداند.

جست‌وجوی سریع عکس (فقط کروم): اگر کلید S را نگه دارید و روی تصویری راست‌کلیک کنید، جستجوی صفحه روی تب جدیدی باز خواهد شد.

استفاده از وبگردی خصوصی: فشار دادنCtrl + Shift + N در کروم بخش خصوصی جدیدی اجرا خواهد کرد، Ctrl + Shift + P این کار را در فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر ممکن خواهد ساخت.

تبدیل مرورگرتان به نوت‌پد: با تایپ آن در نوار آدرس می‌توانید یادداشت بنویسید. به طور جایگزین هم می‌توانید از Google Keep یا بخش یادداش ایمیلِ جیمیل خود استفاده کنید. همینطور که مشغول تایپ هستید می‌توانید یادداشت‌های خود را در کلود نیز ذخیره کنید.

بوکمارک‌های منحصر به آیکون روی نوار ابزار: شما می‌توانید نام بوکمارک‌های خود را پاک کنید و فقط آیکون را باقی بگذارید تا دین‌ترتیب فضای نوار ابزار شما خیلی هم اشغال نشود. در کروم: روی bookmark > edit > راست‌کلیک کرده و اسم پاک و آن را ذخیره کنید.

استفاده از چرخ اسکرول: چرخ اسکرول دکمه وسط موس برای کلیک روی لینک‌ها استفاده کنید تا به طور خودکار در پنجره/تب جدید باز شوند. همچنین اگر روی تبی هم دکمه چرخ اسکرول را استفاده کردید آن را خواهد بست.

کپی سریعتر لینک‌ها: روی لینک –مثل همیشه- راست‌کلیک کرده اما این بار برای کپی لینک روی کیبورد خود E را بزنید.

قابل‌ویرایش کردنِ محتوا: آوردن کنسول روی کروم یا فایرفاکس (راست‌کلیک و بعد Inspect). روی کنسول، فرمان document.designMode = "on" را وارد کنید؛ این کار به شما اجازه خواهد داد تا هر متنی را روی نمایشگر ویرایش کنید.

زوم، ریست زوم: برای تنظیم قابلیت خوانش محتوای یک سایت از ذره‌بین مرورگر استفاده کنید. از ترفند  Ctrl/Cmd به اضافه‌ی علامت منفی یا مثبت برای انجام این کار استفاده کنید. به منظور ریست کاربرد پیش‌فرض زوم Ctrl + 0 را بزنید.

ترفندهای مدیریت فایل

 

نامگذاری مجدد سریع یک فایل: راست‌کلیک کردن و انتخاب گزینه Rename چندان هم کارای ندارد. در عوض همینکه فایلی را برای تغییر نامش انتخاب کردید، F2 را فشار دهید. برای تغییر نام فایلی دیگر، بدون Deselect کردن فایل فعلی روی گزینه Tab بزنید. برای مک، زدن روی گزینه Enter عمل نامگذاری مجدد را انجام خواهد دارد؛ این در حالیست که Cmd + O برای باز کردن استفاده می‌شود.

بک‌آپ کلودیِ فایل‌های مهم: اگر روی پروژه مهمی کار می‌کنید مطمئن شوید فقط به طور داخلی بک‌آپ نگرفته‌اید. سرویس‌هایی چون دراپ‌باکس، گوگل درایو یا هر راهکار محبوب ذخیره کلود دیگری در پس‌زمینه برایتان این کار را انجام خواهند داد. البته که همچنین می‌توانید فایل‌ها را روی thumb drive  یا HDD خارجی بیاندازید (برای امنیت بیشتر) اما بک‌آپ گرفتن در کلود را می‌شود بی‌سیم هم انجام داد.

نام‌گذاری مجدد فایل‌ها به ترتیب توالی در ویندوز یا مک: در واقع نیازی نداریدبرای اجرای نام‌گذاری دسته‌ای فایل، هر برنامه‌ای را دانلود کنید. در عوض، می‌توانید همه فایل‌هایی را که می‌خواهید تغییر کنند انتخاب کرده روی اولین در فهرست راست‌کلیک کرده (یا از F2 استفاده کنید) و نام را تایپ نمایید. با این کار همه‌ی فایل‌های دیگر که روت‌نیم یکسان دارند به طور خودکار تغییر خواهند کرد. روی مک هم می‌توانید چنین حرکت مشابهی انجام دهید. فایل‌ها را انتخاب کنید، راست کلیک کرده و بعد خواهید دید که گزینه‌ی مخصوص نام‌گذاری مجدد کل دسته فایل‌ها ظاهر خواهد شد.

انتخاب چندین فایل با استفاده از کیبورد: به منظور انتخاب دسته فایل‌ها با استفاده از کیبورد خود، می‌توانید Shift + Down Arrow را فشار دهید تا یک فایل واحد انتخاب شود و همچنین برای انتخاب دسته بزرگی از فایل‌ها به طور همزمان هم می‌توانید از میانبر Shift + Page Down استفاده کنید. Ctrl + A همه‌چیز را انتخاب خواهد کرد.

راست‌کلیک فایل‌ها و فولدرهای درگ در ویندوز: و حالا منوی زمینه‌ای حاوی آپشن‌هایی برای انتقال، کپی، زیپ و یا ایجاد میانبر به شما ارائه داده خواهد شد.

توصیه‌های امنیتی

قفل کامپیوتر: از اینکه افراد در خانه یا سر کار براحتی به کامپیوترتان دسترسی دارند خسته شدید

Windows + L سیستم شما را آناً قفل خواهد کرد و برای لاگین مجدد از فرد پسورد می‌خواهد (اگر پسوردی را از قبل برایش در نظر دیده باشید). روی مک‌اوس از  Cmd + Option + Power برای لاگ‌آف استفاده کنید. در آخرین اصلاح مک‌اواس (High Sierra) آپشن سریع دیگری که نمایشگر را قفل می‌کند نیز اضافه شده است؛ این قابلیت با میانبر Cmd + Ctrl + Q کار می‌کند.

اسکن فایل‌های مشکوک با VirusTotal: اگر تا به حال نگران بودید فایل آلوده نشده باشد، می‌توانید آن را در VirusTotal آپلود کنید.

چه کسی به روتر شما وارد شده؟: نرم‌افزارهایی همچون Wireless Network Watcher این کار را بسیار ساده می‌کنند و حتی وقتی فرد جدیدی سر و کله‌اش پیدا می‌شود آلارم هم می‌دهند.

حذف دائمی داده‌های پاک‌شده تا نرم‌افزارهایی همچون Recuva نتوانند فایل‌ها/فولدرها را Undelete کنند: یک خط فرمان باز کنید و برای از بین بردن فایل‌های پاک‌شده از درایو C خود رمز /w:C:  را وارد کنید.

خواندن نصب‌گرها: حتی برنامه‌های اصلی می‌توانند نوارابزارها وسایر قطعه‌های ناخواسته‌ی نرم‌افزاری را در طول نصب نصب کنند. چند ثانیه‌ای برای خواندن هر گام وقت بگذارید تا مطمئن شوید نصب چیزی غیر از برنامه‌ای را که در حقیقت دنبالش بودید نپذیرفته‌اید. خیلی از اوقات افراد پشت سر هم گزینه Next را می‌زنند و در نهایت می‌بینند مرورگرشان پوشیده شده از نوارهای مختلف جست‌وجو که اصلاً هم نیازی بهشان نیست. در بدترین سناریوها اینها حتی می‌توانند نیات شرورانه‌ای نیز داشته باشند.

اجرای برنامه‌ها روی پی‌سی آلوده: بدافزارها شاید نگذارند کامپیوتر برخی برنامه‌ها را اجرا کند. تغییر نام فایل .exe اغلب آن را لغو می‌کند. اگر این روش میسر نبود، تغییر افزونه به .com شاید جایگزین کارامدی باشد و این برنامه هنوز هم قادر خواهد بود با وجود تغییر افزونه اجرا شود.

سایر ترفندهای اپ طرف‌سوم

پخش: انتقال گیم‌ها به درایو یا پارتیشن دیگر: نرم‌افزارهایی چون Steam Mover قدیم برای چنین پروسه‌ای به کار گرفته می‌شدند و هرچند این راهکارهای طرف‌سوم هنوز هم کار می‌کنند اما استیم اکنون قابلیت ذخیره گیم‌ها روی چندین درایو را ارائه می‌دهد. به Steam > Settings > Downloads > Steam Library Folders رفته و روی درایو جدید یک فولدر جدید آرشیو استیم بسازید و بعد روی گیم از قبل نصب‌شده در Steam library > Properties > Local Files tab > Move install folder... > Choose the directory > Move folder راست‌کلیک کنید.

تکرار آخرین فرمان در اکسل: فشار دادن F4 در اکسل آخرین فرمان را تکرار می‌کند.

استفاده از قابلیت Problem Steps Recorder ویندوز: این ابزار کارامد به طور خودکار هر کلیک موس را ثبت کرده و برایتان اسکرین‌شات می‌گیرد. اگر دستیار فنی برای کامپیوتر خود می‌خواهید، به Start رفته و به دنبال گزینه‌ی steps recorder بگردید. وقتی کارتان با این ابزار تمام شد می‌توانید این اطلاعات را که بسیار مرتب جمع‌آوری شده است به فردی که دارد مشکل شما حل می‌کند ارسال کنید.

VLC: برطرف کردن صدا و زیرنویس همگام‌سازی‌نشده: در مدیاپلیر محبوب VLC اگر آدیو سینک خود را با ویدیو یا زیرنویس از دست بدهد خیلی راحت می‌شود درستش کرد. فقط کافیست J یا K را فشار دهید تا آدیو عقب جلوشود. برای سینک کردن زیرنویس‌ها هم می‌توانید H یا G را فشار دهید.

بسط دادن متن به طور تمام صفحه در ورد مایکروسافت: این قابلیت خیلی هم مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و به طور پیش‌فرض ورد کلی فضای باز اطراف حاشیه‌ها می‌گذارد. به View > Zoom رفته و Text Width > OK را بزنید. حالا هر آنچه می‌نویسید باید کل صفحه را پر کند.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.