کی بازار- آیا اغلب برای ذخیرهسازی اطلاعات مهم از بوکمارکهای مرورگر استفاده میکنید؟ اگر چنین است، باید مرتباً از این دادهها بکآپ بگیرید و آنها را در صورت استفاده از دستگاه موبایل یا کامپیوتری دیگر، اکسپورت کنید. گوگلکروم به شما این اجازه را میدهد تا براحتی بوکمارکها را ایمپورت و اکسپورت کنید تا دادهها مرتبسازی شده و روی دستگاه یا مرورگر دیگر حاضر و آمده باشند. کروم جدا از مرورگر انحصاریاش از انتقال بوکمارکها در سراسر مرورگرهای مبتنی بر کرومیوم (مانند اج) نیز پشتیبانی میکند. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور میشود بوکمارکها را در گوگلکروم ایمپورت و اکسپورت کرد.
روش سنتی اکسپورت و ایمپورت بوکمارکها در کروم
سنتیترین روش برای مدیریت بوکمارکها در کروم استفاده از Bookmark Manager است که میتوان براحتی از منوی سه نقطهای در بالا بدان دسترسی پیدا کرد.
از اینجا شما میتوانید فهرستی مشاهده کنید از تمامی بوکمارکهای کرومیتان. باری دیگر به منوی سهنقطهای در بالای نمایشگر سرزده و گزینه Export bookmarks را انتخاب کنید.
تمامی بوکمارکهای کرومی روی پیسی یا لپتاپ شما در قالب یک فایل HTML ذخیره خواهد شد. فایل HTML را در فولدری که بشود راحت به خاطرش سپرد (مانند Downloads) ذخیره کنید.
شما میتوانید مشخصههای آن فایل HTML را از Properties (برای محدودیتهای سایز) چک کنید. اگر فایل خیلی بزرگ نباشد، میتوانید آن را برای خودتان ایمیل کنید تا بوکمارکها روی دستگاه دیگری ریستور شوند. در غیر این صورت، فایل را در سرویس ذخیره کلودی مانند گوگلدرایو، واندرایو، باکس یا دراپباکس آپلود کنید.
وقتی به پنجرهی مرورگر کروم پیسی مقصد خود رسیدید روی منوی سهنقطه کلیک کنید تا این بار گزینه Import bookmarks را انتخاب کرده باشید.
فایل HTML را میشود مستقیماً آپلود کرد و تمامی بوکمارکهای قبلیتان زیر بوکمارکهای Imported نمایش داده خواهد شد. این قابلیت بسیار عالیست زیرا اگر غالباً بوکمارکها را اکسپورت میکنید پس دادهها میتوانند روی دستگاه مقصد شما به نظر تکراری بیایند. از این رو، قرار است متود مؤثر همگامسازی با اکانت گوگل را پیشنهاد دهیم. اما بگذارید پیش از شروع، به تکنیکهای مدیریت بوکمارک کروم را برای سایر مرورگرهای کرومیوم بپردازیم.
ایمپورتِ بوکمارکهای کروم در مایکروسافت اج
برای ایمپورت بوکمارکهای کروم در مایکروسافت اج، به منوی سهنقطهی اج رفته و گزینه Settings را انتخاب کنید.
به Import browser data رفته تا بوکمارکهای کرومی ایمپورت شوند. Profile 1 مخصوص اکانت مایکروسافتی شما خواهد بود، از این رو با گوگل همگامسازی نخواهد شد.
از اینجا شما میتوانید آیتمهایی را که میتوانند از گوگل کروم ایمپورت شوند را –شامل علاقمندیها و بوکمارکها، تاریخچه وبگردی، پسوردهای ذخیرهشده و غیره- انتخاب نمایید.
از منوی دراپداون نیز میتوانید گزینهای تحت عنوان favorites or bookmarks HTML file را انتخاب نمایید. این همان فایل HTML خواهد بود که در اصل موقع ذخیره بوکمارکهای کروم خود ساخته بودید.
فایل HTML بوکمارکهای کروم را میشود براحتی ایمپورت و با آیتمهای بوکمارک مرورگر اج سازگار نمود.
ایمپورت بوکمارکهای کرومی در سایر مرورگرهای کرومیومی
ترفندهای مخصوص سایر مرورگرهای کرومیومی به غیر از اج کمی با هم متفاوتند. آنها شاید قابلیت ایمپورت فایلهای HTML نداشته باشند. برای مثال، با Slimjet–یکی از جایگزینهای محبوب و سبکوزن کروم- قابلیتی تحت عنوان Google Smarts به بوکمارکهای کرومی و سایر اطلاعات این اجازه را میدهد تا با استفاده از ویژگی Turn on Sync مستقیماً ایمپورت شوند.
این نیاز به داشتن اکانت گوگل دارد.
جایگزین محبوب دیگر –که SRWare Iron نام دارد- نیز از قابلیت گوگل اسمارتز برخوردار است که با استفاده از آن میتوان دادههای گوگل کرومی را –شامل بوکمارکها- همگامسازی و شخصیسازی کرد.
دریافت بوکمارکهای کرومی روی همهی دستگاههایی که Turn Sync On دارند
برای انجام این کار، کروم را باز کنید و آیکون person–بالا سمت راست- را انتخاب کنید. از اینجا میتوانید به پروفایل کرومی خود پرسونا اضافه کرده و برای این پروفایل، میانبر دسکتاپی بسازید (و برایش اسم نیز بگذارید).
در گام بعد، از شما خواسته خواهد شد تا با استفاده از اکانت جیمیل خود لاگین کنید تا به بوکمارکها، تاریخچه، پسوردها و سایر تنظیمات گوگل -روی هر دستگاهی- دسترسی پیدا کنید.
وقتی میپرسد آیا دوست دارید Turn on Sync موجود باشد، روی Yes I’m in بزنید تا همگامسازی دادههای کرومی روی همه دستگاهها فعالسازی گردد.
وقتی این کار انجام شد، مرورگر کرومی شما شروع به همگامسازی اطلاعات خواهد کرد. بوکمارکها اکنون به طور خودکار روی هر دستگاهی ایمپورت خواهند شد. همه میدانیم که همگامسازی کارامدترین و غیرتکراریترین روش برای اکسپورت و ایمپورت بوکمارکها در کروم است.
شما میتوانید در ادامه برای بهبود سطح حریم خصوصی دادههای خود، چیزهایی را که همگامسازی میکنید مدیریت نمایید. برای مثال، ممکن است انتخاب کنید که وقتی در حال بازدید از وبسایتها هستید، در گوگل sign in نکنید.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.