۱۳۹۹/۷/۱۵ فناوری اطلاعات

کی بازار شاید اگر اخبار فناوری را زیاد دنبال می‌کنید با واژه‌ی اورکلاک (overclock) آشنایی داشته باشید. اورکلاک در لغت به معنی افزایش سرعت کلاک -یکی از اجزاء سخت‌افزار- است. اورکلاک کردن معمولاً به پردازنده‌ی اصلی یعنی CPU و نیز پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) برمی‌گردد. اینطور بگوییم که اگر سیستم، طبق اصول خاصی اورکلاک شود، سرعت آن افزایش می‌یابد. در این خبر قصد داریم توضیح دهیم چطور می‌شود از کنترل پنلِ NVIDIA برای اورکلاک کردن نمایشگر استفاده کنیم. با ما همراه باشید.

توجه:NVIDIA Control Panel تنها در صورتی قابل‌دسترسی خواهد بود که از کارت گرافیکی NVIDIA استفاده کنید. اگر نصب نشده باشد می‌توانید آن را از اپ استور تهیه کنید.

ابتدا، کنترل پنل NVIDIA را باز کرده و روی گزینه Change resolution زیر بخش Display در سمت چپ پنجره کلیک کنید. مطمئن شوید مانیتوری که می‌خواهید اورکلاک کنید انتخاب شده است. اگر چندین مانیتور ندارید دیگر نمی‌خواهد نگران این مسئله باشید زیرا همان یک عدد نمایشگرتان از قبل انتخاب شده است.

از اینجا، روی دکمه Customize… کلیک کنید؛ آنگاه خواهید دید که پنجره جدید Customize باز خواهد شد. کادر کنار Enable resolutions not exposed by the display را تیک زده و بعد روی دکمه Create Custom Resolution کلیک کنید تا پنجره جدید Create Custom Resolution برایتان باز شود. شما قرار است برای نمایشگر خود «رزولوشن سفارشی» بسازید که نرخ رفرش آن بیش از نرخ رفرش تبلیغ‌شده توسط نمایشگرتان است.

از پنجره Create Custom Resolution به دنبال ارزش کنار Refresh rate (Hz): باشید و روی کمان به سمت بالای کنارش کلیک کنید تا مقدارش یک به یک بالا رود. روی دکمه Test کلیک کنید. اگر نمایشگرتان مشکی شد و مانیتورتان نیز شکایت کرد که هیچ سیگنالی دریافت نمی‌کند هول نکنید! چند لحظه صبر کنید تا دسکتاپ‌تان دوباره ظاهر شود. این بدان‌معناست که نمایشگر شما در آزمون شکست خورده و نتوانسته با نرخ رفرش بالا اجرا شود. اگر اسکرین شما مشکی نشد اما با مصنوعات تصویری عجیب و غریبی مواجه شدید، این هم باز نشانه‌ایست از شکست در این آزمون.

با این حال، حتی اگر از اولین تست سربلند بیرون نیامدید هم نباید امید خود را از دست بدهید. تست‌ها اینطور نشان داده‌اند که اگر نرخ‌های بالاتر فریم را روی رزولوشن‌های پایین‌تر تنظیم کنید نتایج مطلوبی خواهید گرفت. بعنوان مثال، اگر احیاناً نمایشگر شما روی hz 144و p1440 تنظم شده بود، تنظیمش این بار روی hz 145و p1440 شاید عمل کند؛ درحالیکه 144hz و 1440 pممکن است اجرا نشود. البته تضمینی وجود ندارد. ناگفته نماند که اگر به خاطر یک هرتز بالاتر از نرخ رفرشتان در تست شکست خوردید نخواهید توانست در نرخ‌های بالاتر رفرش در تست موفق عمل کنید.

هرچند، اگر قصد دارید تست را با موفقیت پشت سر بگذرانید، از پنجره فرمان Test passed خارج شده روی دکمه Okay در پنجره Customize کلیک کنید. با این کار به بخش Change Resolution کنترل پنل خود –جایی که کار خود را آغاز کردید-  باز خواهید گشت. حال می‌توانید رزولوشن سفارشی که ساخته‌اید را انتخاب کرده و دکمه Apply را در پایین سمت راست اسکرین بزنید. تبریک! شما مانیتور خود را اورکلاک کردید!

اگر نمی‌دانید دقیقاً دارید چه کار می‌کنید، بهتر آن است که سایر فیلدها را در پنجره Create Custom Resolution رها کرده (از جمله اسکن، تایپ، زمان‌بندی، عمق رنگ) و تمرکز خود را روی تغییر دادن نرخ رفرش و رزولوشن بگذارید.

 

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.