۱۳۹۹/۷/۱۲ فناوری اطلاعات

کی بازار- با رشد روزافزون لوازم جانبی‌های بلوتوثی همچون موس، کیبورد و هدست، برخی‌اوقات سخت می‌شود حتی نسخه‌های سیمی این دستگاه‌ها را به یاد آورد. بلوتوث روی برخی توزیع‌های لینوکسی بسیار راحت راه‌اندازی و تنظیم می‌شود. توزیع‌هایی چون اوبونتو و المنتری راه‌اندازی بلوتوث و نیز کار کردن آن روی دستگاه شما را راحت می‌کنند؛ با این وجود سایر توزیع‌ها همچون فدورا و آرک لینوکس شما را ملزم می‌کنند پیش از اینکه طعم بلوتوث را روی دستگاه خود بچشید یک سری کارهای تنظیماتی انجام دهید. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور می‌شود بلوتوث را در لینوکس راه‌اندازی نمایید.

راه‌اندازی بلوتوث روی دستگاه لینوکسی

این مراحل شاید از توزیعی به توزیع دیگر متفاوت باشد اما گام‌های اولیه همگی تقریباً یکی است. اگر توزیع شما همین الانش هم بلوتوث را برایتان راه‌اندازی نکرده است ابتدا باید Bluez را –که حاوی درایور استک برای آداپتورهای بلوتوثی و نیز کارکردهایی برای مدیریت CLI  بلوتوث است- نصب کنید.

بعد از نصب Bluez شاید نیاز باشد یک بلوتوث منیجر نصب کنید. برخی محیط‌های دسکتاپی بلوتوث‌ منیجرهای درون‌سازه‌ای دارند. برای مثال KDE Plasma کلاینت  KDE Bluetooth را دارد. ژنوم نیز به کلاینت درون‌سازه‌ای مجهز است. اگر از محیط دسکتاپی‌ای استفاده می‌کنید که کلاینت درون‌سازه‌ای ندارد می‌توانید کلاینت  Blueman را نصب کنید.

نحوه نصب Bluez

در زیر دستورالعمل‌هایی را در خصوص نحوه‌ی نصب Bluez روی چند توزیع مختلف مشاهده می‌کنید:

Debian

sudo apt-get install bluez*

OpenSUSE

در  OpenSUSE باید bluez را با Open Build Service نصب کنید.

Fedora

sudo dnf install bluez bluez-tools

Arch Linux

sudo pacman -S bluez bluez-utils


سایر پکیج منیجرها

Bluez با تمامی توزیع‌های لینوکسی سازگاری دارد. اگر پکیج منیجر متفاوتی از توزیع‌های فوق دارید هیچ جای نگرانی وجود ندارد. فقط کافیست در پکیج منیجر خود به دنبال  bluez بگردید و بعد هر چیزی را که در خود واژه‌ی bluez دارد نصب نمایید.

نحوه نصب Blueman

پی ببرید که چطور می‌شود روی توزیع‌های مختلف لینوکسی زیر  Blueman نصب کرد.

Debian

sudo apt-get install blueman

OpenSUSE

sudo zypper install blueman

Fedora

sudo dnf install blueman

Arch Linux

sudo pacman -S blueman

سایر توزیع‌ها

به منظور نصب  Blueman روی توزیع‌های لینوکس خود باید در توزیعی که دارید برای Blueman استفاده‌اش می‌کنید به دنبال پکیج منیجر بگردید و بعد همه‌ی پکیج‌های مربوطه را نصب نمایید.

فعالسازی بلوتوث

بعد از نصب، باید سرویس بلوتوث خود را فعالسازی و اجرا نمایید. اگر از دانگل بلوتوث استفاده می‌کنید ابتدا باید فرمان زیر را اجرا کنید:

mdprobe btusb

برای فعالسازی سرویس بلوتوث فرمان زیر را اجرا کنید:

sudo systemctl enable bluetooth.service

برای شروع سرویس بلوتوث از این فرمان استفاده کنید:

sudo systemctl start bluetooth.service

بعد از انجام این کار قادر خواهید بود از بلوتوث برای دستگاه خود استفاده نمایید.

اتصال به دستگاه‌ها با استفاده از Blueman

پروسه کانکشن بسته به نوع پکیج منیجری که استفاده می‌کنید متفاوت خواهد بود. با این حال، نشان خواهیم داد چطور با استفاده از  Blueman می‌شود این کار را انجام داد:

به منظور کانکت شدن به یک دستگاه، Bluetooth Manager را در اپ‌های خود باز کنید و سرچ را بزنید. مطمئن شوید دستگاهی را که می‌خواهید بدان وصل شوید، با دیدنش در لیست دستگاه و راست‌کلیک رویش و زدن گزینه Connect قابل شناسایی است. شاید مجبور شوید کد عبوری وارد کنید؛ اما این اطلاعات در منوآل کاربریِ دستگاهتان موجود خواهد بود.

 

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.