۱۳۹۹/۶/۲۵ فناوری اطلاعات

کی بازار- ریبوت‌‌ها و فریزهای رندوم، خراب شدن اپ‌ها و حتی صفحه آبی مرگ[1] می‌توانند علایم مشکل مموری باشند. پیش از جایگزین کردن مموری یا کامپیوترتان از قابلیت ویندوز 10 به نام Memory Diagnostic Tool استفاده کنید. در ادامه با ما همراه شوید تا نحوه‌ی بکارگیری آن را خدمتتان توضیح دهیم.

گرچه ممکن است برخی‌اوقات ویندوز بعد از بروز مشکل استفاده از ابزاری را توصیه کند اما همچنین می‌توانید برای شناسایی مشکلات و ایرادات به طور دستی از عیب‌یاب استفاده کنید.

عملکرد Diagnostic Tool

بسیاری از ابزارهای عیب‌یاب ویندوز 10 حین استفاده‌تان از کامپیوتر بسیار سریع اجرا می‌شوند. با این حال این ابزار از شما می‌خواهد ابتدا ریستارت کنید و تازه آنوقت است که در طول پروسه‌ی استارت‌آپ اجرا می‌شود. به طور پیش‌فرض، در حالت استاندارد[2] اجرا شده و دو گذرگاه تست را برگزار می‌کند. بعد از آن، کامپیوتر شما ریستارت می‌شود و نتایج تست را به شما ارائه خواهد داد.

در صورت تمایل همچنین می‌توانید تست‌های پیشرفته‌تری را نیز اجرا کنید. اینها به شما اجازه می‌دهند تا تست‌ها را سفارشی‌سازی کنید. خود می‌توانید انتخاب کنید می‌خواهید به جای حالت استاندارد، تست Basic یا Extended اجرا شود. گزینه‌های حافظه نهان و اینکه دوست دارید چند گذرگاه (تا 15) اجرا شود را انتخاب کنید. هر قدر تعداد گذرگاه‌هایی که انتخاب می‌کنید بیشتر باشد تست مدت کمتری زمان خواهد برد.

راه‌اندازی این ابزار

برای اجرای Windows 10 Memory Diagnostic Tool در طول ریستارت بعدی‌تان باید برای آن جدول زمانی تعیین کنید. به منوی استارت رفته و مموری را تایپ کنید. گزینه Windows Memory Diagnostic را انتخاب نمایید. اگر در اجرای ابزار مشکلی داشتید این پروسه را تکرار کرده اما این بار گزینه Run as administrator را بزنید.

 

 

 

سپس، انتخاب کنید آیا قصد دارید ابزار بلافاصله اجرا شود –که منجر به ریستارت می‌شود- یا صبر می‌کنید تا کامپیوتر خود به تنهایی خود را ریستارت کند. اگر هر فایل ذخیره‌نشده‌ای داشته باشید گزینه دوم را انتخاب کنید. مطمئن شوید هر چیزی را که دارید رویش کار می‌کنید سیو کردید و پیش از ریستارت، اپ‌های باز را ببندید. اگر هیچ‌چیزی باز ندارید اولین گزینه را انتخاب کنید.

 

 

 

اجرای تست‌های مموری

اگر ریستارت کنید، Windows 10 Memory Diagnostic Tool شروع به کار می‌کند. در طول این فرآیند کامپیوتر خود را خاموش نکنید. کامپیوتر به طور نرمال بعد از تکمیل تست، ریستارت خواهد شد. به صورت پیش‌فرض این ابزارها مستقیماً به حالت استاندارد اجرا می‌شوند که همین برای حل بیشتر ایرادات کافی خواهد بود. قبولی در آزمون چیزی حدود 10 دقیقه زمان می‌برد.

 

 

 

چنانچه هنوز مشکل دارید و شکتان به مشکل مموری برده باری دیگر همین ابزار را اجرا کنید اما این بار روی کیبورد خود  F1 را –به محض روشن شدن کامپیوتر- فشار دهید.

 

 

 

این کار شما را به Advanced Options خواهد برد.

تست Extended (مبسوط) بیشتر طول می‌کشد و جزئیاتش بیشتر است. اگر تست ساده‌تر و سریعتری نیاز دارید Basic را انتخاب کنید.

تحلیل نتایج

Windows 10 Memory Diagnostic Tool بعد از اتمام ریستارت، نتایج را به شما ارائه خواهد داد. شما نتایج را روی دسکتاپ خود مشاهده خواهید نمود. اگر چیزی پیدا نشد می‌توانید در Event Viewer آن‌ها را بیابید. منوی استارت را باز کنید و تایپ کنید event یا event viewer. سپس زیر گزینه Event Viewer گزینه Run as administrator را انتخاب نمایید.

 

 

 

Windows Logs را بسط دهید و روی گزینه System راست‌کلیک کنید. حال گزینه Find را بزنید.

 

 

 

MemoryDiagnostics-Results را تایپ کرده را در کادر جستجو کپی پیست کنید. گزینه Find را بزنید. جدیدترین نتایج اکنون باید هایلایت گشته و در قاب زیرین پنجره Event Viewer نمایش داده شوند.

 

 

 

اقدامات بعدی

اگر نتایجتان نشان می‌دهد هیچ خطایی وجود ندارد، شاید مشکل از سوی مموری نباشد. با این حال، اگر هم خطایی وجود داشت می‌توانید جزئیات ارور را سرچ کرده تا معلوم می‌شود آیا جایگزین کردن مموری مشکل را حل خواهد کرد یا خیر.

بسته به نوع کامپیوتری که دارید شما می‌توانید خودتان تراشه مموری را عوض کنید یا بدهید کامپیوترتان را تعمیر کنند. همچنین می‌توانید فرصت را مغتنم شمرده جدیدترین مدل مموری را خریداری کنید.

 

[1] Blue Screen of Death (BSoD)

[2] Standard Mode

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.