کی بازار- وقتی دارید در اینترنت وبگردی می‌کنید، ممکن است با پیام نگران‌کننده‌ای از جانب گوگل کروم مواجه شوید. این پیام می‌گوید: your connection is not private و اینکه ممکن است هکرها آنچه انجام می‌دهید را تحت نظارت و کنترل داشته باشند. گرچه ممکن است این ابتدا خیلی ترسناک به نظر برسد اما به این معنا نیست که حتماً هک شده‌اید! شاید بپرسید پس چه معنایی می‌دهد و اصلاً چرا باید چنین پیامی را مشاهده کنید. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور می‌شود خطای Your Connection Is Not Private را برطرف کرد.

Your Connection Is Not Private چه معنایی دارد؟

وقتی این خطا نشان داده می‌شود معنی این است که گوگل کروم انتظار داشته کانکشن خصوصی باشد و به هر حال (بنا به دلایلی) اینطور پیش نرفته است. این خطا به این دلیل رخ می‌دهد که یک جای کار گواهی وبسایت ایراد دارد.

 

 

 

به طور پیش‌فرض، وبسایت‌ها از HyperText Transfer Protocol (یا همان مخفف HTTP) برای سخت گفتن با کامپیوتر شما استفاده می‌کنند. وقتی فقط مشغول وبگردی نرمال هستید عملکردی عالی دارد اما برای انجام تراکنش‌های امن شاید چندان هم عالی نباشد. دلیلش هم این است که HTTP رمزگذاری‌نشده است؛ پس یک هکر می‌تواند در داده‌ها سرک کشیده و اطلاعات را سرقت کند. برای حل این مشکل، وبسایت‌های مطمئن از HyperText Transfer Protocol Secure (یا همان مخفف HTTPS) استفاده می‌کنند. با این کار، ارتباطات بین شما و وبسایت رمزگذاری می‌شود و بدین‌ترتیب هکرها نمی‌توانند اطلاعات شخصی شما را ببینند.

از آنجایی که HTTPS برای شناسایی شرکت‌های قانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد، کسب و کارها می‌بایست برای استفاده از HTTPS از گواهی استفاده کنند. بعنوان مثال، بانک مرکزی آمریکا HTTPS دارد چون برای کسب و کار خود تقاضای گواهی کردند و این درخواست نیز پذیرفته شد. اگر اسکمری تلاش کند وبسایت جعلی بانک مرکزی آمریکا را درست کند، باید گواهی HTTPS را برای قانونی جلوه دادن خود در اختیار داشته باشد. اگر هم درخواست گواهی کنند، طرفِ صدور، آن‌ها را رد خواهد کرد زیرا وبسایت اسکمر، وبسایتی است جعلی. شما می‌توانید با کلیک روی پدلاک کنار URL وبسایت، گواهی وبسایت را مشاهده نمایید و بعد روی گزینه‌ی Certificate کلیک کنید.

 

 

 

اما اگر اتفاقی برای آن گواهی بیافتد، یعنی اینکه وبسایت نتوانسته دیگر از HTTPS استفاده کند. به همین دلیل است که کروم به شما هشدار می‌دهد اتصال خصوصی نیست؛ باید باشد اما یک جای کار ظاهراً گیر دارد.

چه مشکلی می‌تواند برای گواهی‌ها پیش آمده باشد؟

حال که می‌دانیم این خطا برای چه ظاهر می‌شود، باید بدانیم چه چیزی محرک آن است. چندین راه برای نامعتبر شدن گواهی وجود دارد که کروم را مجبور می‌کند این خطا را نمایش دهد.

نخست، وبسایت ممکن است قانونی باشد اما گواهی‌اش دیگر وجود نداشته باشید. حالا دلیلش می‌تواند منقضی شدن گواهی باشد زیرا گواهی‌ها هر از چندگاهی باید تمدید شوند. اگر میزبان وبسایت رفتار نادرستی داشته باشد، طرف صدور ممکن است گواهی را باطل کند که همین باعث می‌شود سر و کله‌ی آن خطا پیدا شود. شاید هم دلیل این باشد که هکرها دارند جریان کارکرد گواهی را مختل می‌کنند. بعنوان مثال، ممکن است بین شما و مقصدتان پروکسی سرور راه‌اندازی کنند. وقتی کانکت می‌شوید، پروکسی سرور شما تلاش خواهد کرد تا گواهی‌های جعلی درست کند تا بدین‌ترتیب داده‌های HTTPS قابل خواندن شود. گوگل کروم این ترفند را شناسایی کرده و به شما هشدار می‌دهد که هکری در طول فرآیند کانکشن سعی داشته گواهی شما را دستکاری کند.

 

 

 

شما می‌توانید برخی از این ارورها را با استفاده از BadSSL مشاهده نمایید. خود این وبسایت، امن است اما تست‌هایی دارند که به شما تضمین می‌دهند مرورگرتان می‌تواند از شما در برابر تهدیدهای آنلاین دفاع کند. در بالا سمت چپ، شما می‌توانید صدور گواهی‌های مختلفی را تست کرده و این خطاها را در مورد خود مشاهده کنید.

چطور خطای our Connection Is Not Private را رفع کنیم؟

همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، این مشکل شاید چیزی نباشد که از سمت شما حل شود. با این حال، این شانس وجود دارد که در طول فرآیند کانکشن اختلال جزئی بوجود آمده باشد؛ پس بد نیست چندتایی کار انجام دهید تا مطمئن شوید مشکل از جانب شما نیست.

صفحه را رفرش کنید

نخست، سعی کنید صفحه وبی را رفرش کنید. برخی‌اوقات داده‌ها همینطور که وبگردی می‌کنید کمی گیر پیدا کرده و گواهی قانونی ناگهان مهر اتهام به پیشانی‌اش می‌خورد. اگر چنین باشد، یکی دو بار رفرش کردن مشکل را حل خواهد کرد.

وبسایت را در حالت ناشناس امتحان کنید

برخی‌اوقات ایراد از حافظه نهان کامپیوترتان است. وقتی این اتفاق می‌افتد مشکل گواهی پیش می‌آید و همین باعث می‌شود گوگا کروم به شما در مورد این رخداد هشدار دهد. برای اینکه خیلی سریع چک کنید ببینید مشکل از حافظه نهان است یا خیر، وبسایت را در حالت ناشناس امتحان کنید. بار این کار نمی‌گذارید مرورگرتان فایل‌های cache ساخته یا از آن‌ها استفاده کند. اگر مشکل رفع شد، cache کروم را خالی کرده و دوباره تلاش کنید.

ساعت سیستم خود را دوباره چک کنید

به خاطر دارید گفتیم گواهی‌ها برای بازه زمانی مشخصی اعتبار دارند؟ اگر ساعت سیستم شما –به دلایلی- پیش از تاریخ شروع یا بعد از تاریخ پایان گواهی تنظیم شده باشد کروم مجبور است هشدار دهد. دلیلش هم این است که سرور اینطور فکر می‌کند که شما یا دارید پیش از زمان اعتبار گواهی کانکت می‌شوید و یا بعد از تاریخ انقضایش. مطمئن شوید ساعت شما دارد زمان فعلی را نمایش می‌دهد. برخی سیستم‌عامل‌های اصلی به شما این اجازه را می‌دهند تا از طریق اینترنت ساعت را اتوآپدیت کنید؛ پس بدک نیست اگر گهگاه ساعت سیستم خود را چک کنید.

ترکِ هر شبکه اینترنت عمومی که بدان وصلید

اگر وقتی این پیام خطا را می‌بینید دارید از شبکه‌ی اینترنتی عمومی استفاده می‌کنید یعنی هکرها دارند سرش بلاهایی درمی‌آورند. در نتیجه، بهتر است شبکه نت عمومی را کنار گذاشته و از متود دیگری استفاده کنید. برای مثال، شما می‌توانید با تبدیل کردن گوشی خود به هات‌اسپات (یا تترینگ[1])، از داده‌های موبایل خود استفاده کنید.

جانب احتیاط را  رعایت کنید و ادامه دهید

اگر همه این روش‌ها جواب نداد همچنان می‌توانید در وبسایت، وبگردی کنید. برای انجام این کار روی دکمه Advanced کلیک کرده و بعد لینکی را که می‌گوید Proceed to را بزنید. سپس روی URL وبسایت کلیک کنید.

 

 

 

با این حال، این ارور به دلیل خاصی رخ داده است: داده‌هایی که قرار است به سرور بفرستید ناامن است. هرگز اطلاعات شخصی یا محرمانه خود را با گواهی خراب HTTPS در وبسایتی وارد نکنید.

وقتی ارور our Connection Is Not Private را در گوگل کروم مشاهده می‌کنید، شاید نگران شوید اما خوشبختانه بیشتر اوقات قرار نیست مورد حمله قرار بگیرید. برای آن اوقات استثنا هم براحتی وب‌پیج را ببندید تا هکرها نتوانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند.

 

[1] واژه ای برای برقراری ارتباط بین گوشی ها و رایانه های مختلف است که از طریق USB، بلوتوث یا وای فای انجام می شود. در چنین شرایطی می توان از اتصال اینترنتی گوشی همراه برای رایانه یا تبلت هم بهره برد.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.