۱۳۹۹/۴/۲۲ فناوری اطلاعات

کی بازار- گرچه برخی از افراد تعرفه‌های داده‌های موبایلشان نامحدود است اما خیلی‌ها انقدرها هم خوش‌شانس نیستند. متأسفانه اپ‌ها و گوگل همیشه هم حواسشان به میزان داده‌ای که در تعرفه‌تان می‌ماند نیست. برای جلوگیری از مصرف داده‌های بدون‌تعرفه می‌توانید قابلیت Data Saver را روی اندروید فعال کنید. در ادامه همراهمان باشید تا نحوه انجام این کار را خدمتتان آموزش دهیم. شاید این قابلیت بی‌نقص نباشد اما به هر حال اجازه می‌دهد روی داده‌هایی که ماهیانه مصرف می‌کنید کنترل و نظارت بیشتری داشته باشید.

Data Saver چیست؟

گوگل Data Saver را روی اندروید 7.0 و نسخه‌های بعدی عرضه کرده است. اگر نسخه‌ قدیمی‌تری داشته باشید متأسفانه نخواهید توانست از این قابلیت استفاده کنید. نخست اینکه باید بدانید این قابلیت، همان قابلیت Data Saver موجود در کروم اندروید نیست. این جزو تنظیمات سیستم اندروید است. Data Saver طراحی شده تا به شما اجازه دهد بنا بر خواستتان -که چه اپی بتواند از داده پشت‌زمینه استفاده کند- تاگل‌ها را خاموش یا روشن کنید. توسعه‌دهندگان باید این قابلیت را در اپ‌های خود بگنجانند. به نقل از گوگل، وقتی اپی در  Data Saver خاموش می‌شود این یعنی داده محدود می‌گردد و باید موارد زیر رخ دهد:

  • عدم پخش خودکار در ویدیوها
  • عدم محتوای پیش‌واکشی‌شده[1]
  • محدودسازی دانلودهای اتوماتیک از جمله آپدیت‌ها
  • از کاربران نخواهید اپ را وایت‌لیست کنند (اپ‌هایی که می‌توانند توضیح دهند آیا داده پس‌زمینه الزامیست یا خیر)
  • فشرده‌سازی داده در صورت امکان
  • ارائه ویدیو و تصویر با نرخ بیت و رزولوشن پایین‌تر
  • حذف هر تصویر غیرضروری

این برای همه‌ی اپ‌هایی است که می‌شود از پلی‌استور -از جمله گوگل‌پلی‌استور و سرویس‌های گوگل‌پلی- خرید کرد. اپ‌های طرف‌سومی که از سایر منابع نصب می‌کنید شاید به Data Saver احترام نگذارند. وقتی این حالت روشن است، تنها اپ‌هایی که انتخاب کردید باید بتوانند به داده‌های پس‌زمینه دسترسی پیدا کنند. بعنوان مثال، شاید به اپ‌های آب و هوا اجازه دهید دما را آپدیت کرده و هشدارهایی برایتان ارسال کنند یا شاید به اپ ایمیل‌تان اجازه دهید میل جدیدی را چک کند. گرچه تضمینی وجود ندارد اپ‌ها تماماً از قوانین پیروی کنند اما شما به طور قابل‌ملاحظه‌ای مصرف داده‌های پس‌زمینه را کاهش خواهید داد و همین هزینه‌های تعرفه‌های محدود اطلاعات شما را کم می‌کند.

فعالسازی Data Saver روی اندروید

برای فعالسازی Data Saver روی اندروید،  Settings را روی دستگاه اندرویدی خود باز کنید. متوجه آیکون اضافی دایره‌ای شکل به دور تصویر می‌شوید؟ این همان آیکون Data Saver است که فقط زمانی پدیدار می‌شود که این قابلیت فعال شده باشد. گرچه ممکن است تعرفه‌ی نامحدود داشته باشید اما هنوز می‌توانید از این قابلیت برای جلوگیری از اجرای مداوم برخی اپ‌ها در پس‌زمینه که سرعت دستگاه را کند می‌کنند استفاده کنید که خوب این خود یک نوع مزیت محسوب می‌شود.

 

 

 

روی Network & Internet ضربه زده و گزینه Data Usage را انتخاب کنید.

 

 

 

روی منو بالا سمت راست پنجره ضربه زده و Data Saver را انتخاب کنید.

 

 

 

سوئیچ Data Saver را به سمت On بکشید.

 

 

 

زیر تاگل Data Saver روی گزینه Unrestricted data access بزنید تا اپ‌ها خاموش و روشن شوند. چند ثانیه‌ای زمان می‌برد اما 0 به تعداد اپ‌هایی که داده موبایل شما آزادانه استفاده می‌کند تغییر داده می‌شود. اپ‌های تاگل‌شده به On هر زمان بخواهند یا نیاز داشته باشند از داده‌های موبایل استفاده می‌کنند. اگر تاگل اپی را Off کنید، داده‌هایش محدود می‌شود.

 

 

 

گرچه برخی اپ‌ها به صورت پیش‌فرض فعالسازی شده‌اند اما اگر بدان‌ها نیاز ندارید تاگل‌شان را خاموش کنید. اگر همین الانش هم داده‌های پس‌زمینه را در تنظیمات هر یک از اپ‌ها به طور جداگانه خاموش کردید، پیامی را مشاهده خواهید کرد که می‌گوید داده‌های پس‌زمینه غیرفعال شده‌اند. شما می‌توانید هر زمان خواستید در تنظیمات Data Saver، تغییرات اعمال‌شده را عوض کنید. برای مثال، اگر اپ پیام‌رسان خود را به سمت On نبردید، شاید در مورد پیام‌های جدید نوتیفیکیشن دریافت نکنید و یا شاید حتی تا وقتی اپ باز نشده هیچ پیامی دریافت نکنید. روشن است که هر قدر اپ‌های محدود بیشتری داشته باشید دستگاهتان از داده‌های کمتری استفاده می‌کند. قابلیت دیگر که شاید کارامد باشد Limit mobile data usage است. این تنظیمات را در Data Usage پیدا خواهید کرد؛ جایی که پیشتر به Data Saver دسترسی پیدا کرده بودید. تاگل گزینه را به سمت on بکشید تا وقتی به مجموعه محدودیت‌هایی می‌رسید همه داده‌ها خاموش شود. شاید همچنین بخواهید ردیابی کنید چه اپی دارد از بیشترین داده‌ها استفاده می‌کنید تا از این طریق بتوانید یا تحت نظارت قرارش دهید و یا جایگزینش کنید.

 

[1] prefetching content با کمک این ویژگی جدید می‌توانید به مرورگر اعلام کنید که می‌خواهید دریافت و پردازش صفحه‌ی بعدی مقاله پیش از آنکه کاربر روی پیوند مربوط کلیک کند، به انجام برسد.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.