کی بازار- نمی‌توانید در ماشین اوبونتو، ترمینال یا پایانه‌ای را باز کنید؟ گرچه این مشکل ممکن است به ندرت پیش آید اما به هر حال نوعی مشکل به حساب می‌آید و باید رفع شود. در ادامه نحوه حل این مسئله را به شما آموزش داده‌ایم. با ما همراه بمانید.

آیکون را گم کرده‌اید؟ 

اگر فقط آیکونی را که از آنجا ترمینال را اجرا می‌کردید گم کرده‌اید، بدین‌معنا نیست که خود پایانه از بین رفته باشد. شما می‌توانید آن را از میان سایر اپ‌های نصب‌شده (از طریق منوی فعالیت‌های اوبونتو) پیدا نمایید.

Win را فشار داده و برای پیدا کردنش در فیلد سرچ terminal را تایپ کنید. برای اجرا روی آن کلیک کنید.

به منظور بازافزودن آن به داک دستکتاپ‌تان روی آیکون راست‌کلیک کرده و Add to Favorites را انتخاب کنید.

 

 

 

هرچند شاید بهتر باشد ترکیب Ctrl + Alt + T را روی کیبورد حفظ کنید. اگر آن را امتحان کنید خواهید دید که ترمینال پاپ‌آپ می‌شود.

آیا ایراد از نرم‌افزار است؟

اگر مشکل بعد از نصب بخش جدید نرم‌افزاری پیش آمد شاید دارید با یک ایراد نرم‌افزار دست و پنجه نرم می‌کنید. این اتفاق به ندرت می‌افتد اما به هر حال اتفاق می‌افتد و بسته به هر ترکیب ویژه‌ی نرم‌افزار نصب شده دلایل مختلفی برای چنین اتفاقی می‌تواند وجود داشته باشد. ساده‌ترین راه‌حل برگرداندن آخرین گام‌ها به حالت اولیه است. ابتدا کار را با  uninstall کردن هر آنچه پیش از بروز مشکل نصب کرده بودید شروع کنید. احتمالاً با این کار مشکل رفع خواهد شد.

 

 

 

اگر مشکل همچنان وجود داشت، می‌توانید اقدامات جدی‌تری همچون بازیابی کل سیستم از آخرین بک‌آپ بردارید. اگر دارید از آخرین نسخه‌ی اوبونتوی نصب‌شده با ZFS استفاده می‌کنید براحتی می‌توانید یک اسنپ‌شات ZFS را ریستور نمایید. سپس می‌توانید مجدداً آن تغییرات را گام به گام پیاده‌سازی کنید تا در نهایت مجرم شناسایی شود.

 

 

 

شایان ذکر است که یکی از رایج‌ترین مشکلات در خصوص نصب پیتون است. اگر مشکل بعد از آپگرید به جدیدترین نسخه پیتون رخ داد شاید دلیلش این باشد که ترمینال برای استفاده تنظیم نشده است.

به منظور حل این مشکل، رفرنس به پیتون را در ترمینال آپدیت کنید. با فشار همزمان Ctrl + Alt + F3 به یکی از ترمینال‌های TTY رفته؛ آنجا از نو لاگ کنید و بعد فرمان زیر را وارد نمایید:

sudo nano /usr/bin/gnome-terminal

سپس، فرمان زیر را

#!/usr/bin/python3

به فرمان زیر تغییر دهید:

#!/usr/bin/python3.6

البته که اگر حتی نسخه جدیدتر پیتون را هم نصب کرده باشید باز می‌بایست همین آپدیت و تغییرات را اعمال کنید.

آیا تنظیمات پایانه به هم ریخته است؟

اگر مشکل بعد از اینکه سعی کردید چیزی را در تنظیمات پایانه تغییر دهید رخ داد و می‌دانید هم ایراد از کجاست پس توصیه ما به شما این است که برای undo کردنِ مشکل از پایانه‌ی failsafe[1] استفاده کنید.

برای دسترسی به ترمینال failsafeTTY دکمه‌های Ctrl + Alt + F3 را همزمان فشار دهید. لاگین کرده و بعد سعی کنید از طریق آن، تغییرات اعمال‌شده روی ترمینال معمول خود را undo کنید.

برای اعمال تغییراتی کاربرپسند روی تنظیمات ترمینال‌ خود –از طریق -GUI -  با فرمان زیر Dconf-Editor را نصب نمایید:

sudo apt install dconf-editor

 

 

 

بعد از اینکه نصب شد، Dconf-Editor را اجرا کرده و با کلیک کردن روی گزینه I’ll be careful به هشدار اعتراف کنید.

 

 

 

به /org/gnome/terminal/legacy بروید و تنظیمات تغییریافته را برگردانید.

اگر مشکل بعد از دستکاری تنظیمات پروفایل در ترمینال شما پیش آمد براحتی می‌توانید آن‌ها را به حالت پیش‌فرضشان ریست کنید. به یکی از پایانه‌های TTY (از Ctrl + Alt + F3 استفاده کیند) رفته و فرمان زیر را وارد کنید:

 dconf reset -f /org/gnome/terminal/legacy/profiles:/

با این حال مراقب باشید که این کار باعث خواهد شد تمامی پروفایل‌های ژنوم ترمینال شما حذف شده و پروفایل به تنظیمات اصلی خود برگردد.

نصب مجدد یا استفاده از جایگزین

شما می‌توانید پایانه‌ی خود را از حالت نصب برداشته و مجدداً نصب کنید. با Ctrl + Alt + F3 به پایانه failsafe TTY رفته و فرمان زیر را وارد کنید:

sudo apt remove gnome-terminal

سپس، آن را با فرمان زیر مجدداً نصب کنید:

sudo apt install gnome-terminal

در آخر اگر مشکل حل نشد همیشه می‌توانید از یک امولاتور ترمینال جایگزین همچون Guake و Tilix استفاده کنید:

sudo apt install guake

sudo apt install tilix

سپس می‌توانید به جای ترمینال پیش‌فرض از آن‌ها استفاده کنید؛ سعی کنید همیشه در TTY failsafe خود یک بک‌آپ بگیرید.

 

 

 

بدون ترمینال شما نخواهید توانست وبگردی کرده و اطلاعات پکیج دریافت کنید و این می‌تواند خیلی مأیوس‌کننده باشد.

 

[1] سیستم ایمن از خرابی؛ یک سیستم کامپیوتری که طوری طراحی شده تا در صورت خراب شدن یک بخش آن، بدون از بین رفتن داده ها یا صدمه دیدن آنها، به کار خود ادامه می‌دهد.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.