۱۳۹۹/۳/۱۷ فناوری اطلاعات

کی بازار- بسیاری از افراد شاید بگویند مجموعه فونت‌های آخرین نسخه‌ی اوبونتو «بیش از حد کافی» است. عده‌ای هم شاید در خط کاری خود حتی به فونت‌های بیشتری نیاز داشته باشند. برخی نیز دوست دارند گزینه‌های بیشتری در اختیارشان قرار می گرفت. اگر شما نیز دوست دارید فونت‌های بیشتری در اوبونتو 20.04 نصب کنید با ما تا انتهای این خبر همراه باشید.  

جریان اصلی: فونت‌های هسته‌ایِ مایکروسافت

مادامیکه نصب‌گرِ فونت‌های هسته‌ایِ مایکروسافت[1] موجود باشد، آن‌ها را در هر برنامه آموزشی مربوط به افزودن فونت به نصب لینوکس خواهید دید. برخی از آن‌ها هنوز هم به طور قابل‌ملاحظه‌ای محبوبند و شاید هم بدان‌ها نیاز پیدا کنید؛ خصوصاً اینکه با کاربران ویندوزی هم سر و کار داشته باشید. برای نصب آن‌ها پایانه‌ی مورد علاقه خود را آورده و فرمان زیر را وارد کنید:

sudo apt install ttf-mscorefonts-installer

 

 

 

فونت‌های جداگانه‌ی رایگان

اوبونتو به طور پیش‌فرض هر فونتی که آن بیرون وجود دارد را در خود ندارد. هنوز کلی فونت دیگر وجود دارد که می‌توانید به طور جداگانه دریافتشان کنید و بدین‌ترتیب مجموعه فونت‌تان توسعه داده می‌شود. شما می‌توانید آن‌ها را مانند سایر بسته‌ها با استفاده از فرمان زیر نصب کنید:

sudo apt install PACKAGE_NAME

PACKAGE_NAME را با هر کدام از موارد زیر جایگزین کنید:

  •         fonts-cantarell
  •         lmodern
  •         ttf-aenigma
  •         ttf-georgewilliams
  •         ttf-bitstream-vera
  •         ttf-sjfonts
  •         ttf-unifont
  •         fonts-entypo
  •         fonts-isabella
  •         fonts-mplus
  •         fonts-prociono
  •         ttf-anonymous-pro
  •         ttf-engadget
  •         ttf-staypuft
  •         ttf-summersby

 

 

 

همگی به صورت یکجا

اگر به یکی دو تا فونت بیشتر احتیاج ندارید اما تصمیم گرفته‌اید مجموعه خود را با هرچه تا کنون ذکر کردیم بسط دهید، هر پکیج را به طور جداگانه نصب نکنید. شما می‌توانید همه‌ی آنها را یکجا با ترکیب نصبشان در یک فرمان واحد به مجموعه خود اضافه کنید، مانند:

sudo apt install ttf-mscorefonts-installer fonts-cantarell lmodern ttf-aenigma ttf-georgewilliams ttf-bitstream-vera ttf-sjfonts ttf-unifont fonts-entypo fonts-isabella fonts-mplus fonts-prociono ttf-anonymous-pro ttf-engadget ttf-staypuft ttf-summersby

خط بالا را کپی کرده، آن را در پایانه خود پیست نموده، گزینه Enter را فشار داده و بزودی سرتان با کلی فونت جدید گرم خواهد شد.

 

 

 

نصب دستی TTF

اگر از پیش  TrueType Font (یک یا چند تا) را که می‌خواهید نصب کنید داشته‌اید تنها باید آن را در فولدری خاص کپی نمایید. ابتدا مطمئن شوید آنچه دارید به فرمت TTF هست. اگر از یک سایت برخی فونت‌ها را دانلود کرده‌اید، ممکن است در آرشیوی که باید استخراجشان کنید فشرده شوند. اینکه چطور می‌شود این کار را بسته به فرمت آرشیو انجام داد مبحثی است که در حوصله‌ی این متن نمی‌گنجد.

وقتی یک یا دو فایل به فرمت TTF دریک فولدر دارید، برای نصبشان آن‌ها را با فرمان زیر به فولدر مخفی fonts در دایرکتوری Home خود انتقال دهید:

mv FONT_FILE ~/.fonts

اگر در یک فولدر بیش از یک فایل TTF داشتید، می‌توانید همه را به صورت یکجا با استفاده از فرمان زیر انتقال دهید:

mv *.ttf ~/.fonts/

این کار را مادامی می‌توان انجام داد که همگی افزونه فایل TTF را داشته باشند.

 

 

 

اگر می‌خواهید فونت‌ها در کل سیستم موجود باشند تا بدین‌ترتیب سایر کاربران نیز بتوانند از آن‌ها استفاده کنند پس در عوض از فرمان زیر استفاده کنید:

sudo mv *.tff /usr/share/fonts/

آپدیت حافظه نهان فونت

اگر فونت‌هایتان در هیچ اپی ظاهر نمی‌شود می‌توانید با فرمان زیر به طور دستی ذخیره نهان فونت‌ها را آپدیت کنید:

fc-cache –f

 

 

 

برای فونت‌ها در کل سیستم:

sudo fc-cache –f

اگر هنوز هم نشان داده نمی‌شوند، مطمئن شوید در فرمت TTF هستند و آن‌ها را نیز در فولدر درستی کپی کرده‌اید، ~/.fonts.

با فرمان زیر بررسی کنید که درست کپی شده باشند:

ls ~/.fonts

فونت‌ها در عمل

فونت‌های جدید شما باید در هر اپی که از مجموعه TrueType Fonts پشتیبانی می‌کند موجود باشند. بعنوان مثال LibreOffice Writer را اجرا کرده، چیزی تایپ کنید و آن را با موس انتخاب نمایید. بعد از منوی کشویی فونت را تغییر دهید. فونت‌های جدید شما باید میان فونت‌های قبلی باشند.

 

 

 

همانطور که مستحضر هستید، نصب فونت‌ها در  Ubuntu 20.04 چندان هم کار سختی نیست.

 

[1] Microsoft’s Core Fonts

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.