۱۳۹۹/۲/۲۴ فناوری اطلاعات

کی بازار- ساختن ماشین مجازی[1] با تنظیمات فعلیِ دستگاه ویندوز 10 بنا به هزاران دلیل می‌تواند کارامد باشد. در حقیقت ماشین مجازی به شما اجازه می‌دهد تا به سرعت، رونوشتی از نصب فعلیِ ویندوز 10 خود درست کنید. همچنین به کمک آن می‌توانید نرم‌افزارهایی را که غیر از این نمی‌توانستید روی پی‌سی خود نصب نمایید تست کنید. شما قادر خواهید بود به طور مطمئنی دست به اعمال تغییرات زده و یا ویرایش‌های مورد علاقه خود را روی سیستم‌عامل پیاده کنید. این را می‌شود با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف (شامل Microsoft Hyper-V که در Windows 10 Pro ادغام شده است) انجام داد. اما به نظر ما vCenter Converter از شرکت VMWare هم ساده‌تر است و هم همه‌جا عرضه می‌شود. در ادامه سعی کردیم از همین نرم‌افزار برای نشان دادن نحوه‌ی ساخت ماشین مجازی در پی‌سی ویندوز 10 استفاده کنیم. پس با ما همراه بمانید.

تبدیل ویندوز 10 خود به ماشین مجازی

ابتدا VMware vCenter Converter را دانلود کنید. بعد از کلیک روی لینک Download باید ثبت‌نام کرده و اکانت My VMware را بسازید. این، پروسه‌ی سریعیست و فقط نیاز به یک ایمیل و پسورد دارد. بعد از دانلود، VMWare vCenter Converter را در پی‌سی ویندوز 10 خود نصب کنید. وقتی نصب شد، vCenter Converter را باز کرده و بعد روی Convert machine کلیک کنید.

 

 

 

سپس، برای نوع منبع Powered on را انتخاب کرده روی منوی دراپ‌داون کلیک نموده و بعد This local machine را برگزینید. حال روی گزینه Next کلیک کنید.

 

 

 

در نمایه‌ی بعدی، می‌توانید مشخص کنید (و همچنین ویرایش کنید) کدام درایوهای سیستم‌عاملتان قرار است مجازی‌سازی شود: دستگاه‌ها، شبکه‌ها و غیره. در این آموزش، سایز کلی سیستم‌عامل ویندوز 10 از گنجایش جایی که می‌خواهیم ذخیره‌اش کنیم تجاوز می‌کند. به همین دلیل درایو بزرگ D حذف خواهد شد.

 

 

 

برای انجام این کار، روی ورودی Data to copy کلیک کردیم، سپس در قاب سمت راست درایوها را برای مجازی‌سازی از حالت انتخاب برداشتیم (با استفاده از کادرهای تیک). در قاب سمت چپ می‌توانید سرویس‌های سیستم را که می‌خواهید به پی‌سی مجازی، آداپتورهای شبکه و غیره انتقال دهید عوض کنید. توصیه‌ی ما این است که اگر می‌خواهید پی‌سی ویندوز 10 شما به بهترین حالت خود مجازی‌سازی شود آن‌ها را همانطور به حالت خود رها کنید.

 

 

 

وقتی آماده بودید، روی Next کلیک کرده و جایی را که می‌خواهید ماشین مجازی خود را ذخیره کنید انتخاب نمایید (شما می‌توانید در صورت تمایل آن را مستقیماً روی هارد درایو خارجی بگذارید)، سپس بگذارید فرآیند تبدیل شروع شود. این کار شاید بسته به سایز حجم‌ ویندوزی که دارید تبدیل می‌کنید چند ساعتی طول بکشد. وقتی فرآیند برگردان انجام شد یعنی با موفقیت ماشین مجازی را از پی‌سی ویندوز 10 فعلی خود درست کردید. حالا باید آن را اجرا نمایید.

یادداشت: اگر می‌خواهید ماشین مجازی را روی پی‌سی دیگری اجرا کنید به دایرکتوری آن رفته و آن را در هارد درایو خارجی کپی کنید. شاید خوب باشد که با استفاده از ابزار فشرده‌سازی چون 7-Zip، WinZIP یا WinRAR آن را فشرده کنید تا فضای کمتری اشغال شود. باری دیگر بگوییم که مدت زمان لازم بسته به سایز ماشین مجازی فرق خواهد داشت. درایو خارجی را به پی‌سی دیگری –که در آن می‌خواهید ماشین مجازی را اجرا کنید- بزنید. فایل را انتقال داده و آن را unzip کنید.

اجرای ماشین مجازی

روی کامپیوتری که در آن می‌خواهید ماشین مجازی خود را اجرا کنید به نرم‌افزار رایگان مجازی‌ساز VMware Workstation Player ساخت شرکت VMware نیاز خواهید داشت.

وقتی نصب شد، Workstation Player را نصب کرده و روی گزینه Open کلیک کنید.

 

 

 

پیش از باز کردن ماشین مجازی می‌توانید به Edit virtual machine settings رفته و چیزهایی را از قبیل میزان مموری که قرار است به آن اختصاص دهید عوض کنید. وقتی آماده‌ی باز کردنش شدید روی Play virtual machine کلیک کنید و دیگر همه‌چیز طبق روال پیش خواهد رفت!

 

[1] Virtual machine: در علم کامپیوتر، این ماشین مجازی است که بر روی یک کامپیوتر پیاده‌سازی می‌شود. این پیاده‌سازی به‌گونه‌ای است که تصور می‌شود یک کامپیوتر واقعی در حال اجرای برنامه‌های ماست.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.