کی بازار- وقتی کامپیوتر لینوکسی شما مشکل پیدا می‌کند و نیاز دارید آن را عیب‌یابی کنید، اولین کاری که باید انجام شود دریافت اطلاعات کامپیوترتان است. به جای اینکه محبور شوید زمین و زمان را بهم بریزید برای پیدا کردن بخشی از این اطلاعات، می‌توانید از HardInfo استفاده کنید؛ اپلیکیشنی کوچک با کاربردی آسان که اطلاعات هر بخش سخت‌افزاری کامپیوتر شما را نمایش می‌دهد.

نصب

شما می‌توانید HardInfo را در Software Center یا Package Manager توزیع خود پیدا کنید. در Software Center اوبونتو، System Profiler و Benchmark نیز نامیده می‌شود. آن را مثل همیشه با کلیک روی آن نصب کرده و بعد دکمه Install را بزنید.

 

 

 

به طور جایگزین می‌توانید آن را از این ترمینال نیز نصب نمایید:

sudo apt install hardinfo

 

 

 

خلاصه و جزئیات سیستم‌عامل

وقتی آن را برای اولین بار نصب می‌کنید HardInfo با صفحه‌ی از پیش‌انتخاب‌شده‌ی Computer -> Summary” information خویش پدیدار خواهد شد.

اینجا می‌توانید مهمترین اطلاعات در مورد پی‌سی خود را مشاهده نمایید.

 

 

 

زیر گزینه Operating System، می‌توانید توزیع لینوکسی که دارید از آن استفاده می‌کنید (و نسخه‌اش) را ببینید.

سی‌پی‌یو به شما مدل دقیق پردازشگر، سرعت آن (به گیگاهرتز)، تعداد هسته‌ها و تعداد thread هر هسته را می‌گوید (االبته اگر سی‌پی‌یوی شما از multithreading پشتیبانی بکند).

رَم به شما میزان مموری موجود را ارائه خواهد داد (به کیلوبایت).

مادربورد مدل و چیپ‌ست مادربورد شما را در کامپیوتر نشانتان خواهد داد.

زیر گزینه Graphics می‌توانید رزولوشن فعال، ساخت و مدل جی‌پی‌سوی خود را مشاهده نمایید.

ذخیره نیز تمامی دستگاه‌های ذخیره‌ی نصب‌شده، جایی که سیستم‌عامل شما و سایر فایل‌ها در آن هستند را فهرست خواهد کرد.

در آخر، زیر گزینه‌های Printers و Audio هر پرینتر وصل‌شده به پی‌سی‌تان را (اگر وجود داشته باشد) و نیز زیرسیستمِ صوتی آن را  پیدا خواهد کرد.

جزئیات سیستم

اگر گزینه‌های قاب سمت چپ را پایین آمده و گزینه  Operating System را انتخاب کنید اطلاعات بیشتری در خصوص سیستم عامل نصب‌شده‌ی خود مشاهده خواهید کرد.

 

 

 

از میان هر چه که فهرست‌شده، دو بخش مهم که باید اشاره شود عبارتند از:

  •         کرنل به شما نام و نسخه‌ی کرنل فعلی را که دارد روی سیستم شما اجرا می‌شود می‌گوید.
  •         Computer Name به شما نام میزبانی‌ای که سایر پی‌سی‌ها آن را کامپیوتر شما در یک شبکه داخلی تلقی می‌کنند نشان می‌دهد.

سی‌پی‌یو و اطلاعات مربوط به مموری

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سی‌پی‌یوی خود Devices -> Processor را انتخاب کنید.

 

 

 

اینجا قادر خواهید بود نه تنها سرعت کلی سی‌پی‌یوی خود را که حتی هر هسته‌ی داخل آن و نیز میزان حافظه نهانیِ موجود را مشاهده نمایید.

با انتخاب Memory درست آن زیر، می‌توانید میزان کلی مموری نصب‌شده در کامپیوترهای خود را (در قالب صفحه‌ای به نام Summary) ببینید. همچنین می‌توانید شاهد میزان خالی بودن (MemFree) و میزان مموری موجود برای اپ‌ها (MemAvailable) باشید.

 

 

 

در صورت موجودیت –چون به تنظیمات سیستم عاملتان بستگی دارد- همچنین می‌توانید میزان Virtual Memory موجود در سیستم خود را نیز در گزینه‌ی کنار فیلد SwapTotal مشاهده نمایید.

این بخش در حقیقت به بخشی از ذخیره‌ی دستگاه‌ها اشاره دارد که سیستم عاملتان از آن‌ به عنوان افزونه‌ی کُندتری برای رم واقعی‌تان استفاده می‌کند.

جزئیات جی‌پی‌یو، ذخیره و شبکه

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کارت گرافیکی خود (جی‌پی‌یو) و هر کارت توسعه‌ی مشابه دیگری که به مادربوردتان وصل می‌شود به PCI Devices سر بزنید.

 

 

 

کارت‌های گرافیکی را به طور فهرست‌شده در قالب VGA compatible controller مشاهده خواهید کرد.

روی ورودی کلیک کرده تا اطلاعات بیشتری در خصوص آن در نیمه‌ی زیرینِ پنجره مشاهده کنید؛ مثلاً مدل دقیق، میزان مموری آنبورد و غیره.

 

 

 

برای اطلاعات بیشتر از دستگاه‌های ذخیره و کنترلرهای متصل به آن گزینه Storage را انتخاب کنید. گرچه در اسکرین‌شات ما فقط می‌توانید یک درایو هارد دیسک ببینید، شاید تعداد بیشتری از آن را در پی‌سی خود و یا سایر انواع دستگاه‌های ذخیره داشته باشید. روی هر یک از آن‌ها کلیک کرده و نیمه‌ی زیرین پنجره اطلاعات بیشتری از آن‌ها را برایتان به روز خواهد کرد.

 

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کانکشن شبکه/اینترنت خود گزینه Network را انتخاب کنید. فهرستی را خواهید دید از تمامی رابط‌ شبکه‌های موجود در کامپیوترتان و نیز میزان داده‌های ارسالی، دریافتی و آدرس آی‌پی هر کدامشان.

مانند قبل؛ با کلیک روی هر یک از آن‌ها می‌توانید اطلاعات بیشتری چون نوع رابط و پروتکل اینترنت استفاده‌شده را دریافت نمایید.

محک‌زنی

HardInfo همچنین مجهز به مجموعه‌ای از بنچمارک‌ها (محک‌زنی) است که به شما اجازه می‌دهد عملکرد پی‌سی خود را مورد بررسی قرار دهید. شما می‌توانید آن‌ها را به صورت گروهی زیر گزینه‌ای به عنوان Benchmarks پیدا کنید.

 

 

 

بیشتر آن‌ها سرعت سی‌پی‌یوی شما را در امور مختلف تست می‌کنند اما همچنین یک تست جی‌پی‌یوی پیش ‌پا افتاده هم هست (GPU Drawing) که می‌تواند به شما در مورد سرعت آن ایده دهد.

تولید گزارش

از آنجایی که سخت بتوان همه‌چیز را به یاد آورد، HardInfo به شما اجازه می‌دهد تا گزارشی در مورد سخت‌افزار خود تولید کنید. روی دکمه Generate Report روی نوار بزار اصلی آن کلیک کنید.

 

 

 

توصیه ما به شما این است که آن را انتخاب کرده و همه گزینه‌هایش را روشن نگه داشته و گزارش را تهیه کنید. سپس آن را –برای روز مبادا که احتمالاً بدان نیاز پیدا کردید- جایی مطمئن ذخیره سازید (مثل فلش‌درایو یو‌اس‌بی) ذخیره کنید.

اگر دلیل اینکه می‌خواهید سخت‌افزار خود را چک کنید این است که همین الانش هم به مشکل برخورده‌اید (مثلاً اینکه نمایشگرتان خراب شده و یا بعد از مدتی بی‌حرکت می‌شود) شاید بهتر باشد جی‌پی‌یو خود را stress-test کنید تا ببینید آیا مشکل از آنجاست یا خیر. اگر هم به طور کلی کامپیوترتان کند است بهتر است دستگاه‌های ذخیره خود را محک‌زنی کنید تا مطمئن شوید آنطور که باید دارند کار می‌کنند.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.