۱۳۹۹/۱/۲۷ فناوری اطلاعات

کی بازارآیا با وجود اینکه اشتراک‌تان را از فهرست میلینگِ منبعی واحدقطع کردید باز هم از سوی آن تعداد زیادی ایمیل دریافت می‌کنید؟ یکی از بهترین روش‌ها برای بلاک کردن اسپم از چنین فرستندگان ناخواسته‌ای، بلک‌لیست کردن آدرس‌های آی‌پیِ آنهاست. به همین روش می‌توانید آدرس آی‌پی را وایت‌لیست کنید تا بلک‌لیست نشود. اگر برخی از منابع مهم ایمیل شما اغلب در فولدر اسپم قرار می‌گیرد این روش می‌تواند بسیار مناسب باشد. در ادامه با ما همراه شوید تا نحوه‌ی بلک‌لیست یا وایت‌لیست کردنِ آدرس‌هایIPدر جیمیل را خدمتتان توضیح دهیم. 

درحالیکه بلک‌لیست نمایش‌داده‌شده در زیر تنها به جیمیل مربوط می‌شود اما تکنیک‌های وایت‌لیست کاربردهای جهانی زیادی دارد. وایت‌لیست، تمامی آدرس‌های آی‌پی را از چندین سرویس‌ بلک‌لیست پاک خواهد کرد. 

تعیین آدرس‌های IP در جیمیل 

خواه بخواهید فرستنده را بلک‌لیست کنید و خواه وایت‌لیست، اولین قدم به هر حال تعیین آدرس آی‌پی میل‌سرور است. در جیمیل می‌توانید آن را با باز کردن هر میل و کلیک روی گزینه show original پیدا کنید. 

 

میزان Received در بخش هدر (جایی که باید قادر اشید آشکارا آی‌پی فرستنده را مشاهده کنید) را اسکن کنید. 

 

بلک‌لیست کردن هر آدرس آی‌پی در جیمیل 

از آنجایی که جیمیل به شما اجازه‌ی دسترسی به میل‌سرورهایش را نمی‌دهد، هیچ مکانیزمی هم برای بلاک کردن ایمیل‌های دریافتی -مبتنی بر آدرس‌های آی‌پی‌شانندارد. برای انجام این کار به سرویس طرف سومی همچون Block Sender نیاز دارید. این سرویس در قالب افزونه‌ی کروم/اج یا فایرفاکس موجود است. وقتی این افزونه به مرورگرتان افزوده شد، با استفاده از اکانت جیمیل خود در Block Sender ثبت‌نام کنید. حالا به وضوح می‌توانید آی‌پی فرستنده را ببینید. 

 

روی New Block داشبورد Block Sender کلیک کنید. 

 

در گام بعد باید گزینه‌ای را برای بلاک هر چه فرستنده ایمیل است (بر اساس آدرس آی‌پی) ببینید. شما می‌توانید تصمیم بگیرید ایمیل‌های آتی از همین منبع باید به Trash بروند یا مستقیم پاک شوند. این سرویس بخصوص (که کارش بلاک کردن منابع ایمیل از طریق آدرس آی‌پی است) تنها در تعرفه‌های Plus یا Pro موجود است. 

 

برخی منابع اسپم در آی‌پی دائمی‌ای نمی‌مانند و در عوض از آی‌پی‌های جدید سراسر دامنه حمله می‌کنند. برای بلاک کردن آن‌ها، Mailstrom می‌تواند سرویس کارامدی باشد. این سرویس تمامی ایمیل‌های منبع را فهرست کرده و وقتی روی Block کلیک کردید، دامنه آدرس‌های آی‌پی را شناسایی خواهد کرد (از میان کلی آدرس دیگر) و البته تضمین خواهد داد که هیچ ایمیلی هم در آینده در صندوق ورودی شما پدیدار نخواهد شد. 

 

وایت‌لیست کردن آدرس‌های آی‌پی 

وایت‌لیست کردن هر آدرس آی‌پی از بلک‌لیست کردن وقت بیشتری را می‌گیرد زیرا بسیاری از سرویس‌های فیلتر ایمیل به اکانت‌های وب‌میل متصل هستند. در صورتی که ایمیل‌های شما توسط سرورهای جیمیل در اسپم دسته‌بندی می‌شوند خطای 550 را مشاهده خواهید کرد. گوگل برای اینکه به شما کمک کند قابلیت ارسال خود را به کاربران جیمیلی تضمین دهید فرم فرستنده‌ی خاصی را ارائه می‌دهد. اگر اکانت GSuite داشته باشید براحتی می‌توانید آدرس‌های آی‌پی مختلفی را در جیمیل، آن هم از کنسول ادمین آن وایت‌لیست کنید. بدین‌منظور به Gmail -> Advanced Settings -> General Settings -> Spam -> Email Whitelist بروید. 

 

با این حال، در بیشتر موارد رایج، چالش سر فرود آمدن آی‌پی میل‌سرور در یکی از بلک‌لیست‌های مهم است. دو سرویس وب وجود دارد که چک می‌کند آیا چنین مشکلی دارید یا نه: MultiRBL و MxToolbox. ابزار دوم برای وایت‌لیست کردن آدرس آی‌پی که در بخش قبلی هم به کار رفت، در نمونه‌ی زیر نیز بکار رفته است. سرویس دقیق بلک‌لیست شناسایی شده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این سرویس روی گزینه detail کلیک کنید. 

 

بسیاری از سرویس‌های بلک‌لیست ایمیل فرم تماس، سرویس چت و یا یک دکمه ساده برای درخواست حذف لیست دارند (درست مثل همین نمونه). 

 

برای ارسال درخواست حذف فهرست باید به طور کلی با سرویس مربوطه اکانت بسازید. 

 

بعد از ساخت اکانت، برای وایت‌لیست کردن آدرس آی‌پی مشخص، درخواستی را ارسال کنید. این کار زمان خاصی از شما نخواهد گرفت. 

 

درخواست برای وایت‌لیست کردن روی داشبورد نمایش داده خواهد شد. و پردازش این درخواست بیشتر از چند دقیقه طول خواهد کشید. 

 

همینطور که در اینجا نمایش داده شده است، آدرس آی‌پی از سرویس بلک‌لیست Abusix حذف شده است. 
بهترین روش‌ها برای بلک‌لیست یا وایت‌لیست کردن آدر‌های آی‌پی برای سرورهای ایمیل این است که دامنه مخصوص به خود را داشته باشید و بتوانید روت‌فایل خود را تحت کنترل قرار دهید. شما می‌توانید نحوه‌ی تنظیم میل‌سرور شخصی خود را روی پی‌سی ویندوز یاد بگیرید. فراموش نکنید که اسپمرهای زیادی با هزاران آدرس آی‌پی منحصر به فرد آن بیرون است. پس شاید نشود همه را ردیابی کرد اما به هر حال ابزار Mailstromمی‌تواند بسیار کارامد باشد.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.