۱۳۹۹/۱/۲۳ فناوری اطلاعات

کی بازار- با توجه به شرایط کنونی که کل جهان را درگیر کرده است، همه مدتی است دور کار شده و واضح است که فعالیت شبکه‌های اینترنتی هم بیش از حد معمول شده است. قبل‌تر وقتی تفننی زمانی را به فیلم دیدن در نتفلیکس اختصاص می‌دادید، شاید کندی و یا قطعی اینترنت چندان توجه‌تان را جلب نمی‌کرد، اما حالا که بحث کار وسط می‌آید، از شما انتظار می‌رود بالاترین میزان عملکرد را داشته باشید و این مستلزم داشتن اینترنتی سریع و روان است. در ادامه همراهمان باشید تا توضیح دهیم چطور طی دورکاری، سرعت وای‌فای خود را بالا ببرید.

اجرای تست سرعت

قبل از اینکه یک راست بروید سراغ راه‌حل‌های ممکن برای افزایش سرعت‌های پایین، ابتدا باید مشخص شود اینترنت در واقع چقدر کند یا سریع است.

 

 

شما می‌توانید این کار را از هر مرورگر اینترنت یا اسمارت‌فونی انجام دهید. به سایت‌هایی چون Speedtest.net (که اپ‌های موبایل ارائه می‌دهد) یا fast.com مراجعه کنید و تست سرعت بدهید. اگر این کار را روی اسمارت‌فون خود انجام می‌دهید مطمئن شوید وای‌فای‌تان روشن است تا بیهوده سرعت اینترنت گوشی‌تان را تست نکرده باشید. همچنین این تست را در چند جای مختلف خانه انجام دهید؛ خصوصاً آن بخش‌هایی که به روتر دور است. باید بدانید که کدام بخش‌های خانه نمی‌توانند آنطور که باید سرعت کافی را از روتر دریافت کنند. اینجاست که لوکیشین وارد میدان می‌شود، بله لوکیشن!

اهمیت لوکیشن

مهمترین قانون برای قرار دادن روتر خانگی و بهترین راه برای افزایش سرعت وای‌فای، پیدا کردن نقطه مرکزی برای روتر است. این نقطه ممکن است آشپزخانه باشد، ممکن است اتاق پذیرایی باشد با هر جای دیگر خانه. فرقی ندارد، بهر حال باید مرکز خانه باشد و کمترین میزان اختلال در آن ایجاد گردد. آخرین کار هم این است که روتر خود را در جایی قرار دهید که سیگنال آن مجبور باشد از چند تا دیوار عبور کند (مثلاً در کمد).

شایان ذکر است که دیوارها تنها چیزی نیستند که می‌توانند روی سرعت وای‌فای تأثیر بگذارند. موانع دیگری چون شومینه، کابینت‌ها یا لوازم خانگی هم می‌تواند سیگنال‌های وای‌فای را جذب کنند؛ مخصوصاً اگر پهنای باند GHz  2.4 باشد که البته هر روتر عرضه‌شده در دهه‌ی اخیر همین میزان پهنای باند را دارد. چک کردن سرعت در اتاق‌ها و بخشهای مختلف خانه به شما کمک می‌کند بفهمید کجاها بهترین نقطه برای دانلود و آپلود است. وقتی به آن نقطه رسیدید، روتر را همانجا قرار دهید.

استفاده از آنتن خارجی

رادیوهای قدیم را که از آنتن‌های خارجی برای کیفیت بهتر صدا استفاده می‌کردند یادتانح است؟ به طور مشابهی می‌توانید از همین آنتن‌های خارجی برای روتر خود استفاده کنید تا بدین‌ترتیب سیگنال‌های وای‌فای به طور مساوی و با سرعتی خوب در تمام مسیرهای خانه –حتی دورترین مسافت- پخش شود. اگر همین الانش آنتن خارجی دارید، پیشنهاد می‌کنیم امتحانش کنید؛ به طور دستی امتحانش کنید ببینید کدام طرف قرارش می‌دهید سیگنال قوی می‌شود. شاید بد نباشد که خود روتر را هم بردارید بگذارید جایی که قوی‌ترین سیگنال را ساطع می‌کند.

تغییر کانال

روترهای رایج امروز یا سخت‌افزارهای دو بانده هستند (2.4 گیگاهرتز) و یا سه‌بانده (5 گیگاهرتز ). پهنای باند 5 گیگاهرتزی از مزایایی چون پهنای باند وسیع‌تر و ذخیره‌شدن صرفاً برای استفاده‌ی وای‌فای برخوردار است. از دریچه‌ی فنی، باند 2.4 گیگاهرتزی مسافت‌های طولانی‌تری را سفر می‌کند اما این سیگنال‌ها می‌توانند هم‌پوشانی داشته باشند؛ بدین‌معنا که اختلال در آن‌ها بیشتر است، مخصوصاً اگر در مجاورت کاربران بسیاری باشید (مثل خانه‌های آپارتمانی).

از  طرفی هم باند 5 گیگاهرتزی 23 کانال غیر هم‌پوشانی‌شده ارائه می‌دهد اما مسافت کمتری را می‌پیماید. تعداد قابل‌توجهی از روترهای جدید به طور خودکار اختلالات را حس کرده و بهترین باند را انتخاب می‌کنند. اما اگر بوی دردسر به مشام‌تان می‌خورد، انتخاب بین چند باند به طور دستی ممکن است تفاوت زیادی را ایجاد کند.

بالا بردن سیگنال انتقال

آن قسمت از تنظیمات روتر خود را به قدرت انتقال سیگنال مربوط می‌شود چک کنید. برخی‌اوقات با Tx یا چیزی شبیه به این نشان داده می‌شود. وقتی گزینه‌ای را روی صفحه‌ی کاربریِ آنلاین وای‌فای خود زیر گزینه‌ی Advanced settings قرار دادید، چک کنید ببینید آیا 100 درصد را پر کرد یا نه. در غیر این صورت، آن را تا بالاترین حد ممکن سیگنال بالا ببرید تا هم سیگنال و هم دامنه تقویت شود. با این حال، برخی‌اوقات انتقال سیگنال شاید توسط خود ارائه‌دهنده‌ی وای‌فای‌تان زیر 100 درصد تنظیم شده باشد (به دلایل سخت‌افزاری یا قانونی). پیش از تغییر قدرت انتقال سیگنال با ارائه‌دهنده‌ی وای‌فای خود صحبت کنید تا مطمئن شوید نه به روترتان آسیبی وارد می‌شود و نه کاری غیرقانونی‌ای انجام می‌دهید.

کاهش پرش‌های پهنای باند

دورکاری چالش نهاییِ چند کار با هم انجام دادن است. می‌توانید هم ویدیو پخش کنید، هم به موزیک گوش دهید، هم با همکاران‌ خود ویدیو چت کرده و بقیه کارها را نیز همزمان انجام دهید؟ شاید همه‌ی اینها یک جا برایتان پیش نیاید اما چندکار را با هم انجام دادن می‌تواند سرعت اینترنت را پایین بیاورد. اجرای اسپاتیفای یا اپ موزیک در پس‌زمینه شاید چندان تأثیری روی سرعت نگذارد؛ چه بسا که روحتان را هم جلا خواهد داد. اما این را هم در نظر داشته باشید که باید در طول روز تعداد دانلودهای خود را محدود کنید تا کمی پهنای باند برای ویدیو چت‌تان با همکاران هم باقی بماند. پخش نتفلیکس همزمان با ویدیو چت سرعت وای‌ فای  را خراب می‌کند. ویدیو پهنای باند زیادی را می‌خورد و می‌تواند کیفیت تماس ویدیوی شما را به طور چشمگیری پایین بیاورد.

آپگرید کردن سفت‌افزارِ روتر

این توصیه را شاید اندک کاربران خانگی جدی بگیرند و انجامش دهند. آپدیت کردن سفت‌افزار روتر می‌تواند خیلی از باگ‌ها را برطرف کند. اکثر روترهای شبکه توری که امروزه موجودند و روترهای حتی جدیدتر که این سال‌ها عرضه شده‌اند، در پس‌زمینه آپدیت‌هایی را به طور خودکار ارائه می‌دهند (اما نه در تمام سطوح). برای پی بردن به این مسئله که آیا روتر شما دارد جدیدترین سفت‌افزار را اجرا می‌کند به دنبال گزینه‌ای به نام System Settings، Advanced Settings یا System Tools باشید. این گزینه‌ها در حقیقت به شما کمک می‌کنند قابلیت آپدیت را پیدا کنید. اگر هیچیک از این گزینه‌ها وجود نداشت، گوگل سرچ کنید. نام روتر و شماره مدل آن اغلب با یک برچسب روی سخت‌افزار زده می‌شود.

افزودن وای‌فای اکستندر

وقتی هیچ کدام از راهکارها میسر نیافتاد، شاید چاره‌ی کار، وای‌فای اکستندر باشد. متأسفانه به دلیل ویروس کرونا نمی‌شود رفت حضوری مشکل را برطرف نمود یا روتری جدید خرید. اما سفارشات آنلاین هنوز برای کسب و کارها باز است؛ بنابراین دسترسی به یک کدام از آن‌ها شاید چندان کار سختی هم نباشد. با افزودن وای‌فای اکستندر به خانه‌تان می‌توانید سیگنال وای‌فای خود را به تمام طول اتاق‌ها و بخش‌های مختلف اداره بسط دهید. اگر اتاقی آن سوی خانه است و به روتر دور، وای‌فای اکستندر می‌تواند کاری کند تا سرعت و قدرت سیگنال به طور قابل‌ملاحظه‌ای ارتقا داده شود. وای‌فای اکستندرها چندان هم گران نیستند؛ مدل‌هایی که در سایت‌ها ازشان تعریف زیادی شده است چیزی بین 20 تا 100 دلار قیمت دارند (بسته به نیازتان و بودجه‌ای که دارید می‌توانید از بین آن‌ها مدل خود را انتخاب کنید). این وای‌فای اکستندرها با هر دو پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتزی سازگاری دارند.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.