کی بازار- یکی از مأیوسکنندهترین موارد در کامپیوتر، دیدن فایلی است که نمیتوان بازش کرد. این ماجرا مخصوصاً در مورد فایلهای فوتوشاپ روی کامپیوترهای مک مصداق پیدا میکند؛ کامپیوترهایی که اساساً فوتوشاپ رویشان نصب نمیشود. شاید با خود بگویید هیچ راه حل مطمئنی آن بیرون وجود ندارد اما خبر خوبی برایتان داریم. در ادامه با ما همراه شوید تا یک راست برویم سراغ بهترین روشها برای دیدن فایلهای فوتوشاپ روی مک بدون آنکه اصلا این این برنامه روی کامپیوتر نصب شده باشد.
استفاده از Preview
Preview، تصویر پیشفرض و مشاهدهگر PDF روی macOS است- اپی که یکجورهایی میتوان گفت همه کاری از آن برمیآید. این اپ بیش از آنچه افراد فکرش را بکنند یا انتظارش را داشته باشند توانایی دارد و این مسئله وقتی حرفِ فوتوشاپ میشود مصداقِ بیشتری پیدا میکند. استفاده از آن برای باز کردن نوع فایل .PSD بسیار آسان است یعنی آسانتر از این نمیتوانست باشد.
- اگر Preview از قبل به عنوان مشاهدهگرِ پیشفرضِ تصویر تنظیم شده بود که فقط باید روی فایل .PSD دو بار کلیک کنید تا درست در Preview باز شود. متأسفانه، قادر نخواهید بود کاری بیش از ویرایشهای اولیهی Preview انجام دهید؛ با این حال میتوانید کل فایل را مشاهده نمایید.
- اگر Preview به عنوان مشاهدهگرِ پیشفرض تصویر شما تنظیم نشده باشد، مسئلهای نخواهد بود. شما میتوانید به یکی از این دو روش فایل را باز کنید. اولین روش، دو بار کلیک روی فایل .PSD است. بدینترتیب، پنجرهی کوچکی برایتان باز خواهد شد که از شما میپرسد دوست دارید برای مشاهدهی فایل از کدام اپ نصبشده استفاده کنید. روی گزینهی Preview کلیک کنید. همچنین در روش دوم میتوانید فایل را در فایلسیستم پیدا کرده، راستکلیک نموده و Open With -> Preview را انتخاب کنید. هر دو متودها به یک نتیجه خواهند رسید: باز کردن فایل در Preview.
- روش آخر برای مشاهدهی فایل در Preview، مشاهدهی فایل در حالیست که Preview از قبل باز میباشد. به File -> Open رفته و سپس فایل .PSD خود را پیدا و انتخاب کنید.
هنوز معلوم نیست چرا Preview مشکوکترین بخش اکوسیستم macOS به حساب میآید. اینکه چنین برنامهای میتواند فایلهای فوتوشاپ را باز و مشاهده کند یکی از دلایلی است که همهی کاربران مک بدان نگاهی مظنونانه دارند.
استفاده از گوگل درایو
شاید ایدهی استفاده از گوگلدرایو به عنوان مشاهدهگر فایل فوتشاپ کمی شما را به فکر فرو ببرد اما دقیقاً ماجرا از همین قرار است. گوگل درایو به درد چیزی بیش از صرفاً باز کردن فایلهای فوتوشاپ میخورد اما بالاخره میتواند راحتترین و سریعترین ابزار برای انجام این کار به حساب بیاید. این متود، خاصِ دسکتاپ است؛ بنابراین کاربران دسکتاپیِ گوگل درایو باید بدانند که سعی در باز کردن فایل فوتوشاپ روی دسکتاپ آنها را مجبور به استفاده از Preview خواهد کرد.
دریافت فایل فوتوشاپ در گوگلدرایو راحت است و برای آن دسته از افرادی که با این سیستم آشنایی دارند باید بگوییم که شما تنها به یک آدرس جیمیل نیاز دارید تا به گوگلدرایو دسترسی داشته باشید. الگوی ابتدایی آن برای همهی کاربران رایگان است. افزودن فایل جدید فوتوشاپ بسیار آسان است: رفتن به New -> File Upload و جستجوی فایل. وقتی فایل را پیدا کردید، روی گزینهی Open کلیک کنید. گوگلدرایو اکنون فایل را آپلود کرده و آن را در محل از پیشتعیینشده خواهد انداخت. وقتی آپلود تمام شد، روی فایل دو بار کلیک کرده تا پنجرهی Preview بریتان باز شود. از آنجا میتوانید فایل را مجدداً دانلود کنید.
پس چرا از گوگل درایو استفاده کنیم؟ این روش اگر از مک خود استفاده نمیکنید یا اگر باید فایلی را مشاهده کنید که بین همکاران، دانشجویان یک کلاس و غیره به اشتراک گذاشته شده است بهترین روش خواهد بود. دلیل هر چه که باشد، گوگلدرایو روشی به شدت سریع است برای دیدن فایلهای فتوشاپ آن هم بدون هیچ هزینهای.
راهحلهای طرفسوم
وقتی حرف از باز کردن فایلهای فتوشاپ روی مک میشود (آن هم وقتی برنامه فتوشاپ روی کامپیوتر نصب نیست) آنوقت است که اپهای طرفسوم آمادهی نجات کاربران میشوند. فرض میگیریم Preview و Google Drive وجود ندارند، آنوقت بهترین گزینه راهحلی همچون Gimp است. Gimp به این دلیل شهرت دارد که جایگزین رایگان فتوشاپ است (هم برای کاربران ویندوزی و هم مک). جدا از بحث قیمت، نباید نگران افزونهها، پلاگینها و هر چیز دیگری از این دست باشید. فقط کافیست Gimp را دانلود کرده و به File -> Open بروید تا فایل همانجا پاپآپ شود. اینجا همانجاییست که Gimp وارد میدان شده و خوشرقضی میکند؛ زیرا این ابزار در واقع میتواند لایههای فایل فتوشاپ را پردازش کند. برخلاف Preview یا Google Drive، شما میتوانید اکنون ویرایش، تغییرا و اعمال آپدیت عکس را شروع کنید. شاید راهحل بینقصی نباشد و باگهایی هم داشته باشد اما وقتی حرف از رایگان بودن میشود سخت میتوان این گزینه را نادیده گرفت.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.