۱۳۹۸/۱۱/۲۸ فناوری اطلاعات

کی بازار- آیا باتری گوشی اندرویدی شما سریعتر از آنچه انتظار دارید خالی می‌کند؟ یکی از دلایل می‌تواند این باشد که اپ‌ها مدت‌ها بعد از اینکه به کار دیگری مشغول شدید در پس‌زمینه همچنان اجرا می‌شوند. وقتی در آنِ واحد چندین اپ را باز می‌گذارید، دستگاهتان ممکن است دچار نوعی لگ شود و در نتیجه این‌ اپ‌ها نه تنها باتری گوشی‌تان را تمام می‌کنند که حتی رم گوشی یا تبلت‌ شما را نیز می‌خورند. به طرز مشابهی، برخی از آن‌ها می‌توانستند بدافزار باشند، باگ داشته، به طور ضعیفی نوشته شده و یا از هیچ نوع بهینه‌سازی برخوردار نبوده باشند و از این روست که افتاده‌اند به جان منابع دستگاه شما.

شما می‌توانید کاری کنید تا اپ‌های اندرویدی نتوانند در پس‌زمینه اجرا شوند. بدین‌ترتیب مموری و عمر باتری ارزشمند گوشی شما ذخیره خواهد شد. فقط کافیست از چند روشی که در ادامه قرار است خدمتتان ارائه دهیم استفاده کنید. با ما همراه باشید.

توجه: برای این راهنما ما از گوشی سامسونگ گلکسی که نسخه‌ی 9 Android Pie را اجرا می‌کند استفاده کردیم. بسته به ساخت، مدل و نسخه‌ی اندروید دستگاه شما این مراحل می‌تواند متفاوت باشد.

اپ‌هایی را که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند چک کرده و از آن‌ها یادداشت بردارید

این کار به شما کمک خواهد کرد بدانید کدام اپ‌ها باز و در حال اجرا هستند، چه مدت است دارند در پس‌زمینه اجرا می‌شوند و چه مقدار از رم را تصاحب کردند. برای انجام این کار، به Settings رفته و روی گزینه‌ی Developer options بزنید.

 

 

 

اگر در تنظیمات، گزینه‌ی Developer Options را ندیدید مسیر Settings -> About Phone را طی کنید.

 

 

 

روی Build Number هفت بار ضربه بزنید. حالا باید نوتیفیکیشنی را در Developer Mode دریافت کنید. از اینجا می‌توانید به تنظیمات بازگردید و به سمت پایین اسکرول نموده تا به  Developer Options برسید.

گزینه‌ی Running Services را انتخاب نمایید

 

 

 

در نمایه‌ی Running Services، فهرستی از اپ‌های پس‌زمینه که روی دستگاه شما در حال اجرا هستند را خواهید دید.

 

 

 

به منظور مشاهده‌ی اپ‌هایی که دشمن باتری دستگاه شما هستند باری دیگر به تنظیمات رفته و گزینه‌ی Device Care را بزنید.

 

 

 

به سمت پایین اسکرول کنید و Battery را بزنید.

 

 

 

در نمایه‌ی جدید شما می‌توانید اپ‌هایی را مشاهده کنید که بیش از همه دارند باتری گوشی‌تان را خالی می‌کنند. روی سه نقطه (عمودی) در گوشه بالا سمت راست نمایشگر ضربه بزنید.

 

 

 

تنظیمات را بزنید. 

 

 

سپس، Optimize settings را بزنید. این قابلیت، کارکرد باتری را با تنظیم خودکار تنظیمات شما برای ذخیره روی باتری، بهینه‌سازی می‌کند.

 

 

 

شما می‌توانید تاگل سوئیچ را به رنگ آبی (روشن) ببرید تا تنظیمات گوشی‌تان برای روشنایی، ملوم صدا و زمان روشن بودن نمایشگر بهینه‌سازی شود. همه‌ی اپ‌هایی را که رم شما را خوردند و باتری‌تان را استفاده کردند همچنین آن‌هایی که بهینه نیستند یادداشت کنید.

اپ‌های پس‌زمینه را بکُشید

اکنون که می‌دانید کدام اپ‌ها دارند عمر باتری دستگاه را از شما گرفته و رم‌ شما را اشغال می‌کنند، وقت آن رسیده است که جلویشان را گرفته و آن‌ها را در پس‌زمینه بکشید.

برای انجام این کار، به Settings رفته و روی Apps بزنید. از بین فهرست به سمت پایین اسکرول کنید و اپ‌هایی را که می‌خواهید در پس‌زمینه متوقف شوند پیدا کنید. روی هر اپی که می‌خواهید در پس‌زمینه متوقف شود ضربه زده و Force Stop را انتخاب نمایید.

با این کار، اپ دیگر نمی‌تواند سشن فعلی خود را ادامه دهد، هرچند وقتی گوشی خود را ریبوت کنید از نوع اجرا می‌شود. 

 

 

 

اگر کلاً به آن اپ احتیاجی ندارید، می‌توانید روی آیکون آن چند لحظه فشار آورید و بعد Uninstall را انتخاب کنید. یا روی همان نمایه می‌توانید Uninstall را زده و اقدام خود را تأیید کنید.

 

 

 

همچنین قادرید اپ را در فهرست اپ‌های بخش Memory usage زیر تنظیمات Optimization متوقف کنید. برای انجام این کار، به Settings -> Device Care رفته و Memory را بزنید. 

 

 

 

حالا دکمه‌ی آبی‌رنگ Clean را مشاهده خواهید کرد. اپ‌هایی که مموری را می‌خوردند اکنون با تیک، انتخاب شدند. شما می‌ توانید برای خالی کردن فضای مموری روی دکمه‌ی آبی‌رنگ کلیک کنید. 

 

 

 

آپدیت دستگاه اندرویدی‌تان

آپدیت‌های اندرویدی چند قابلیت دارند که به شما کمک می‌کند مصرف مموری و عمر باتری خود را از بین مسائل مربوط به عملکرد بهینه‌سازی کنید. نسخه‌های Android Pie به بالا قابلیت‌های مدیریت باتری و مموری بهتری دارند؛ در حقیقت برای بیشتر کردن عمر باتری یا تبلت شما روی اپ‌هایی که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند محدودیت اِعمال می‌کنند.

در این میان می‌توان به Adaptive Battery اشاره کرد؛ قابلیتی که بر اساس فناوری یادگیری ماشین می‌فهمد در طول روز چه اپ‌هایی را دوست دارید استفاده کنید و چه اپ‌هایی را نه. الگوهای کارکرد شما را یاد می‌گیردو اپ‌های رایج را در یکی از پنج سطل Buckets شامل Frequent، Active، Working Set، Rare و Never می‌اندازد.

استفاده از اپ طرف‌سوم برای کنترل اپ‌های پس‌زمینه

اگر دستگاه اندرویدی شما برای بهینه‌سازی یا چک کردن اپ‌های اجراشده در پس‌زمینه گزینه‌ی درون‌سازه‌ای یا بومی ندارد می‌توانید از اپی طرف‌سوم برای کنترل چنین اپ‌هایی استفاده کنید.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.