۱۳۹۸/۱۱/۲۱ فناوری اطلاعات

کی بازار- هر زمان که وارد کامپیوترمان شده و به دسکتاپ می‌رویم، ویندوز سعی می‌کند دسته‌دسته اپ را همزمان لود کند. این توده‌ی بارگیری نهایتاً مکث‌ها و تأخیراتی را موجب می‌شود که پروسه‌ی استفاده از پی‌سی را کُند می‌کند. Startup Delayer به ما اجازه می‌دهد بارگیری تمام اپ‌هایی را که وقتی به دسکتاپ لاگین می‌شویم اتو-استارت (به طور خودکار بالا می‌آیند) می‌شوند به تأخیر بیاندازیم. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چطور می‌توانید آیتم‌های استارت‌آپ را با استفاده از Startup Delayer کنترل کنید.

دانلود و نصب

به سایت رسمیِ این برنامه رفته و آن را از لینک ارائه‌شده دانلود کنید.

 

 

 

 

 Startup Delayer در دو نسخه‌ی پریمیوم (استاندارد) و رایگان عرضه می‌شود. برای اکثر افراد، این نسخه‌ی رایگان از عالی هم عالی‌تر است زیرا هیچ محدودیت خاصی ندارد.

 

 

 

بعد از دانلودِ نصب‌کننده‌ی این اپ، طبق روال همیشگی به مسیر نصب خود ادامه دهید.

 

 

 

بعد از اینکه عملیات نصب تمام شد، Startup Delayer را اجرا نموده و از پنجره‌ای که پاپ‌آپ می‌شود زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 

 

 

تنظیم رفتار استارت‌آپ

Startup Delayer تقریباً بدون فوت وقت از شما می‌خواهد نحوه‌ی عملکردش را تعیین کنید.

 

 

 

با حرکت دادن اسلایدر به منتهی‌الیه چپ به سمت گزینه‌ی Start Fast، انتخاب می‌کنید که تمام اپ‌هایی که به محض ورودتان به دسکتاپ لود می‌شوند در اسرع زمان موجود باشند؛ حتی به قیمت کند شدن سیستم و انتظار چند دقیقه‌ای‌تان.

 

 

 

Start smooth در منتهی‌الیه سمت راست اسلایدر برعکس گزینه‌ی قبلی است؛ این گزینه در حقیقت مدت‌زمان بین استارت‌آپ هر اپ را کِش می‌دهد. بدین‌ترتیب قادر خواهید بود فوراً از کامپیوتر خود (بدون لحظه‌ای صبر کردن) استفاده کنید. اما این را هم بگوییم که به دلیل تأخیرهای مضاعف، روند بالا آمدن ویندوز به طور قابل‌توجهی طولانی‌تر خواهد شد.

 

 

 

غیرفعال کردن اپ‌های ناخواسته

برخی‌اوقات، برنامه‌ها (بدون اینکه روحتان هم خبر داشته باشد) خودشان را به فهرست استارت‌آپ اضافه می‌کنند. معوقه کردن آن‌ها برای «بهینه‌سازیِ فرآیند بوت» وقتی که می‌توانید کاملاً آن‌ها را حذف کنید هیچ فایده‌ای ندارد.

 

 

 

آن‌ها را در فهرست استارت‌آپ برنامه پیدا کنید و یا با راست‌کلیک رویشان کاملاً آن‌ها را حذف کنید و Delete Selected را انتخاب کنید (یا کلید حذف را روی کیبورد خود فشار دهید) و یا با انتخاب گزینه‌ی Disable Selected لود شدن آن‌ها را دور بزنید.

 

 

 

آیتم‌های حذف‌شده تماماً از فهرست Startup Delayer خارج می‌شوند؛ هرچند موارد غیرفعال‌شده در فهرست زیرمجموعه‌ی Disabled باقی خواهند ماند (چنانچه بخواهید آن‌ها را در آینده فعال کنید).

معوقه کردنِ سریعِ اپ‌های استارت‌آپ

اگرچه برخی اپ‌ها خود به تنهایی استارت‌آپ نمی‌شوند و Startup Delayer مسئولین این کار را برعهده می‌گیرد؛ اما از همان اول نمی‌توانید این را متوجه شوید. بنابراین به جای حدس زدن بهتر است هر چیزی را در Normal Startup خود انتخاب کرده و رویش راست‌کلیک کنید. از منوی پاپ‌آپ‌شده گزینه‌ی Delay Selected را انتخاب کنید.

 

 

 

اگر (بعد از ریستارت) دیدید برخی اپ‌ها سعی دارند هم خودشان لود شوند و هم این کار از طریق startup Delayer انجام گیرد دو گزینه پیش رو دارید:

  • وارد تنظیمات اپ شده، آن گزینه‌ای را که باعث می‌شود وقتی وارد ویندوز می‌شوید به طور خودکار لود شود پیدا نموده و غیرفعالش کنید.
  • تأخیر مصنوعی‌ِ معرفی‌شده توسط startup Delayer را حذف کنید و اجازه دهید اپ خودش (طبق روال همیشگی) لود شود.

همچنین توجه داشته باشید که با انتخاب اپ، می‌توانید از تنظیمات تأخیر در زیر پنجره‌ی startup Delayer برای تعریف تأخیر متفاوتی (به نسبت سایر اپ‌ها) استفاده کنید. همچنین می‌توانید یا رویکرد پیش‌فرض Startup Delayer را اتخاذ کنید که کارش ردیابی کارکرد CPU و HDD است یا تأخیر دستی را بر حسب یک واحد زمانی زمان درست کنید- فرضاً یک یا دو دقیقه.

تنظیم دستی تأخیرها

برای کنترل بیشتر روی نحوه‌ی استارت‌آپ هر اپ، دو بار روی اپ مورد نظر کلیک کنید.

 

 

 

از فهرست برتر تب‌ها می‌توانید چک کنید ببینید اطلاعات بیشتری در مورد برنامه‌ی انتخابی شما در File Details یا Digital Signature وجود دارد یا خیر. اما هر آنچه برای نظارت عملکرد استارت‌آپ اپ‌ها لازم است را می‌توانید در تب اول یعنی Launch Details پیدا کنید.

 

 

 

در تب زیرمجموعه Delay با همان گزینه‌هایی روبرو خواهید شد که در پنجره اصلی برنامه (وقتی اپی را انتخاب می‌کنید) وجود دارند؛ آن‌ها به شما اجازه می‌دهند تا برای اپ مورد نظر تأخیری خودکار یا دستی تنظیم کنید.

 

 

 

تب Wait جایی است که شاهد توانایی بی‌بدیل Startup Delayer در متوقف کردن پروسه‌ی استارت‌آپ (تا وقتی که برنامه کاملاً لود شود) خواهیم بود. با فعالسازی Ensure this application is completely loaded before continuing شما می‌توانید مطمئن شوید فرآیند بارگیری اپ‌های بزرگتر توسط اپ‌های کوچک‌تر دچار وقفه نشده است.

بدین‌ترتیب همچنین می‌توانید در سری‌هایی اپ‌های خود را لود کنید (اگر خواستید برخی زودتر از بقیه بارگیری شوند). توجه داشته باشید که اگر در تنظیمات Before launching the next Application چیزی را از Don’t Wait به دو گزینه‌ی دیگر تغییر دهید هیچ اپی بارگیری نخواهد کرد تا...:

  • اپ فعلی اجرایش تمام و خودش بسته شده باشد و یا اینکه شما به طور دستی آن را بسته باشید (Wait for this Application to terminate).
  • انتخاب کنید کار را با پروسه‌ی لاگین پیش ببرید (Wait for User confirmation).

  

 

در تب Advanced می‌توانید حتی گزینه‌های بیشتری را که کاربرپسند است پیدا کنید اما شاید این گزینه‌ها برای کسانی که خیلی هم به نحوه‌ی بهینه‌سازی روند لاگین خود فکر نمی‌کنند چندان هم خوشایند نباشد.

 

 

 

از میان گزینه‌های موجود در این تب، مهمترین‌ها برای بهینه‌سازی روند لاگین عبارتند از:

«Launch on specific days » به شما اجازه می‌دهد تا برای لانچ در روزهای خاص هفته اپی را تنظیم کنید.

«Launch only if Internet connection is detected » به شما اجازه می‌دهد تا بارگیری هر اپ که در صورت نبود کانکشن اینترنت، درخواست کانکشن می‌کند را نادیده بگیرد.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.