کی بازار- وقتی گیمینگ لینوکس روی کار آمد همه به غلط گمان میکردند استفاده از آن دارد به طور قابلتوجهی افزایش مییابد؛ اما اکنون که سال 2020 آمده اینطور به نظر میرسد که این پلتفرم واقعاً دارد به دستاوردهای جدی و چشمگیری میرسد. شرکت Valve تلاشهای بسیاری کرد تا پخش بازیهای ویندوزی روی لینکوس تا حد امکان بیسیم شود، جریان پخش، روانتر صورت گیرد و بشود به متودهای قدیمیای که امتحانشان را قبلاً پس دادهاند بیش از هر زمان دیگری اعتماد کرد. در ادامه قرار است سه روش عالی برای پخش گیمهای ویندوزی روی لینوکس در کنار ارائهی چندین نکته در مورد نحوهی استفاده از آنها خدمتتان ارائه دهیم. پس این مقاله را از دست ندهید.
- Steam Play/Proton
شرکت Valve شاید به اشتباه چنین میپنداشت که استیم ماشینهایش[1] (نامی که خودش گذاشته بود) گیمینگ را برای کاربران لینوکسی دموکراتیزه میکنند. با این حال این شرکت ظاهراً بالاخره با Steam Play تیر خود را به هدف زد. شما با استفاده از یک واین[2] موسوم به Proton–که در کلاینت آزمایشی Steam درونسازهای شده است- میتوانید تعداد وسیعی از گیمهای ویندوزیِ وایتلیستشده (و بسیاری از آنهایی که وایتلیست نشدهاند) را روی لینوکس پخش کنید.Steam Play در اصل از Wine، DXVK و سایر ابزارهای مستقر در پس صحنه استفاده میکند تا شما بتوانید گیمهای ویندوزی را روی لینوکس پخش نمایید.
بسیاری از گیمها به طور رسمی وایتلیست و برای کار کردن با Steam Play بهینهسازی شدهاند؛ اما هزاران گیم دیگر وجود دارد (شامل جدیدترینها) که هنوز به صورت رسمی پشتیبانی نشدند (امید است به زودی در این مورد ترتیب اثر صورت گیرد). به منظور پخش گیمهای ویندوزی که وایتلیست نشدند Enable Steam Play for all other titles را در بخش تنظیمات Steam Play انتخاب کنید.
- Stadia، Shadow و سایر خدمات گیمینگ مبتنی بر کلود
سر این ماجرا که گوگل داشت وارد فضای عضویت پخش گیم با Stadia میشد قیل و قال بسیاری به راه افتاد؛ اما واقعیت این است که چنین سرویسهایی خیلی وقت است وجود دارند. تازه کارشان را هم خیلی خوب بلدند؛ پخش Shadow PC روی پیسی ویندوز 10 ماهیانه تنها 35 دلار.
شاید خیلی هم ارزان به نظر نرسد اما بر خلاف Google Stadia که در آن مجبور میشوید گیمها را از طریق این سرویس بخرید، در این سرویسها محدودیتی برای خرید گیمها نخواهید داشت. از طرفی دیگر، Stadia را میشود روی مرورگر و کرومکست هم اجرا کرد؛ درحالیکه Shadow فقط به موبایل و دستگاههای پیسی محدود است.
و بعد Parsec را داریم که کمی از Shadow ارزانتر است (چون تعداد کاربران کمتری دارد) و به شما اجازه میدهد تصمیم بگیرید میخواهید پیسیتان چقدر قدرتمند باشد. همچنین گزینههای ارتباطی خیلی خوبی هم دارد؛ بعنوان مثال به شما اجازه میدهد به صورت آنلاین بازیهای چندنفرهی محلی داشته باشید.
- Lutris
Lutris که این روزها کمی از شرکتهای به اصطلاح کلهگنده کناره گرفته در حقیقت پلتفرم منبعبازِ گیمینگ است که به شما اجازه میدهد گیمهای خود را از GOG، Origin، Steam، Retroarch و غیره برداشته و وارد یک داشبورد راحت و مناسب کنید؛ سپس حتی اگر گیمهای ویندوزی هم هستند اجرایشان نمایید.
Lutris قادر به اجرای صدها گیم ویندوزی از طریق DXVK و Wine (تا حد زیادی مانند Steam Play) میباشد. تنها تفاوت در این است که Lutris تنها به گیمهای Steam محدود نبوده و به شما اجازه میدهد انتخاب کنید بر پایهیgame-by-game (بازی از روی بازی) کدام نسخه از Wine و یا سایر اجراکنندههای دیگر را استفاده کنید. همچنین به شما اجازه میدهد برای بهینهسازی میزان عملکرد تغییراتی هم بدان بدهید. حتی میتوانید با کمی دستکاری Lutris را با Proton ترکیب کنید.
[1] Steam Machine، یک رایانه گیمینگ از پیش ساخته شدهاست که برای اجرای توزیع لینوکس شرکت ولو به نام استیم او اس و اجرای نرمافزار استیم طراحی شدهاست که البته قابلیت نصب هر سیستم عامل رایانه را هم دارد.
[2] Wine، یک لایه سازگاری آزاد و متن-باز است که به برنامههای نوشتهشده برای سیستمعامل مایکروسافت ویندوز قابلیت اجرا شدن بر روی سیستمعاملهای شبه-یونیکس را میدهد.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.