کی بازار- ایمیل همچنان محبوبترین روش برای دریافت و ارسال داکیومنتها و اطلاعات مهم به حساب میآید. همینطور که ایمیلها بیشتر و بیشتر با جامعه عجین میشوند، اسپم هم رایجتر میگردد. بسیاری از ایمیلهای اسپمی که دریافت میکنید شناسایی شده و به فولدر اسپم شما ارسال میشود. با این حال، هنوز هم یک سری از این ایمیلها راه خود را به اینباکس شما پیدا میکنند. اسپمرها بیش از قبل در واقعی جلوه دادنِ این ایمیلهای جعلی حرفهای و خبره شدند. بنابراین برایشان به اشتباه انداختن فرد (مواجه با اسپم طوریکه گویی یک مکاتبهی قانونی است) هیچ کاری ندارد.
اگر در مورد اعتبار ایمیلی شک دارید، میتوانید آدرس آیپی اصلی آن را چک کنید. این IP در حقیقت با نشان دادن آن نقطه از جهان که ایمیل مورد نظر آمده به شما کمک خواهد کرد. پیدا کردن آیپی تضمین نمیدهد ایمیل معتبر است اما در مورد فرستنده به شما اطلاعاتی میدهد و همچنین کمکتان میکند تا تصمیم بگیرید آیا به این ایمیل اعتماد کنید یا خیر.
توجه: آدرس Internet Protocol یا همان آیپی در واقع شمارهایست که دستگاهی را که به شبکهی اینترنتی وصل است شناسایی میکند. آدرس آیپی به دستگاه این اجازه را میدهد تا با سایر دستگاهها از طریق اینترنت ارتباط داشته باشد. آیپی، کامپیوتر را همانطور شناسایی میکند که آدرس خیابانی شما خانهتان را.
وقتی ایمیل را باز میکنید، آدرس آیپی را به طور فهرستشده روی هدر نمیبینید. برای کند و کاو آن زمان بیشتری نیاز است اما چندین راه برای پیدا کردن این اطلاعات وجود دارد.
استفاده از هدر[1]
هدرِ یک ایمیل -که وقتی شما پیام را باز میکنید قابلمشاهده است- تنها بخش کوچکی از اطلاعات را با خود به همراه دارد. معمولاً فیلدهای آدرس To و From و البته خط موضوعی را میبینید.
برای مشاهدهی باقیِ اطلاعات و پیدا کردن آدرس آیپی که منبع پیام است باید مابقی هدر را چک کنید. برای باز کردنِ کامل هدر:
- پیام را در مرورگر باز کنید.
- روی سه نقطه در گوشه بالا سمت راست صفحه کلیک کنید.
- گزینهی Show original را انتخاب کنید.
- روی پیامی که میخواهید چک کنید کلیک نمایید.
- در قاب View روی منوی Action (سه نقطه افقی) کلیک کنید.
- گزینهی View message source را انتخاب کنید.
- ایمیل را باز کنید.
- روی گزینهی More (سه نقطه افقی) در بالا بزنید.
- گزینهی View raw message را انتخاب کنید.
سایر کلاینتهای ایمیل نیز برای پیدا کردن هدر کامل از همین روش (به طور مشابهی) استفاده میکنند.
فرقی ندارد از چه کلاینت ایمیل استفاده میکنید، حاصل کلیک روی فرمان برای نمایش هدر کامل به شما متنی به نظر دیوانهوار را خواهد داد که برای بیشتر افراد بیمعناست. این در حقیقت کد و جارگونِ مرتبط با ایمیل است.
پیدا کردن آدرس آیپی منبع برای ایمیل کار چندان سختی نیست. برای متن Received from دو دکمهی Ctrl + F را فشار دهید. وقتی پیدایش کردید، آدرس ایمیل فرستنده را به همراه آدرس آیپی عددی آنها مشاهده خواهید کرد.
استفاده از یک سایت برای کدگشاییِ آن
وقتی هدر ایمیل را پیدا کردید، سایتهای مختلفی هست که میتوانید از آنها برای یافتن آیپی منبع -به جای جستوجوی آن به طور شخصی- استفاده کنید. هدر کامل را در کادر متنی روی سایت کپی کرده و روی دکمه کلیک کنید تا اجازه داده شود سایت هدر را ارزیابی نموده و برای شما آدرس آیپی را پیدا کند.
برخی از این سایتها عبارتند از:
https://mxtoolbox.com/EmailHeaders.aspx
https://toolbox.googleapps.com/apps/messageheader/
https://whatismyipaddress.com/trace-email
گشتن به دنبال آدرس فیزیکی
وقتی آدرس آیپی را پیدا کردید، شاید نیاز باشد لوکیشن جغرافیایی آن را هم روی سایتهایی همچون whatismyip.com یا IP Tracker جستوجو کنید. از هدر، آدرس آیپی را روی کادر جستوجو تایپ کنید و بعد یا جدول اطلاعاتی در خصوص منبع آیپی را خواهید دید و یا نقشهای که موقعیت مکانی را به شما نشان میدهد.
[1] Header
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.