کی بازار- بگذارید یک چیز را همین اول کار روشن کنیم: گوگلمپس عالیست. این سیستم نویگیشنِ همیشه در حال بروزرسانی و ارتقای گوگل بسیار محبوب بوده و آنقدری قدرتمند بوده که توانسته کم و بیش نقشههای کاغذی را از میان بردارد. همچنین به نظر میرسد هر روز گوگلمپس دارد بیشتر و بیشتر خود را قابلدسترسی میکند. اما هنوز هم دلایلی وجود دارد که فرد نخواهد از این سرویس استفاده کند و یا شاید اصلاً بحث خواستن نباشد؛ شاید فرد نمیتواند از آن استفاده کند. برخی کشورها مانند چین وقتی حرف از رگولاسیون به میان میآید خیلی سختگیرانه عمل میکنند. درست در همین کشورهاست که استفاده از گوگلمپس شدنی نیست و شاید هم برخی دلشان خواهد الگوریتمهای گوگل مدام از اطلاعات کاربریشان تغذیه کنند. دلیل هر چه باشد، ما پرس و جو نمیکنیم. فقط قرار است بهترین جایگزینها را برای این سرویس مکانیابی خدمتتان معرفی کنیم که تحت پوشش گوگلِ همیشه در حال نظارت نیستند. با ما همراه شوید.
- Pocket Earth
پلتفرمها: iOS (نسخهی رایگان)
این اپِ نقشه که انحصاراً مبتنی بر آیاواس است از اطلاعات محبوب OpenStreetMap استفاده میکند تا بتواند نویگیشن در سراسر جهان را به طور بروزرسانیشدهای به کاربران خود ارائه دهد. مهمتر اینکه شما میتوانید آن را برای استفادهی آفلاین نیز دانلود کنید. این اپ در واقع از ابزارهای بینظیر سازمانی مانند پینها که میتوانند به گروههای مختلف دستهبندی شود برخوردار است.
لایهها و اطلاعات زیادی را میتوانید به Pocket Earth اضافه کنید و در سطح نمایش ریزهکاریهای رو نقشه نیز با حجم بالایی از انعطافپذیری مواجه خواهید شد. امتیاز واقعی در اینجا، لایهی ویکیپدیاست که به این دایرهالمعارف آنلاین برای نقاط مختلف مورد علاقه شما روی مپ متصل میشود. نسخهی اولیه رایگان است اما با پرداخت 4.99 پوند میتوانید نقشههای توپوگرافیک و نیز کارایی پیشرفتهی آفلاین و سایر قابلیتها را نیز در اختیار داشته باشید.
- OsmAnd
پلتفرمها: اندروید، iOS
یکی از بهترین ویژگیهای این اپ منبعباز نویگیشن، حضور نقشهها به صورت آفلاین است که تضمین میدهد هر جای جهان باشید –فرقی ندارد سیگنال چه باشد- بالاخره مسیر خود را پیدا خواهید کرد. این مپها بسیار ظریفکاری دارند و یادآور جنبهی زیباییشناختیِ نقشههای Ordnance Survey هستند. این اپ با آپدیتهای مستمرش نمیگارد هیچگاه از زمانه عقب بمانید.
شما همچنین میتوانید در هر آنچه روی نقشه میبینید ریز شوید- از چیزهایی مثل عوارضیها و چراغهای خیابانها تا متغیرهای جزئیتری همچون سطوح جادهای و کیفیت جاده. میتوانید برای جلوگیری از رفتن به جادهی بخصوص، جادهی خود را انتخاب کنید. این اپ به محض رفتن به جاده بسیار واکنش سریعی از خود نشان خواهد داد. با این حال باید گفت رابط کاربری آن چندان هم عالی نیست اما میتواند تا حد زیادی سفارشیسازی شود.
- Citymapper
پلتفرمها: اندروید، iOS، وب
Citymapper نسبت به گوگلمپس به لحاظ مقیاس، محدودتر است اما وظیفهی اصلی خود را که همان منظور طراحی شده است بهتر از هر اپ همتای دیگری انجام میدهد. میتوان گفت این اپ یک برنامهی حمل و نقل عمومی است که به شما نشان میدهد با استفاده از اتوبوس، تراموا، مترو و سایر انواع وسایل حمل و نقل عمومی چطور در شهرهای بزرگ دنیا را براحتی گشت و گذار کنید.
این اپ، پایگاه اطلاعاتی خود را از تمام جادههای حمل و نقل عمومی –در شهرهای تحت پوشش خود- مدام آپدیت نگه میداد و هشدارها و قیمتها را نشان میدهد. همچنین به شما اجازه میدهد تا بتوانید فهرستی از لوکیشنهای مورد علاقهی خود برای سفر را پیگیری کنید.
- Maps.me
پلتفرمها: اندروید، iOS، وب
این یکی از آن اپهای عالیست. Maps.me تمام آنچه از یک اپ نقشه میخواهید را به شما میدهد- اطلاعات ترافیک، حمل و نقل عمومی، نویگیشن دوچرخهسواری و هر چیز دیگری که فکرش را بکنید. برخلاف بسیاری از اپهای مپ، Maps.me همچنین مانند مزیت گوگل مپس به شما اجازه میدهد از آن به صورت آفلاین استفاده کنید- که خوب برای زمانهایی که از شهرهای بیگانه عبور میکنید و یا حس کردید اینترنت ضعیفی دارید حسابی به دردتان خواهد خورد.
این اپ برای هر سناریویی مناسب است. اگر در شهری در حال گردش هستید به شما تمامی نقاط مهم که میتوانید دوست داشته باشید و یا دیدنش خالی از لطف نباشد را به شما نشان میدهد. در ضمن کوهنوردها هم میتوانند در محیطهای باز از آن نهایت بهره را ببرند زیرا مسیرهای کوهنوردی سراسر جهان را مرتباً بهروز میکند. وقتی برنامهی سفر یا مسیر کوهنوردی خود را چیدید میتوانید آن را بوکمارک کرده و برای دوستانتان هم ارسال کنید. نسخهی وبی آن نیز عملکردی عالی دارد و شما به اجازه میدهد کلی دستهبندی مختلف را انتخاب کرده و با اعمال فیلتر، دقیقاً آنچه دنبالش هستید را پیدا کنید.
- Bing Maps
پلتفرمها: وب
آیا هیچ میدانستید که Bing Maps درست به اندازهی گوگل قدمت دارد؟ بله، این سرویس مپ که صاحبش مایکروسافت است قبل از اینکه عنوانی جذابتر بدان تعلق گیرد MapPoint نام داشت. این سرویس، قابلیتهای بسیاری دارد که از میان آنها میشود به پوشش ترافیک و دید سهبعدی اشاره کرد.
بینگ اما خطمشیاش با گوگل فرق دارد. وقتی این دو را با هم مقایسه میکنید متوجه میشوید که گوگل معمولاً وقتی صحبت از برنامهریزی سفر میشود حرف اول را میزند. اما اگر به دنبال قابلیتهای خوب دیگری مانند دید سه بعدی و یا مپهای OS (و پاسخ جامعش به Street View) هستید پس ارزشش را دارد که امتحانش کنید.
- Here WeGo
پلتفرمها: اندروید، iOS، وب
اگر کنسرسیوم BMW، Audi و Mercedes 3 میلیارد دلار به نوکیا برای این اپ میدهند پس حتماً چیز کاراییِ خاصی دارد، اینطور نیست؟ این اپ در واقع بیش از 200 کشور را تحت پوشش خود قرار داده و هر قابلیت پایه همچون نویگیشن، مکانهای بازدید و مسیرهای پرجزئیات را در اختیار کاربران قرار میدهد (در کنار ارائهی اطلاعات و قیمتهای بهروز از وسایل نقلیه عمومی محدودهشما).
Here WeGo با استفاده از اطلاعات مختلفی همچون گزارشات پلیس، دوربینها، فیدهای توییتر، مکانهای در حال بازسازی، دوربینهای سرعت و سایر اطلاعات (برای همیشه باخبر نگه داشتن شما و نیز ارائهی مسیری میانبر در صورت لزوم) شرایط مسیر فعلی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. پشتیبانی آفلاین این مپ همچنین میتواند به شما اجازه دهد کل قاره را آرشیو کنید و حتی وقتی آفلاین هستید نویگیشن را گام به گام انجام دهید.
- BackCountry Navigator
پلتفرمها: اندروید
مسیر را گم کردهاید؟ حس میکنید در ناکجاآبادید؟ در چنین مواقعی گوگلمپس خیلی هم نمیتواند کمکتان کند چون جزئیات توپوگرافی جاهای ناشناخته را ندارد.
این اپ بیشتر برای کوهنوردان و فضاهای خارج از شهر طراحی شده است. BackCountry Navigator از نقاط مسیریِ GPS استفاده میکند و به شما اجازه میدهد کارهای دستی مانند وارد کردن مختصات طول و عرضی لوکیشن را انجام دهید. وقتی در طبیعت هستید این اپ میتواند یار غار شما باشد. این مپ در واقع مبتنی بر مپهای توپوگرافیک بسیار ظرافتکاریشده میباشد که همه از منابع مختلفی چون USTopo، OpenCycleMaps و حتی مپهای دریایی مانند NOAA RNC (فرضاً اگر کشتیای غرق شده باشد) بدستامدهاند.
- Waze
پلتفرمها: اندروید، iOS، وب
Waze یک سرویس مپ کامیونیتی محور است که هم نویگیشن بسیار سریعی را ارائه میدهد و هم بسیار بصری است. Waze یک سیستم بسیار تعاملی است که به شما اجازه میدهد به سایر رانندگان در مورد تغییرات ترافیکی، دوربینهای سرعت، خطرات جادهای و غیره هشدار دهید. برای همین است که میان افراد تا این حد محبوب شده است؛ آنقدری محبوب که گوگل در سال 2013 آن را خریداری کرد. گفته میشود تا شش سال دیگر Waze هویتی مجزا برای خود پیدا کند.
شما با این اپ میتوانید اطلاعات ارزانترین پمپبنزیها، مکانها در حال بازسازی و تحت تعمیر، تصادفات، دوربینهای سرعت، پلیس راه و سایر اطلاعات را در اختیار داشته باشید. همچنین قادرید حتیلوکیشن دوست خود و یا هر کاربر Waze را نیز ردیابی کنید (آن هم به صورت زنده و در لحظه). توجه داشته باشید که این اپ بیشتر برای رانندگان طراحی شده است تا افراد پیاده که در شهر دنبال مکانها مختلف میگردند.
- Navmii
پلتفرمها: اندروید، iOS
Navmii یک سرویس نویگیشن غنی است که به بیش از هشتاد و پنج کشور خدمات می دهد. این اپ تمام قابلیتهای پایه همچون نویگیشن turn-by-turn، بوکمارک کردن، نزدیکترین لوکیشنها، جستوجو و دید ماهوارهای را داراست.
این اپ هشدارهایی مانند محدودیتهای سرعت، ترافیک، دوربینهای سرعت، مکانهای در حال بازسازی و تحت تعمیر، سراشیبیها و کلی موارد دیگر را به کاربر میدهد. Navmii همچنین برای ارائهی جستوجوهای سفارشیسازیتر با Foursquare، TripAdvisor و What3Words همکاری میکند.
از دیگر ویژگیهای این اپ میتوان به Street View گوگل، نشانگر ETA، مسیریابی مجدد خودکار، مپهای HD و حمایت همهجانبه از نویگیشن آفلاین اشاره کرد؛ هر چند Driver Scoring سردمدار قابلیتهایش است: این قابلیت در واقع بر اساس حسگرهای حرکتی و جیپیاس گوشی شما به رانندگیتان امتیاز میدهد! دیگر چه میخواهید؟
10. MapQuest
پلتفرمها: اندروید، iOS
MapQuest نیز جایگزین خوبی برای گوگلمپس میتواند باشد؛ خصوصاً اگر برای رفت و آمد خود از وسایل نقلیهی عمومی استفاده میکنید. این اپ به شما اجازه میدهد تا سرویسهای حمل و نقل محلی را برای مسیر مورد نظرتان روی Uber یا car2go مورد مقایسه قرار داده و درست از خود اپ، ماشین رزرو کنید.
همچنین تمام گزینههای وسایل نقلیه عمومی حوالی شما را مرتباً آپدیت میکند. همچنین اگر اهل پیادهروی هستید میزان کالریهای سوزاندهشدهی شما را نیز نمایش خواهد داد.
از ویژگیهای پیشرفتهی آن میتوان به مسیریابی مجدد خودکار، شرایط ترافیکیِ در لحظه، ETA، توانایی در شناسایی دوربینها/تصادفات/ مکانهای در دست تعمیر/ سراشیبیها، اشتراکگذاری موقعیت مکانی، گزارشات آب و هوایی و کمکهای کنار جادهای اشاره کرد.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.