۱۳۹۸/۱۰/۷ فناوری اطلاعات

کی بازار- در حال حاضر باور همگان بر این است که وقتی صحبت از جست‌وجو در محیط وب به میان می‌آید، گوگل حرف اول و آخر را می‌زند. گرچه بسیاری از افراد این عقیده را دارند اما باز هم عده‌ای هستند که می‌گویند گوگل درست مترادف است با نقض حریم‌خصوصی. افزون بر این شکایاتی نیز در مورد نتایج ضعیف جست‌وجو در این موتور عظیم‌الجثه گزارش شده است که همه و همه باعث شده برخی تصمیم بگیرند از جایگزین‌هایی برای این موتور جست‌وجو استفاده کنند. خوشبختانه، نه تنها گزینه‌های دیگری برای جست‌وجوی وبی وجود دارد که همچنین این گزینه‌ها کاملاً می‌تواند با گوگل در مقام مقایسه قرار گیرند و یا حتی بهتر از آن نیز عمل کنند. در ادامه با ما همراه شوید تا 4 جایگزین عالی برای موتور جستجوگر گوگل خدمتتان معرفی کنیم.

  1.      DuckDuckGo

این مرورگر از همان اول تمرکز خود را روی حریم خصوصی گذاشته بود. نتایج جست‌وجو با رخنه به صدها منبع از جمله مرورگر مایکروسافت به نام بینگ و خزنده‌ی وبِ[1] خودش، بسیار نتایج قابل‌سفارشی‌ای از آب درمی‌آیند. این نتایج جست‌وجو جدا از تمرکزش روی اصل حریم شخصی کاربران نسبتاً از طراحی مینیمالیستیکی برخوردار است. بنابراین تنها روی کیفیت نتایج تمرکز می‌شود و نه چیز دیگری.

یکی از بهترین وجوه این انتخاب به حداقل رساندن اسپم‌هاست. DuckDuckGo روی صفحات نتیجه‌ی جستجو -که گوگل از همه بیشتر بدان معروف است- جلوی لود شدن‌های بیش از حد آگهی‌های تبلیغاتی را می‌گیرد. کاربران می‌توانند ضمن اسکرول بی‌نهایتِ نتایج از دو تجربه‌ی روشن و تیره نیز بهره‌مند گردند.

 

 

 

این شرکت که در سال 2008 تأسیس شد اطلاعات شخصی هیچ فردی را جمع‌آوری، فروخته و یا از آن‌ها استفاده نمی‌کند. علاوه بر اینها، آدرس‌های IP همچنین جمع‌آوری نمی‌شوند و استفاده از کوکی نیز به حداقل خود می‌رسد. بنابراین کاربران وقتی دارند در فضای اینترنت سیر و سیاحت می‌کنند مورد ردیابی قرار نمی‌گیرند. جست وجوهای منطقه‌محور-در صورتی که بخواهید نتایج را تنها از بخش بخصوصی از جهان پیدا کنید- همچنین می‌تواند به شما ارائه داده شود. افزونه‌های مرورگر تقریباً برای تمامی مرورگرها موجودند تا بدین‌طریق بتوانند جست‌وجوهای بیشتری را تحت پوشش‌دهی خود قرار دهند. نکته‌ی مهمتر قابلیت پرطرفدار DuckDuckGo است که bangs نام دارد. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد تا مستقیماً روی سایت‌هایی چون یوتیوب، آمازون یا ویکی‌پدیا به جست‌وجو بپردازند. جست‌وجوها با یک علامت تعجب اجرا می‌شوند: !amazon و بعد یک واژه‌ی جست‌وجو.

  1.      Bing

اگر گوگل، مرورگر محبوب جست وجوست، بینگِ مایکروسافت دومین مرورگر محبوب جست‌وجو به حساب می‌آید (هرچند با اختلاف). نتایج جست‌وجو -که از یاهو می‌آیند و نه از مایکروسافت- شدیداً بر روی زیبایی بصری متمرکز هستند. این در حقیقت یک حرکت جالب از سوی دو شرکت است که دست به دست هم داده و همت کرده بودند با همکاری یکدیگر گوی سبقت را از گوگل بربایند اما به هر حال در این نبرد باختند. با توجه به این گذشته‌ی تلخ بینگ حالا شدیداً تمرکز خود را روی هوم‌پیجی گذاشته‌ است که زیبایی بصری داشته باشد (بک‌گراندی همیشه در حال تغییر که هر کاربری را می‌تواند فریفته‌ی خود کند). هر چیزی از حیوانات گرفته تا اماکن و رویدادهای ورزشی و مردم می‌تواند در بازه‌ی زمانی‌ مشخص این صفحه را تزئین کند. از این جهت می‌توان گفت بینگ با گوگلِ همیشه صفحه‌سفید خیلی فرق دارد.

 

 

 

بینگ شاید تمرکز اصلی‌اش حریم خصوصی کاربرش نباشد اما به کاربران این قدرت را می‌دهد تا برای هدف‌مندیِ بهتر سلایق و علایق تبلیغاتی را تغییر دهند. بینگ درست در جایی به نام سیستم Bing Rewards خود را مجزا می‌کند. این قابلیت در واقع راهی برای دریافت امتیاز از طریق جست‌وجو (هر سرچ موبایلی یا دسکتاپی) است. این امتیازها سپس می‌توانند برای دریافت کارت‌های هدیه یا اقلام دیگر نقد شوند. کاربر بینگی می‌تواند وقت بگذارد و برای دریافت امتیازهای بیشتر نظرسنجی‌ها و تست‌ها را نیز انجام دهد.

امتیاز نهایی بینگ نیز این است که نتایج ویدیویی در راستای سایر نتایج جست‌وجو –که بسته به درخواست شما می‌تواند مفیدباشد- لحاظ می‌شود.

  1.      Search Encrypt

Search Encrypt نیز که یک موتور جست‌وجوی کمتر شناخته‌شده اما بسیار حریم‌شخصی‌محور است تماماً فضای شخصی کاربر را تضمین می‌دهد. آگهی‌های حمایت مالی‌شده در واقع به جای ردیابی کاربر و نمایش آگهی‌های تبلیغاتی شخصی‌سازی‌شده روی صفحه‌ی نتایج جست‌وجو نمایش داده می‌شوند. این آگهی‌ها تنها مبتنی بر خود واژه‌ی جست‌وجوشده هستند و نه سابقه‌ی سرچ شما. هر جست‌وجو رمزگذاری گشته و به موتور جست‌وجوی حریم‌شخصی‌محور Search Encrypt ریدایرکت می‌شود. رمزگذاری AES-256 بیت، سطح امنیتی را دو چندان کرده و کمک می‌کند تمامی فعالیت‌های جست‌وجوی شما پنهان گردد. با اینکه تا اینجای کار سطح امنیتی به طور فزاینده‌ای پوشش‌دهی شده است؛ اما این مرورگر باز هم ایده‌ی امنیتی دیگری را اجرایی می‌کند: هر کاربر Search Encrypt که برای نیم‌ساعت غیرفعال شود نتایج جست‌وجویش منقضی می‌شود.

 

 

 

با اینکه بینگ و DuckDuckGo درجات مختلفی از سفارشی‌سازی را ارائه می‌دهند،گزینه‌های سفارشی‌ Search Encrypt بسیار کم است (اگر نگوییم اصلاً وجود ندارد). با این حال، هوم‌پیج ساده و سفیدش به هوم‌پیج محبوب گوگل شباهت دارد. به غیر از این مورد، Search Encrypt بسیار اساسی و کارامد است. این مرورگر بیشتری تمرکزش بر روی حریم خصوصی کاربران است و برای آن دسته از کاربرانی بالاترین حد کارایی را دارد که می‌خواهند حین سرچ، مورد ردیابی قرار نگیرند. اطلاعات در این مرورگر ذخیره‌ساز نمی‌شود، بنابراین هیچ اطلاعاتی نمی‌شود در Search Encrypt هک شده و یا نشت داده شود. گرچه شاید این مسئله برای بسیاری از کاربران اینترنتی دغدغه نباشد اما به هر حال خیال همه را راحت می‌کند.

  1.      Start Page

جای تعجب نیست که Start Page هم مرورگر دیگری باشد که تمرکزش روی حریم خصوصی کاربر است. در حقیقت این مرورگر برای محافظت از کاربر طراحی شده است. جالب است بدانید Start Page به جای اینکه از الگوریتم شخصی خود برای جست‌وجو استفاده کند از گوگل برای نتایج سرچ خود کمک می‌گیرد اما نه با احتساب ردیاب‌ها و کوکی‌هایش. به بیانی دیگر، شما تمامی نتایج جست‌وجوی گوگل را دریافت می‌کنید بدون اینکه مجبور باشید از خود گوگل استفاده کنید. به همین دلیل است که این شرکت ادعا می‌کند شخصی‌ترین موتور جست‌وجوی جهان است. Start Page هرگز آدرس‌های IP و یا داده‌های شخصی را ذخیره نمی‌کند. در عوض، فقط یک کوکی به مدت 90 روز روی فایل نگهداری می‌شود تا تنظیمات مرورگر ذخیره‌سازی گردد. و بعد از 90 روز پاک خواهد شد.

 

 

 

Start Page قابلیتی دارد به نام Anonymous View که به کاربران را قادر می‌سازد در نهایت امنیت بتوانند از هر سایتی دیدن کنند. ماجرا از این قرار است که در واقع سایتی که از آن دیدن می‌کنید هرگز از اینکه شما به آن سر زده‌اید باخبر نخواهد شد. این گزینه کنار هر نتیجه‌ی سرچی موجود است، بنابراین همیشه در رأس دید بوده و می‌توانید از آن استفاده نمایید.

 

[1] web crawler

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.