کی بازار- اگر از گوگلدرایو تنها به عنوان یک فایل دامپ استفاده میکنید باید خدمتتان عرض کنیم که تواناییهای این سرویس را به شدت دستکم گرفتهاید. نسخهی فعلی گوگلدرایو هر چیزی را از بستهی کامل آفیس گرفته تا ویژگیهای پیشرفتهی مشارکتی و همگامسازی با اپهای مختف را به کاربران خود ارائه میدهد. در ادامه 10 توصیه و ترفند برای استفاده از این سرویس تقدیم حضورتان نمودهایم که به شما کمک خواهند کرد کار روزانهی خود را با سادگی و کارایی بیشتری انجام دهید. پس با ما همراه شوید.
- بیرون کشیدن متن از تصاویر
گوگلدرایو به شما اجازه میدهد تا با استفاده از قابلیت OCR (شناسایی نوری کاراکتر[1]) متن را از تصاویر بیرون بکشید. تنها کافیست روی هر فایل تصویر PDF یا JPEG/PNG راستکلیک کرده و آن را با Google Docs باز کنید. ابزار OCR به سرعت عکس را به متن تبدیل میکند و همین به شما اجازه میدهد تا بتوانید آزادانه به کپی پیست بپردازید.
اگر فایل پیدیاف write-protected (محافظتشده در برابر نوشتن) و یا صفحات اسکنشدهی کتاب دارید، این قابلیت بسیار به دردتان خواهد خورد. فقط یادتان باشد که عملیاتِ برگردان، از تصاویر شفاف با رزولوشن بالا (که حاوی تایپفیس معمولی مانند Arial یا Verdana هستند) صورت گیرد.
- جستوجو حرفهای
گوگلدرایو از قابلیت جستوجوی پیشرفتهای برخوردار است که به سرعت شما را به داکیومنت مورد نظر هدایت میکند. خواه رمزواژهای باشد که یادتان مانده و خواه طیف زمانی خاصی. در هر صورت نتیجهی مطلوب خود را دریافت خواهید کرد. این سرویس با استفاده از ابزار OCR همچنین داخل تصاویر و فایلهای پیدیاف به دنبال متن میگردد.
اخیراً فناوری یادگیری ماشین به این سرویس معرفی شده است و بدینترتیب جستوجوی داکیومنت برای شما از همیشه سریعتر انجام خواهد گرفت.
- چت با دوستان و ویرایش داکیومنتها با همدیگر
گوگلدرایو روشی عالیست برای چت کردن با دوستان و البته به اشتراک گذاشتن شیتهای گوگل، داکیومنتها و اسلایدها بر روی آن. تنها کافیست برای دوستان خود دعوت جیمیل بفرستید تا کل گروه مشترکاً بتواند داکیومنت مورد نظر را در کمترین زمان صرفشده ویرایش کند.
ابزارهای مشارکتیِ محبوبی همچون WebEx و GotoMeeting وجود دارند اما به عقیدهی ما این قابلیتِ گوگلدرایو گوی سبقت را از همهی آنها ربوده است.
- ارسال ایمیل مستقیماً از کلاینت ایمیل مورد علاقهتان
اگر در داکیومنتها، شیتها یا اسلایدهای قدیمی گوگلتان، ادرس ایمیلهای مهمی ذخیره کردهاید فقط کافیست برای ارسال مستقیم ایمیل، دو بار کلیک کنید. بهترین بخش آن اینجاست که شما تنها به جیمیل محدود نخواهید شد. همچنین میتوانید براحتی از کلاینتهای خارجی ایمیل همچون Thunderbird و Outlook نیز استفاده کنید.
- پیگیری تغییرات نسخهای
یک داکیومنت میتواند دستخوش ویاریشهای نسخهای بسیاری قرار گیرد که ما یادمان نیست. با این حال، گوگلدرایو تمام این تغییرات را ردیابی میکند.
- ایجاد فولدر گوگلدرایو روی پیسی ویندوز 10
شما میتوانید براحتی روی پیسی ویندوز 10 خود فولدر گوگلدرایو ایجاد کنید. این کار به دلایلی برایتان کاربرد خواهد داشت. برای مثال، گوگلدرایو به شما کمک میکند با استفاده از اپ دیگری به نام Google Takeout مستقیماً Google Photos را با اپ Microsoft Photos همگامسازی کنید.
- کار با چندین اکانت گوگلدرایو
آیا حس میکنید ظرفیت ذخیرهی 15 گیگیِ گوگلدرایو کفافتان را نمیدهد؟ اگر چند تا اکانت جیمیل داشته باشید میتوانید اکانتهای گوگلدرایو بیشتری را در تبهای چندگانهی یک پنجرهی مرورگر مدیریت نمایید. هنوز اطلاعاتی در خصوص تعداد دقیق این اکانتها در دست نمیباشد اما حدس میزنیم حدود چهار تا پنج اکانت، لحاظ شده باشد.
در کمترین حالت هم این یعنی 60 گیگ فضای خالی که میتوانید آزادانه در آن به انتقال فایلهای خود بپردازید.
- کار کردن به صورت آفلاین
از بخش Settings شما میتوانید نسخهی آفلاین گوگلدرایو را فعالسازی کنید تا بدون نیاز به اینترنت، روی شیتها، داکیومنتها و اسلایدهای خود کار کنید. قبل از انجام این کار میبایست به اینترنت وصل شوید و از مرورگر کروم نیز استفاده کنید.
سپس، افزونهی کرومیِ Google Docs Offline را نصب و اجرا نمایید.
- اتصال به اپهای بیشتر
شما میتوانید از بخش Settings اپهای GSuite را به گوگلدرایو وصل کنید. صدها اپ کاربردی آنجا برایتان به نمایش گذاشته خواهند شد که میتوانید از بینشان اپ مورد علاقه خود را پیدا کنید.
10. نکاتی ترکیبی
گوگلدرایو همچنین به شما اجازه میدهد تا مستقیماً داکیومنتهای انتخابی را نشر دهید تا هر کسی آن لینک را در اختیار داشته باشد بتواند آنها را مشاهده نماید.
همچنین اگر میخواهید به سرعت چندین داکیومنت را وارسی کنید، برایتان میانبرهای کیبورد وجود دارد. تمام فرمانها را میشود روی این میانبرها اجرا کرد. تنها کافیست فرمان Shift + # را به خاطر بسپارید تا فهرست کامل مابقی میانبرهای کیبورد نمایش داده شود.
[1] optical character recognition
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.