کی بازار- ویروس‌ها و بدافزارها اوایل تنها به دسکتاپ‌ها حمله می‌کردند اما اکنون حملات آنلاین هم شیوع پیدا کرده است. این روزها، وبگردی باید با احتیاط زیادی انجام شود چون هرگز نمی‌دانید وبسایت بعدی‌ای که بدان سر خواهید زد ویروسی است یا نه. گوگل کروم، اسکنر آنتی‌ویروسی درون‌سازه‌ای ارائه می‌دهد که همراه با یک مرورگر است مخصوص اسکن کردن دستگاهتان برای برنامه‌های بالقوه خطرناک. توجه داشته باشید که تمرکز این اسکنر مشخصاً روی تهدیدهایی است که کروم را مورد هدف خود قرار داده‌اند.

اجرای اسکنر آنتی‌ویروس کروم

  1. کروم را روی دستگاه خود باز کنید.
  2. گوشه بالا سمت راست مرورگر سه نقطه کنار عکس پروفایل خود خواهید دید. روی سه نقطه کلیک کنید.

 

 

 

  1. پنجره‌ی پاپ‌آپی زیر نقطه‌ها پدیدار خواهد شد. به سمت پایین فهرست اسکرول کنید و وقتی گزینه‌ی Settings را زیر دکمه دیدید، انتخابش کنید.
  2. حالا به صفحه‌ی جدیدی برده خواهید شد که حاوی فهرستی از گزینه‌های مربوط به نحوه‌ی عملکرد مرورگر کروم شما می‌باشد. از اینجا انواعی از گزینه‌های سفارشی‌سازی پیدا خواهید کرد؛ از تغییر طرح مرورگر تا تنظیمات متنوع مربوط به مجوز (این تنظیمات تصمیم می‌گیرند کدام برنامه‌ی آنلاین می‌تواند به دستگاه شما دسترسی پیدا کند).

 

 

  1. گوشه پایین سمت چپ صفحه نیز بخشی با عنوان Advanced وجود دارد. با انتخاب این گزینه، منوی دراپ‌داونی برای شما پدیدار خواهد شد. 
  1. زیر منوی دراپ‌داون گزینه‌ای است به نام Reset and clean up.

 

 

 

  1. روی این گزینه کلیک کنید و بعد به گزینه‌های پاکسازی شامل Clean Up Computer هدایت خواهید شد.
  2. روی این گزینه بزنید تا صفحه‌ای جدید با دکمه‌ی Find هایلایت‌شده به رنگ آبی برایتان باز شود. روی این گزینه کلیک کنید تا اسکنر کروم کارش را شروع کرده و دستگاه شما را اسکن کند ببیند بدافزاری در آن وجود دارد یا نه. 

 9. وقتی برنامه شروع به اجرا کرد، نه تنها ویروس‌ها را اسکن می‌کند بلکه همچنین هر اپ نامطلوب دیگری را که شاید حتی یادتان هم نیاید از چه زمانی روی دستگاه شما فعال شده‌اند نیز اسکن خواهد کرد. گوگل در این صفحه با شرح جزئیات توضیح می‌دهد کدام نرم‌افزارها در دسته‌بندی «نامطلوب» قرار دارند.

 

 

10. وقتی اسکنر کار خود را تمام کرد، به شما گزارشی در مورد هر بدافزاری که روی دستگاهتان پیدا شده است نمایش خواهد داد. سپس گزینه‌ای برای پاک کردن نرم‌افزار نامطلوب و یا گزینه‌ای برای قرنطینه کردن آن به شما ارائه می‌گردد. وقتی این بخش تمام شد، احتمالاً از شما خواسته می‌شود سیستم را ریبوت کنید.

مسائل مربوط به حریم خصوصی

گوگل بخاطر اسکنرش چندین بار حسابی نقد شده است. منتقدین می‌گویند اسکن کردن فایل‌های شخصی کاربران روی دستگاهشان یک‌جورهای نقص سیاست حریم خصوصی است. مدیر بخش امنیت گوگل کروم، جاستین شو نیز مسئله را اینچنین روشن کرد کرد که این ابزار بر طبق مزیت‌های معمولی یک اسکنر اجرا می‌شود، مزیت‌هایی که کاربر از قبل هم به مرورگر داده است. بنابراین نمی‌تواند برای اسکن کردن در عمق دستگاه به کند و کاو بپردازد و قبل از از بین بردن فایلی که شاید خطرناک باشد به اجازه‌ی شما نیاز دارد.

نتیجه‌گیری

اسکنر رایگان کروم نمی‌تواند جای یک بسته‌ی نرم‌افزاری آنتی‌ویروس تمام‌عیار را بگیرد زیرا تنها یک اسکنر on-demand (محض مطالبه) است و حفاظتی real-time (در لحظه) ارائه نمی‌دهد. با این حال، می‌تواند افزودنیِ خوبی باشد در کنار مجموعه ابزارهای محافظتی دیگرتان برای مبارزه با تهدیدهای بدافزارها. ضمناً حین استفاده از این اسکنر باید همچنان حواستان به مسائل مربوط به حریم شخصی باشد.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.