کی بازار- شاید بهترین و گران‌ترین نرم‌افزار آنتی‌ویروس را که می‌شود خرید نصب کرده باشید و باورتان بر این باشد که دیگر هیچ بدافزار و حمله‌ی ویروسی ‌از صد فرسخی‌تان اتفاق نخواهد افتاد اما چنین تهدیدهایی با استفاده از شبکه‌ی وای‌فای هم براحتی می‌توانند به فضای دیجیتالی شما تجاوز کنند. در ادامه با ما همراه شوید تا نشانه‌هایی را به شما بدهیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تشخیص دهید شبکه‌ی وای‌فایتان هک شده است یا خیر.

کاهش سرعت وای‌فای

نشانه‌ی بارز اینکه کسی خارج از دایره‌ی اطمینان شما دارد از منابع وای‌فایتان استفاده می‌کند وقتی است که سرعت اینترنت شما بی هیچ دلیل خاصی کم می‌شود. حال دیگر ویدیوهایتان کلی زمان می‌برد تا باز شوند؛ وبسایت‌ها دیرتر لود شده و بازی‌های آنلاین شاید دیگر به سختی عمل کنند.

  

 

اگر حس کردید سرعت نت‌تان کاهش پیدا کرده است و یا بسته‌ی اطلاعاتی‌تان دارد بیش از حد معمول استفاده می‌شود شاید دلیلش این باشد که فرد دیگری شبکه‌ی اینترنتی‌ شما را هک کرده است و دارد از اینترنت شما استفاده می‌کند.

تنظیماتِ تغییریافته 

بیشترِ هکرها ابتدا وارد سیستم شبکه می‌شوند و تنظیمات را (برای آسان کردن کار هک خود) دستکاری کرده و تغییر می‌دهند. نشانه‌ها از این قرار است:

  • رمزعبورها تغییر پیدا کرده‌اند.
  • فرکانس سیگنال دستکاری شده است.
  • نشانه‌گر نمایشگر برای خودش حرکت می‌کند.

حضور دستگاه‌های ناشناس

  

 

شما به عنوان ادمین شبکه باید به لاگ‌هایی که نشان می‌دهند کدام دستگاه‌ها در حال حاضر به شبکه وصلند دسترسی داشته باشید. اگر ادمین نیستید بگردید ببینید چه کسی این اختیار را دارد و بعد از آن‌ها بخواهید تا لاگ‌ها را چک کنند. اگر پی بردید دستگاه‌های متصل به سیستم ناشناسند، احتمالش زیاد است که یک هکر سعی داشته است به شبکه‌ی اینترنتی شما دسترسی پیدا کند.

غیرفعال شدن آنتی‌ویروس

یکی از اولین اقدامات یک هکر که به شبکه‌ای دسترسی پیدا می‌کند، غیرفعال کردن دیوارهای آتشین و سایر برنامه‌های آنتی‌ویروس است که اساساً طراحی شدند نگذارند پای بدافزاری به کامپیوترها باز شود. اگر متوجه شدید دیوار آتشین شما بدون اینکه خبر داشته باشید غیرفعال شده است، شاید کار، کار هکری باشد که قصد داشته به شبکه‌تان هجوم آوَرَد.

پیام‌های عجیب

وقتی هکر به شبکه دسترسی پیدا کرد، گام بعدی این است که در واقع به دستگاه‌های متصل آسیب برساند. شاید پیام‌های عجیب و غریبی حاوی فایل‌های آلوده دریافت کنید. این فایل‌ها اغلب توسط کامپیوتری که هکر تحت نظارتش دارد روی شبکه‌های بسته به اشتراک گذاشته می‌شوند. بنابراین ممکن است فکر کنید امنند برای همین بازشان می‌کنید.

 

 

 

اگر ذره‌ای نسبت به پیامی که دریافت کردید و از شما می‌خواهد برنامه یا فایلی ناشناس را باز کنید شک کردید (حتی اگر به نظر از کامپیوتری در محدوده‌ای نزدیک باشد) با همکاران خود در این باره مشورت کنید و ببینید چه کسی فایل را فرستاده. حال که خیالتان راحت شده است می‌توانید در مورد باز یا باز نکردن فایل یا برنامه تصمیم بگیرید.

برنامه‌های جدید روی پی‌سی‌تان

در نهایت بزرگ‌ترین نشانه‌ی نقض امنیت، ظهور برنامه‌های ناشناس و عجیب روی کامپیوترتان است. این برنامه‌ها را هکر روی کامپیوترتان کاشته و می‌توانند هر نوع صدمه‌ای وارد آورند؛ از نشت اطلاعات شخصی‌تان به صورت آنلاین گرفته تا اجازه دادن به هکر برای در اختیار گرفتن دستگاه شما و اجرای اقداماتی غیرقانونی روی آن.

چنانچه متوجه وجود برنامه‌ای عجیب و غریب روی دستگاه پی‌سی خود شدید (که یادتان نمی‌آید روزی نصبش کرده باشید) آن را تحت هیچ شرایطی باز نکنید. تا آنچه که در توانتان است در مورد این برنامه به صورت آنلاین اطلاعات کسب کنید و برنامه آنتی‌ویروس خود را اسکن کنید تا ببینید آیا خطری از سوی آن شما را تهدید می‌کند یا خیر. 

نتیجه‌گیری

وقتی متوجه شدید به شبکه‌ی اینترنتی‌تان حمله شده است حالا نوبت انجام اقدامات اصلاحیست: اتصال دستگاه خود و بقیه‌ی دستگاه‌ها را بالافاصله از شبکه قطع کنید تا هکر نتواند بین پی‌سی‌ها بچرخد. بعد با متخصصی در حوزه اینترنت سکیوریتی تماس گرفته تا با توجه به میزان آلودگی و آسیب‌های وارد شده به شما مشاوره‌هایی ارائه دهد تا در آینده بتوانید در مواجهه با چنین تهدیدهایی واکنش سریع از خود نشان دهید. 

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.