۱۳۹۸/۷/۳۰ فناوری اطلاعات

کی بازار- جیمیل –درست مثل هر محصول دیگر گوگل- وقتی پای حریم‌خصوصی وسط می‌آید افتضاح است. بدتر اینکه اکنون بهترین سرویس وب‌میلیست که می‌شود داشت. بنابراین، خیلی از ما مجبور می‌شویم فقط بخاطر اینکه کارمان راه بیافتد به این استخراج‌های اطلاعاتی تن دهیم. اما هرچه شرکت‌های فناوری‌محور مانند فیسبوک بیشتر دارند در بخش حریم‌خصوصی گاف می‌دهند، کاربران نیز بیشتر دارند به این موضوع پی می‌برند که چقدر برای استفاده از این سرویس‌ها (صرفاً شرکت در پلت‌فرم‌های اجتماعی و معاشرت‌های آنلاین) سرشان کلاه رفته است.

با اینکه گوگل می‌گوید از سال 2017 دیگر ایمیل کاربران خود را اسکن نکرده اما همچنان به اپ‌های طرف‌سوم اجازه می‌دهد ایمیل‌های کاربران را (با تأیید کاربر) اسکن کنند. اگر به این فکر افتادید که از جیمیل به سرویس وب‌میل دیگر مهاجرت کنید، در ادامه همراهمان باشید تا بگوییم ساده‌ترین راه برای رفتنِ بی‌دردسر از زیر چتر گوگل و بازپس‌گیریِ حریم‌خصوصی‌تان چیست.

  1. ایجاد آدرس ایمیل جدید خصوصی

مطمئن شوید سرویس ایمیل را انتخاب کرده‌اید که به حریم شخصی شما احترام می‌گذارد. می‌دانید که هر چیزی بهایی دارد و بهای حریم خصوصی هم پرداخت مبلغی برای استفاده از سرویس میل است. تقریباً تمامی سرویس‌های رایگان وب‌میلی که می‌شناسیم در ازای خدماتی که ارائه می‌دهند برای مقاصد تبلیغاتی اطلاعات شما را کند و کاو می‌کنند. تنها اکانت‌های رایگانی که این کار را نمی‌کنند اکانت‌های تعرفه‌ای برای سرویس‌های شخصی‌تر هستند. اما این اکانت‌ها آنقدری قوی نیستند که بخواهند اکانت ایمیل اصلی ما باشند. از همین رو توصیه‌ی ما به شما این است که برای ایمیل‌کاری‌های امن خارج از قلمروی فایو آیز[1] از ProtonMail استفاده کنید.

  1. برخی میل‌ها را از آدرس‌های قدیمی‌تان (اگر دوست داشتید با پروکسی) فوروارد کنید

اگر اشتراک‌گذاری مستقیم ایمیل‌تان با گوگل آزارتان می‌دهد، اکانتی ناشناس روی سرویسی دیگر درست کنید و آن را مانند پروسکی استفاده نمایید. مادامیکه به سرویس اعتماد دارید و می‌دانید وقتی میل فوروارد شود تاریخچه‌اش پاک خواهد شد هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

1) روی آیکون چرخ‌دنده در گوشه بالا سمت راست هوم‌پیچ جیمیل خود کلیک کرده و از منوی دراپ‌داون گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید.

 

 

 

2) روی Forwarding and POP/IMAP در بالای صفحه کلیک کنید.

 

 

 

3) در بخش اول، Forwarding روی دکمه‌ی رادیو کنار Forward a copy of incoming mail to کلیک کرده و آدرس فوروارد خود را وارد نمایید.

4) در منوی دراپ‌داونِ دوم زیر Forwarding گزینه‌ی Delete Gmail’s copy را انتخاب کنید.

5) برای اعمال تغییرات روی Save Changes در پایین صفحه کلیک کنید.

  1. جای آدرس‌های ایمیل را با اکانت‌های وبی عوض کنید

این مرحله خیلی خسته‌کننده است: باید ایمیل لاگین خود را برای هر اکانتی را که با استفاده از آن‌ها از جیمیل استفاده می‌کنید تغییر دهید. اگر چنین ایمیل‌های لاگینی ندارید پس مجبور خواهید شد اکانت جیمیل خود را تا ابد (به خاطر پسورد ایمیل‌های فراموش‌شده) فعال نگه دارید. البته که می‌توانید این کار را انجام دهید. یک اینباکس خالی به گوگل هیچ اطلاعات معناداری از زندگی‌تان نمی‌دهد اما اگر رَدّی از خبرنامه یا آدرس‌های اتوکامپلیتِ تاریخ‌گذشته به جا مانده باشد شاید تضمینی شود برای اینکه دست‌کم مادامیکه اکانت ایمیل شما فعال است یک‌سری ایمیل دریافت می‌کند.

هر چه مدت طولانی‌تری از این اکانت استفاده کرده باشید، بستن همه‌ی ایمیل‌های ورودی برایتان سخت‌تر خواهد شد. حتی اگر با نهایت دقت از همه‌ی اشتراک و عضویت‌های خود نیز بیرون بیایید، باز هم تأمین‌کنندگان فهرست ایمیل از فروش آدرس شما دست برنخواهند داشت. فهرست‌های مبتنی بر علایق‌تان که در نهایت با آن‌ها روبرو می‌شوید می‌توانند منبع غنی‌ای باشند برای گوگل که با استفاده از آن‌ها می‌تواند از رویدادها باخبر شود (بدون این منابع گوگل کارش تمام است).

  1. مهاجرت به  Sign-in‌های طرف‌سومِ اکانت گوگل

اگر از گوگل برای ورود به سایر وبسایت‌ها (با اکانت گوگل خود) استفاده کرده‌اید (که برخی‌اوقات بدان لاگین OAuth می‌گویند) باید پیش از اینکه بتوانید برای همیشه اکانت گوگل خود را ببندید، از آن اکانت‌ها به اکانتی مبتنی بر آدرس ایمیل مهاجرت کنید. بسته به سرویس، ممکن است چنین مهاجرتی محال باشد و در عوض نیاز دارید اکانت جدیدی ایجاد کنید.

این تصادفی نیست: هدف اصلی سیستم Sign in with Google جمع‌آوری اطلاعات در مورد شماست؛ آن هم روی سایت‌های طرف‌سوم. هدف ثانویه این سیستم نیز افزایش میزان وابستگی شما به سرویس‌های گوگل است بطوریکه مهاجرت از آن برایتان کار بسیار سختی شود.

  1. تنظیمِ اختیاریِ اتو-ریسپاندر (پاسخگوی خودکار)

اگر دارید تغییر آدرس خود را عمومی می‌کنید، پس اتو-ریسپاندر Contacts-only می‌تواند به دردتان بخورد. برای تنظیم یک اتو-ریسپاندر که تنها به کانکت‌های فعلی جیمیل‌تان جواب بدهد دستورالعمل‌های زیر را دنبال کنید:

1) روی آیکون چرخ‌دنده‌ی تنظیمات روی صفحه‌ی اینباکس جیمیل خود کلیک کرده و بعد از منوی دراپ‌داون Settings را انتخاب کنید.

2) به سمت پایین صفحه اسکرول کنید تا به بخش vacation responder برسید و آن را بنویسید.

3) کادر کنار Only send a response to people in my Contacts را تیک بزنید تا از آپدیت اسپم‌ها جلوگیری شود.

 

 

 

4) بازه‌ی زمانی مناسبی (مانند یک سال) را برای تاریخ انقضا تنظیم کنید.

 

 

 

5) برای اعمال تغییرات، زیر صفحه روی گزینه‌ی Save Changes کلیک کنید.

  1.      اکانت گوگل خود را ببندید

قویاً توصیه‌ می‌کنیم یک نسخه از اطلاعات شخصی خود را پیش از اینکه اکانت گوگل‌تان پاک شود دانلود کنید. با این عملیات، داده‌های شما تا ابد غیرقابل دسترسی‌ خواهد بود.

وقتی آماده‌ی پاک کردن اکانت گوگل خود شدید، مراحل زیر را تکمیل کنید:

  1. به اکانت گوگل خود لاگین کنید.
  2. در قاب سمت چپ، روی گزینه‌ی Data & personalization کلیک کنید.
  3. به دنبال پنل Download, delete, or make a plan for your data بگردید و بعد روی گزینه‌ی Delete a service or your account کلیک کنید.
  4. زیر گزینه‌ی Delete your Google Account روی گزینه‌ی Delete your account کلیک کنید.

 

[1]اتحادیه‌ای اطلاعاتی آنگلوسفر شامل پنج کشور نیوزیلند، ایالات متحده آمریکا، استرالیا، بریتانیا و کانادا

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.