کی بازار- راهاندازی دستگاههای صوتی روی ویندوز ممکن است دنگ و فنگ زیادی داشته باشد. درایورها با هم قاطی میشوند، ویندوز شاید یک نوع خروجی صدا را با دیگری اشتباه بگیرد و شما هم باید مدتها زمان خود را صرف کنید تا ببینید ایراد کار از کجا بوده است. البته اصولاً راهاندازی دستگاه صوتی نباید به مشکلی بربخورد اما به هر دلیلی اگر این اتفاق نیافتاد، در ادامه ما را همراهی کنید تا توضیح دهیم چطور میشود هدفون را روی ویندوز 10 نصب کرد.
مطمئن شوید هدفونها فعالسازی و به عنوان دستگاه پیشفرض تنظیم شده باشند
جای مهمی که باید روی آن تغییراتی ایجاد کنید تا هدفونهایتان کار کند، پنجرهی Sound است. بهترین راه برای رسیدن به آنجا راستکلیک کردن روی آیکون بلندگو در محل نوتیفیکیشن (در گوشهی ویندوز) و بعد کلیک روی گزینهی Sound Settings است.
در پنجرهی Sound Settings روی گزینهی Manage sound devices کلیک کرده و ببینید آیا headset یا headphones زیر فهرست Disabled قرار دارند یا نه. اگر قرار داشتند، رویشان کلیک کنید و بعد گزینهی Enable را بزنید.
برای تنظیم هدفون به عنوان دستگاه صوتی پیشفرض و سوئیچ به آن به طور خودکار (به محض آنکه پلاگین میشود) به منوی Sound Settings برگردید.
اینجا روی دراپداون Choose your output device کلیک کرده و از فهرست، هدفون خود را انتخاب کنید.
در آینده، همچنین قادر خواهید بود تنها با کلیک روی آیکون بلندگو در محل نوتیفیکیشن تسکبار و انتخاب دستگاه صوتی دلخواه خود از آنجا دستگاه صوتی پیشفرض خود را تغییر دهید.
آپدیت، نصب مجدد یا جایگزین کردن درایورهای صوتی
اگر هدفون خود را روی پیسی ویندوز 10 پلاگ کردید و صدای «دینگ» (که حکم چراغ سبز دارد) را شنیدید، خبر خوب این که در سطح سختافزاری شناسایی شده است. خبر بد هم اینکه یک جای کار نرمافزار در انتقال صدا از پیسی به گوشیهای هدفون میلنگد.
برای رفع این مشکل، به Device Manager -> Sound, video and game controllers, رفته و بعد درایور صوتی خود را انتخاب کنید. (ما در کیس خود Realtek High Definition Audio را انتخاب کردیم).
کار را با راستکلیک روی درایور، انتخاب Update driver و بعد Search automatically for updated driver software شروع کنید.
اگر این راهکار میسر نشد، روی درایور راستکلیک کرده و بعد قبل از اینکه آن را دوباره فعالسازی کنید Disable device را بزنید. در آخر، همچنین میتوانید با انتخاب Properties از منوی راست کلیکِ درایور و بعد کلیک روی تب Driver و Roll Back Driver به درایور بازگردید.
برخی کاربران همچنین راهکار زیر را نیز اجرایی میدانند:
روی پنجرهی Update driver گزینهی Browse my computer for driver software و بعد Let me pick from a list را زده و High Definition Audio Device را انتخاب کنید. شاید پیام هشدار دریافت کنید که درایور ممکن است سازگاری نداشته باشد. پیام را نادیده بگیرید، پیش رفته و درایور را نصب کنید.
فرمت پیشفرض هدفون خود را تغییر دهید
در پنجرهی Sound همچنان روی تب Playback کلیک کنید. روی هدفون خود راستکلیک کرده سپس تب Properties and the Advanced را بزنید.
Default Format هدفونها را نیز امتحان بکنید. هر بار که تغییرش میدهید روی Test کلیک کنید تا ببینید صدایی شنیده میشود یا نه.
به جای AC97، HD Audio را انتخاب کنید
AC97 و HD Audio هر دو استانداردهای شنیداریای هستند که به طور کلی به پورت جک جلوییِ 3.5 میلیمتری -روی تعداد زیادی از کامپیوترهای دسکتاپی- وصل میشوند. اینکه پیسی شما از اولی استفاده میکند یا دومی نهایتاً به این بستگی دارد که کدام هدر، مادربورد شما را به پورتهای صوتی جلوییتان وصل میکند.
با فرض اینکه همهچیز در داخل درست پیش میرود (یعنی استفاده از جدیدترین هدر HD Audio که به طور خودکار دستگاهها را شناسایی میکند)، میبایست به ابزار درایور صوتی خود رفته و مطمئن شوید «تنظیمات کانتکتور» شما درست است.
در عکس زیر، ابزار درایور صوتی Realtek HD Audio Manager است (یافتشده در کنترلپنل). آن را باز کرده روی چرخدندهی تنظیمات در گوشه بالا سمت راست کلیک نموده و مطمئن شوید زیر Connector Settings، گزینهی HD Audio Front Panel انتخاب شده باشد.
مادامیکه اینجا هستید، همچنین میتوانید با تیک زدن کادری که در زیر با رنگ قرمز علامت زدهایم از هدفونهای خود به عنوان دستگاه صوتی فرعی استفاده کنید.
نتیجهگیری
مشکل صدا در بخش عیبیابی را خیلی سخت میشود حل کرد، زیرا هر مشکلی در بخش صوتی راهحل مخصوص به خودش را دارد و نمیتوان با یک نسخهی کلی همهی نقایص شنیداری را روی سیستم برطرف نمود. خوشبختانه آنچه در این خصوص لازم بود را در این مقاله خدمتتان ارائه دادیم. امیدواریم که برایتان مفید بوده باشد.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.