۱۳۹۸/۴/۲۹ فناوری اطلاعات

کی بازار- گوگل درایو یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های ذخیره‌ی کلود در بازار است. این سرویسِ مبتنی بر ذخیره‌ی کلود، 15 گیگابایت ذخیره‌ی رایگان با گزینه‌ی خرید ذخیره‌ی اضافی (به محض وارد شدن با اکانت گوگل خود) در اختیارتان قرار می دهد. با گوگل ‌درایو می‌توانید روی هر دستگاهی که به اکانت خود اضافه کردید به فایل‌های خود دسترسی پیدا کنید. همچنین این امکان نیز برایتان وجود دارد که به بتوانید به طور آفلاین نیز به فایل‌های خود دسترسی پیدا کنید.

چطور در گوگل‌‌درایو ثبت‌نام کنیم؟

دو راه برای دریافت اکانت گوگل‌درایو وجود دارد. یا می‌توانید به Google Drive رفته و در آنجا ثبت‌نام کنید؛ یا می‌توانید با اکانت جیمیل خود -که به طور اتوماتیک برایتان یک اکانت درایو خواهد ساخت- ثبت‌نام کنید.

 

 

به محض ثبت‌نام، گوگل شما را به توری کوتاه خواهد برد؛ توری که در آن به شما توضیح داده خواهد شد می‌توانید با این سرویس چه کارهایی بکنید. وقتی به درایو جدید خود دسترسی پیدا کردید، آنوقت فایل پی‌دی‌افی انتظارتان را خواهد کشید که توصیه‌هایی برای استفاده از درایو به شما می‌دهد.

چطور اولین فایل گوگل‌درایو خود را آپلود کنیم

برای آپلود اولین فایل‌تان، روی منوی دراپ داون سمت راست  My Drive کلیک کنید. همچنین می‌توانید روی علامت بعلاوه‌ی رنگی در سمت چپ بالا که می‌گوید New نیز کلیک کنید.

 

 

پایین سمت راست می‌توانید مشاهده کنید که فایل‌تان در فرآیند آپلود به سر می‌برد و وقتی این پروسه به اتمام رسید درست کنار Getting Started PDF پدیدار خواهد شد. اگر نیاز بود کل فولدر را آپلود کنید گزینه‌ی  Upload folder را انتخاب نمایید.

روی فایلی که می‌خواهید اضافه کنید کلیک کرده و بعد خواهید دید که درایو پیامی به شما نشان می‌دهد که در آن از شما خواسته شده از بابت آپلود و اینکه چند آیتم اضافه خواهد شد مطمئن شوید. می‌توانید هر نوع فایلی را به درایو اضافه کنید؛ از ویدیو و عکس گرفته تا فایل صوتی و داکیومنت.

چطور فولدر گوگل درایو بسازیم، آن را به اشتراک گذاشته و مدیریت کنیم؟

سه راه برای ساخت فولدر در درایو وجود دارد. راه اول: روی فضایی خالیِ کنار فایل راست‌کلیک کنید. راه دوم: روی منوی دراپ‌داون My Drive کلیک کنید، یا راه ‌سوم: روی دکمه‌ی رنگی  New کلیک کنید. هر سه‌ی این گزینه‌ها به شما آپشن New Folder را نشان خواهند داد.

هر فولدری که می‌سازید همیشه زیر بخش Folder خواهد بود. برای اینکه فولدر بخصوصی را راحت پیدا کنید می‌توانید به آن رنگ خاصی بزنید. می‌توانید این کار را با راست‌کلیک کردن روی فولدر مورد نظر و قرار دادن نشانگر موس روی گزینه‌ی تغییر رنگ انجام دهید. وقتی بومِ رنگ آمد روی رنگ مورد نظر خود کلیک کنید.

 

 

با راست‌کلیک کردن روی فولدر، می‌توانید همچنین کارهایی چون اشتراک‌گذاری فولدر با سایرین، ساخت لینک قابل‌اشتراک‌گذاری برای ارسال، انتقال فولدر به جایی دیگر، اضافه کردن به ستاره‌دارها، تغییر نام، جست‌وجوی درون فولدری، دانلودِ آن در کامپیوتر یا پاک کردن آن انجام دهید.

وقتی ابتدا فایل را ارسال می‌کنید، اگر گوگل تشخیص دهد یک یا بیش از یک طرف، اکانت گوگل ندارند دو گزینه خواهید دید:

یا می‌توانید دعوت‌نامه بفرستید یا برایشان لینکی ارسال کنید که در آن قادر خواهند بود فایل را مشاهده و یا آن را ویرایش کنند. اگر تا به حال دوست داشتید فایلی را در بخش Who has access عمومی بکنید، روی گزینه‌ی آبی رنگ Change کلیک کنید.

 

در پنجره‌ی کناری می‌توانید لینک را روی وب عمومی کنید؛آن را برای هر کس که لینک را دارد قابل‌دسترسی کنید (نیازی به ثبت‌نام نیست)؛ یا فقط به افراد خاصی دسترسی دهید.

 

 

پیش از ارسال دعوت‌نامه می‌توانید به فرد اجازه دهید تا فولدر را ویرایش، اضافه یا مرتب کنند و یا نه، فقط اجازه دهید آن را ببینند.

می‌توانید این کار را با کلیک کردن روی منوی دراپ‌داون سمت راست آیکون مداد انجام دهید.

 

 

اگر به هر دلیل نظرتان برگشت و خواستید صدور اجازه‌تان را پس بگیرید و به آن‌ها اجازه دهید ویرایش کنند، می‌توانید این اعمال تغییرات را حتی بعد از ارسال دعوت‌نامه هم انجام دهید.

برای اصلاح و تغییر شرایط صدور مجوز، روی فولدری که می‌خواهید مجوزش را عوض کنید کلیک کرده نشانگر موس را روی آیکون گروه قرار داده و روی گزینه‌ی sharing settings کلیک کنید.

 

 

وقتی پنجره‌ی جدید باز شد، روی گزینه‌ی Advanced کلیک کنید. سمت راست کاربر، آیکون مداد را با منوی دراپ‌داون خواهید دید. حالا روی new permission کلیک کنید. این گزینه همچنین به شما اجازه می‌دهد تا کاربر دیگری بتواند مالک و دارنده باشد.

 

 

چطور از فایل کپی بگیریم؟

می‌توانید در گوگل‌درایو از فایل کپی بگیرید و نه از فولدر. برای کپی گرفتن از فایل روی فایل مورد نظر راست‌کلیک کرده و گزینه‌ی Make a Copy را انتخاب نمایید.

 

 

این بار نام فایل کپی‌شده با پیشوند Copy of خواهد آمد تا بدین‌ترتیب بتوانید تشخیص دهید کدام فایل اصل است و کدام کپی.

چطور چندین فایل درایو را انتخاب و دانلود کنیم

برای انتخاب چندین فایل روی Command (برای مک) یا  Ctrl (برای ویندوز) فشار داده و فولدرهایی که می‌خواهید دانلود کنید را انتخاب کنید. وقتی همه‌ی فولدرها هایلایت شدند آنوقت روی گزینه‌ی Download راست‌کلیک و آن را انتخاب کنید.

چطور از فایل‌های گوگل‌درایو به صورت آفلاین استفاده کنیم

برای دسترسی آفلاین به فایل‌های گوگل‌درایو باید ابتدا آنلاین باشید (نه در حالت ناشناس) از کروم استفاده کرده و افزونه‌ی گوگل درایو آفلاین را نصب کنید. همچنین خوب است اگر ببینید فضای کافی برای فایل‌هایی که می‌خواهید به صورت آفلاین ببینید دارید یا خیر.

برای فعالسازی این گزینه روی آیکون چرخ‌دنده در بالا سمت راست کلیک کنید و به بخش تنظیمات بروید. در بخش General روی کادری که می‌گوید Create کلیک کرده آن را باز و داکیومنت‌ها، شیت‌ها و اسلایدهای گوگل را روی دستگاه مورد نظر (در همان حال که آفلاین هستید) ویرایش کنید. حالا روی دکمه آبی رنگ Done کلیک کنید. برای انجام این کار باید آنلاین باشید.

 

 

اگر تغییرات بدرستی ذخیره شده باشند باید چک‌مارکی خاکستری رنگ ببینید که نیاز است رویش کلیک کنید تا روشن شود. تاگل گزینه‌ی پیش‌نمایش آفلاین را به سمت روشن سوئیچ کنید و حالا هر داکیومنتی که نمی‌تواند در حالت آفلاین مورد دسترسی باشد خاکستری می‌شود. برای دسترسی آفلاین به فایل‌هایی که خاکستری‌اند روی آن‌ها کلیک کرده و تاگل گزینه‌ی Available offline را به سمت روشن سوئیچ کنید.

جمع‌بندی

گوگل درایو خصوصاً وقتی سر و کارتان به مدیریت و ذخیره‌ی فایل‌های مختلف با سایر کاربران می‌افتد بسیار به درد می‌خورد. وقتی صحبت از مدیریت فایل‌ها می‌رسد شما گزینه‌های مختلفی در اختیار دارید و حتی اگر کانکشن اینترنت‌تان هم یاری نکرد باز می‌توانید به صورت آفلاین به فایل‌های خود دسترسی داشته باشید.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.