۱۳۹۸/۳/۲۵ فناوری اطلاعات

کی بازار- نظرتان در مورد دوربین‌های مداربسته چیست؟ شکی نیست که این دوربین‌ها به پیگیریِ جرایم کمک شایانی می‌کنند؛ اما همچنین می‌توانند برای نقض حریم خصوصی نیز مورد استفاده قرار گیرند. این روزها، نرخ قیمتیِ دوربین‌های مدار بسته (CCTV) به شدت پایین آمده است؛ حتی مدل‌های اچ‌دی 1080 آن‌ها را می‌توان کمتر از 20 دلار در بازار خریداری کرد. این یعنی هر کسی می‌تواند به چنین ابزاری دسترسی داشته باشد و بنا بر هدف خود از آن‌ها استفاده کند. چنین شرایطی می‌تواند موجب بروز خطرات مختلفی شود. فرقی ندارد در اتاق هتل هستید یا رستوران، اتاق کنفرانس یا حتی تاکسی... هر کسی می‌تواند چنین دستگاه‌های کوچکی را در یکی از این مکان‌ها جاساز کرده باشد. البته نمی‌توان همه‌ی کارهایی که از افراد سر می‌زند را مهار کرد اما دست کم می‌شود با شناسایی این دوربین‌ها بواسطه‌ی اسمارت‌فون خود، موضعِ پیشگیرانه‌ای بگیرید.

در ادامه با ما همراه شوید تا دو اپ اندرویدی به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید دوربین‌های مخفی را شناسایی کنید:

  1. Hidden Camera Detector

همانطور که از نامش پیداست (شناساگرِ دوربین مخفی)، این اپ با استفاده از حسگرهای مغناطیسیِ اسمارت‌فون شما و نیز حسگرهای اینفرارد داخل دوربینش می‌تواند دوربین‌های مخفی را شناسایی کند. این اپ برای شناسایی دوربین‌های نامرئی و صداهای بوق کوتاه از EMF (نیروی محرکه الکتریکی) استفاده می‌کند (وقتی هماهنگیِ مثبتی وجود داشته باشد). این اپ که در گوگل‌پلی بیش از یک میلیون بار نصب شده است اکنون از پرطرفدارترین‌هاست.

 

برای دقت بیشتر حسگرِ مغناطیسی، دوربین گوشی خود را تا جایی که امکان دارد به دستگاه مشکوک نزدیک کنید. شاید بهتر باشد دستگیره‌های درب، پریزها، سردوش، آباژورها و حتی لباس‌های خود را نیز نگاهی بیاندازید.

 

اکثر دوربین‌های مخفی را نمی‌شود با چشم غیرمسلح دید. آن‌ها همیشه جاهایی جاساز می‌شوند که کمترین شک را بدان می‌کنید. دوربین اینفرارد به شما کمک می‌کند دید وسیعتری از اتاق خود داشته باشید (با زاویه‌های باز) فقط باید حواستان به نور سفید باشد.

 

 

یکی از گله‌هایی که اغلب از این اپ می‌کنند این است که به فلز حساسیت زیادی نشان می‌دهد؛ بدین‌ترتیب ممکن است در مکان‌های غیرمنتظره بوق بزند؛ حتی وقتی هیچ لنزی نزدیک شیء وجود نداشته باشد. با این حال، برای رفع این مشکل تنها کافیست حساسیت مغناطیس‌سنج را بین 60 تا 80 کالیبره کنید تا مثبت‌های کاذب حذف شوند.

 

 

  1. Tiny SVR Came

این اپ نیز طبق همان اصول کار می‌کند و در گوگل‌پلی نیز امتیاز بالایی دریافت کرده است. این اپ در حقیقت کاری می‌کند تا دوربین اسمارت‌فون شما یک مغناطیس‌سنج و اینفرافرد شود که توانایی شناسایی نور سفید را دارد. در حقیقت این اپ کاری می‌کند تا خودِ گوشی شما نیز به دوربین مداربسته‌ی شخصی‌تان تبدیل شود که لحظات حساس ویدیویی را ثبت می‌کند.

 

 

تنظیم حساسیت دوربین به شما اجازه می‌دهد دید واضح‌تری از هر وسیله‌ی مشکوکی که ممکن است اطرافتان باشد داشته باشید. شما می‌توانید افراد و اجسام مخفی و یا مشکلات دیگر را با کمک گرفتن از حالت تابش فروسرخ (اینفرارد) پیدا کنید.

 

 

آیا مطمئن نیستید دوربین‌ها دقیقاً در کدام موقعیت مکانی کمین کرده‌اند؟ این اپ حسابی به کارتان خواهد آمد. برای مثال، اگر در حمام باشید به شما پیشنهاد می‌دهد زیر سردوش‌، تهویه، خشک‌کن و جا صابونی را بگردید. مخصوصاً اگر در هتلی رفته باشید که حس خوبی از محیطش نگرفته‌اید این اپ می‌تواند بهتان کمک بسیاری کند.

 

 

نتیجه‌گیری  

طبق گفته‌های سازمان EFF، دوربین‌های مداربسته می‌توانند باعث نقض حریم‌خصوصیِ منطقه‌ای شود. هر کسی حق این را دارد تا آزادانه هر جا که می‌خواهد برود بدون اینکه مورد ردیابی و پیگیری قرار گیرد. با شناسایی دوربین‌های مداربسته در اطراف‌تان می‌توانید به کسانی که آزادی‌تان را در این خصوص می‌گیرند ثابت کنید که می‌توانید در نهایت امنیت هر جایی که می‌خواهید بروید و سفر کنید.

توجه: شاید بهتر باشد این اپ را وقتی در فرودگاه یا ساختمان‌های دولتی هستید غیرفعال کنید (چون ممکن است بوق بزند).

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.