کی بازار- گوگل، این غول جست‌وجوی پیرِ دوست‌داشتنی در دپارتمان طراحی بازی خود (مثل هر دپارتمان دیگرش) بسیار خوش‌ذوق و شوخ‌طبع عمل می‌کند. در طول سالیان، این شرکت کلی گیم‌های مخفی ساخته است که بسیاری از آن‌ها ابتدا در جشن‌های سالگرد سر و کله‌شان پیدا می‌شود. در ادامه با ما همراه شوید تا به اتفاق هم با 13 گیم مخفی گوگل و طریقه‌ی بازی کردن آن‌ها آشنا شوید.

  1. Falling Cloud

 

 

 

Flappy Bird را یادتان است؟ (بعید می‌دانم کسی با آن آشنا نباشد). فلپی برد یک بازی ساده در مورد پرنده‌ای است که در طی پروازی بی‌انتها باید از میان لوله‌های کوتاه و بلند عبور کند. بازی اینگونه بود که با هر تپ، پرنده یک بار بال میزند و اگر این تپ تکرار نشود، جانور زمین خورده و بازی تمام می‌شود. با این حال اگر می‌توانستید تعادل پرنده را حفظ کنید  مراحل بیشتری از این گیم را بازی می‌کردید. با این حال بعد از مدتی دیدیم که این گیم از فروشگاه‌ها برداشته شد و به عبارتی برای همیشه غیبش زد. بسیارخوب، و حالا گوگل باری دیگر با گیم مشابهی بازگشته است با این تفاوت که گیم جدید، ظاهر زیباتری دارد و در آن از ابر استفاده شده است. اگر اینترنت ندارید، به اپ گوگل بروید...در آنجا باید آیکون دایره‌ای را ببنید که داخلش ابر است. زیر آن نیز دکمه‌ی بازی دارد که اگر روی آیکون بزنید می‌توانید همان لحظه گیم را شروع کنید!

  1. Text Adventure (گوگل کروم)

 

 

دوست دارید به اواخر دهه 70 برگردید و حس و حال بازی کردن در آن روزها را برای خود زنده کنید؟ روزگاری که در آن خبری از گرافیک و رابط‌های کاربری نبود؟ بسیار عالی، درست در مرورگر کروم خود می‌توانید شانس بازی کردن چنین گیمی را داشته باشید: یک ماجراجویی کوچک متنی که آماده است شما را با خود هم‌مسیر کند. برای دسترسی به این بازی گوگلیِ مخفی، از مرورگر کروم خود گوگل را باز کنید و در کادر جست‌وجو عبارت text adventure را تایپ کنید.

سپس Ctrl + Shift + I را فشار داده و بعد در کنسولی که نمایش داده خواهد شد yes را تایپ کنید.

 

 

 

و حالا ماجراجویی متنی شما آغاز می‌شود. مثل هر ماجراجویی متنی دیگری کارتان تنها تایپ کردن در فرمان هاست، که حرکت‌های شما در مسیر گیم را برای شما رو می‌کنند.

  1.  Halloween 2018 Doodle (آرشیو گوگل دودل)

گوگل تا به حال کلی گیم از صندوقچه‌ی جادویی خود رو کرده اما هیچیک تا به حال تجربه‌ی بازی چندنفره‌ی آنلاین را برای کاربران رقم نزده‌‌اند. بازی اعتیادآور Doodle که مثل بازی پک-من پویا و پرجنب‌وجوش است. در این گیم، شما و یارتان در مکان‌های مخوف مختلفی همچون کتابخانه، گورستان و غیره می‌چرخید و شعله‌های کوچکی را جمع می‌کنید تا به جای مکان اصلی خود بازگردید. هر تیمی که شعله‌هایش بیشتر باشد برنده است.

 

 

 

جالب‌تر اینکه وقتی دارید شعله جمع می‌کنید، به روح شما دُمی داده می‌شود که اگر تیم حریف به آن برخورد کند برمی‌گردد به خانه‌ی اصلی‌اش. می‌توانید برای بازی کردن این گیم، میزبان دوستان و خانواده خود نیز باشید. البته این بازی دیگر در هوم‌پیج گوگل پیدا نمی‌شود اما می‌توانید آن را در آرشیو گوگل دودل بازی کنید.

  1. Garden Gnomes (آرشیو گوگل دودل)

در تاریخ 10 ژوئن سال 2018، گوگل با عرضه‌ی دودلی با تم کوتوله‌های باغ (garden gnomes) روز باغ و باغداری را در آلمان جشن گرفت (درست است ما هم نمی دانستیم چنین روزی وجود دارد).

 

 

 

به هر حال، با کلیک روی این دودل، بازی برای کاربران شروع می‌شود که در آن، سعی می‌کنید با استفاده از ابزار منجنیق‌مانندی کوتوله‌ها را در باغ نشانه بگیرید. بله شاید کمی ظالمانه و بی‌رحمانه به نظر برسد اما خوب می‌شود گفت تا حدی به بازی پرنده‌های خشمگین شباهت دارد. این دودل اکنون دیگر نیست اما می‌توانید آن را در آرشیو گوگل دودل پیدا کرده و بازی‌اش کنید.

  1. Solitaire (سرچ گوگل)

اولین گیمی که خیلی از شماها در کامپیوتر بازی‌اش کردید. کارت بازیِ همیشگی که اکنون می‌توانید مستقیماً با سرچ گوگل آن را بازی کنید.

 

 

 

تنها کافیست در جست‌وجوی گوگل solitaire را تایپ کنید و بعد Enter را بزنید. بازی نوستالژیک و زیبا با همان طراحی قبلی‌اش.

  1. Smarty Pins (گوگل‌مپس)

زمانی اگر از گوگل‌مپس در کادر جست‌وجو تایپ می‌کردیم smarty pins، یک کوئیز کوچک درون‌سازه‌ای با موضوع جغرافیا برایمان می‌آمد. به هر دلیلی این کوئیز دیگر وجود ندارد اما می‌توانید از سایت smartypins.withgoogle.com. به این بازی دسترسی داشته باشید.

 

 

 

این گیم برای پرسش سوالات (از نسبتاً آسان تا بسیار سخت) از Google Maps استفاده می‌کند و شما باید با قرار دادن پین Maps روی لوکیشنی که فکر می‌کنید جواب درست است به سوال پاسخ دهید. نقاط در قالب مایل جمع‌اوری می‌شوند و اگر کمی گیر افتاده باشید می‌تواند کمی راهنمایی‌تان کند.

  1. Flight Simulator (گوگل ارت)

چندسالی می‌شود که Google Earth وجود دارد اما هنوز از سکه نیافتاده. گوگل ارت درواقع برنامه‌ایست که به شما اجازه می‌دهد کل سیاره زمین را بگردید و هر جای آن را (سراسر جهان) که دوست داشتید زوم کنید (البته جدا از پایگاه‌های نظامی، کره شمالی و یک سری جاهای مشخص‌شده‌ی دیگر که جزئیاتی رویشان گذاشته نشده است).

حالا این سرویس یک شبیه‌ساز پرواز درون‌سازه‌ای ساخته است که به شما اجازه می‌دهد با استفاده از یک هواپیمای واقعی کل دنیا را پرواز کنید. حتی می‌توانید انتخاب کنید جت SR22 را برای پروازتان می‌پسندید یا F-16 را. این گیم را باید با یک اهرمک (البته اگر دارید) بازی کرد. توصیه‌ی ما این است که ساختمان‌ها را نیز سه‌بعدی کنید تا پرواز بر فراز شهرها را (مانند سان‌فرانسیسکو) را در قالب چشم‌اندازی تماماً سه‌بعدی تجربه کنید.

 

 

 

برای دسترسی، باید ابتدا گوگل ارت را در کامپیوتر ویندوز، مک یا لینوکس خود دانلود و نصب کنید و بعد از منو روی گزینه‌ی Tools -> Enter Flight Simulator (در قسمت بالا) کلیک نمایید.

  1. T-Rex Run (مرورگر گوگل کروم)

گوگل می‌داند اگر برخی اینترنت نداشته باشند چقدر کلافه می‌شوند. خوشبختانه این شرکت برای آرام کردن کاربرانی که نبودِ اینترنت حسابی اعصابشان را خرد کرده بازی‌ای بامزه و اعتیادآور درست کرده است. این بازی از آن قسم گیم‌های مخفیِ محبوب و دوست‌داشتنی است که لازمه‌اش استفاده از مرورگر گوگل کروم است. قهرمان این بازی یک دایناسور بامزه و کوچک است در طی دوری ناتمام از روی کاکتوس‌ها می‌پرد. این مهارت شماست که نباید بگذارید دایناسور هنگام پایین آمدن از پرش قبلی روی کاکتوس‌ها بیافتد.

 

 

 

برای بازی، ابتدا باید وای‌فای را غیرفعال کرده و یا کروم را از دسترسی به اینترنت خارج نمایید. وقتی عبارت Unable to connect to the Internet روی صفحه نمایش پدیدار شد روی نوار Space زده ( و یا اگر گوشی و تبلت دارید روی صفحه نمایشگر بزنید).

  1. Zerg Rush (سرچ گوگل)

کافیست به صفحه جستجوی گوگل رفته و عبارت  Zerg Rush را تایپ کنید. در ابتدا اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و نتایج جست‌وجوی شما مثل همیشه نمایش داده می‌شود، اما پس از لحظاتی خواهید دید وارد بازی شده‌اید: نتایج جستجوی شما به طرز جالبی از بین می روند.

 

 

 

برای اینکه جلوی این عمل مخرب را بگیرید باید روی عوامل دخیل، کلیک کنید. در نهایت امتیازتان توسط گوگل اعلام خواهد شد. این گیم تا حدی به بازی قدیمی استارکرفت شباهت دارد.

10. Pac-Man (سرچ گوگل)

 

 

 

این گیم برای اولین بار در قالب یک دودل در 21 می 2010 بیرون آمد. نسخه‌ی بازی‌کردنیِ پک-من به مناسبت جشن 30 سالگی این بازی محبوب ساخته شد. برای شروع کردن بازی، تنها کافیست pacman را در سرچ گوگل بزنید تا با چهار روح محبوب (اینکی، پینکی، بلینکی و کلاید) در هزارتویی اسرارآمیز حرکت کنید.

11. Android Neko (اندروید نوقا)

ماجرا از این قرار است: روی صفحه نمایش خود مقداری غذا (مجازی) می‌گذارید و طبق معمول از گوشی خود استفاده می‌کنید.

   

بعد از مدتی خواهید دید که گربه‌ای می‌آید و غذا را می‌خورد (در بخش نوتیفیکیشن به عنوان کارت پدیدار خواهد شد).  حالا این گربه‌ دیگر گربه‌ی شماست! می‌توانید این کار را هر چند بار که می‌توانید انجام دهید و کلکسیونی داشته باشید از گربه. شاید کار احمقانه‌ای باشد اما خوب سرتان حسابی گرم می‌شود. برای آنلاک کردن این بازی به Settings -> About Phone -> Android رفته (برای هر گوشی اندرویدی می‌تواند متفاوت باشد). وقتی با نرم‌افزار اندروید خود به صفحه نمایش خود دسترسی پیدا کردید آنقدر رویش تپ بزنید تا لوگوی اندروید نوقا (N) روی نمایشگرتان پدیدار شود.

 

 

 

سپس از بالای صفحه منوی نوتیفیکیشن را به سمت پایین سوایپ کنید. روی آیکون Edit زده و بعد آنقدر به سمت پایین اسکرول کنید تا Quick Setting را با عکس گربه‌ای در کنارش ببینید. آن را از Hidden items به داخل منوی Quick Settings درگ کرده و گزینه‌ی Done را بزنید.

در منوی نوتیفیکیشن، اکنون باید گزینه‌ای تحت عنوان Empty Dish داشته باید. روی آن زده، کمی غذا بگذارید و بعد گربه‌ها سر وقتتان خواهند آمد.

 

 

 

12. Snake (سرچ گوگل)

 

 

 

این بازی تا حد زیادی به Marty McFly شباهت دارد. نسخه‌ی بازی‌کردنیِ این دودل (که اولین بار در سال 2013 به مناسبت سال جدید چینی‌ها عرضه شد) اکنون در سرچ گوگل موجود است. برای بازی، Google Snake Game را در موتور جست‌وجوی گوگل سرچ نموده و بعد روی اولین نتیجه (که در بالا می‌آید) کلیک نمایید.

13. Breakout (سرچ گوگل)

 

 

 

Breakout در سال 1972 توسط دو شخصیت برجسته یعنی استیو جابز و استیو وزنیاک ساخته شد. بازی به این صورت بود که توپی روی صفحه قرار داشت و روبروش نیز آجرهای دریف‌شده. حالا گیمر باید این توپ را طوری هدف می‌گرفت تا آجرهی بیشتری خراب شوند. این بازی آنقدر ادامه داشت تا نهایتاً تمام آجرها خراب شود. برای دسترسی به این گیم کلاسیک در سرچ گوگل Atari Breakout را تایپ کنید. و بعد خواهید دید که همه‌ی نتایج تبدیل به آجر خواهد شد. می‌توانید صفحه‌ی توپ‌دار را با موس یا کلیدهای پیکان کنترل کنید.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.