۱۳۹۸/۱/۲۸ فناوری اطلاعات

کی بازار- شاید پر کردن اطلاعات‌تان روی وب‌سایت تنها چند ثانیه زمان ببرد اما خیلی از شما ترجیح می‌دهید از قابلیت auto-fill -که اطلاعات‌تان را به صورت خودکار وارد می‌کند- استفاده کنید. شاید وقت‌هایی که با اطلاعاتی نظیر داده‌های مالی سر و کار دارید یک sign in سریع‌تر ایده‌ی بسیار عالی باشد؛ با این حال عامل «سرعت» چندان اهمیتی هم ندارد. گزینه‌هایی مانند LastPass وجود دارد که می‌توانند اطلاعات حساس شما را ذخیره کنند اما آیا این درست است که چنین اطلاعاتی را روی مرورگر کروم قرار دهیم؟ اگر از اینکه کروم اطلاعات کارت اعتباری شما را ذخیره می‌کند احساس خوشایندی ندارید پس در ادامه با ما همراه شوید تا روش جلوگیری از این اتفاق را به شما آموزش دهیم.

نحوه‌ی جلوگیری از ذخیره کردن اطلاعات مالی توسط کروم- دسکتاپ

اگر جزو آن دسته از افراد هستید که وقتی بحث ذخیره کردن اطلاعات مالی حساس‌تان روی کروم به میان می‌آید جواب‌تان «ممنون گه گفتید ولی دوست ندارم» است، پس می‌توانید با کلیک کردن روی سه نقطه در بالا سمت راست صفحه و نیز کلیک روی Settings شاهد بخش Autofill باشید. گزینه‌ی دومی که آن پایین براتان خواهد آمد، گزینه‌ی Payment methods است.

 

 

روی فلشی که به سمت راست اشاره می‌کند کلیک کنید تا هر روش پرداختی که تنظیم کردید اینجا برایتان پدیدار شود. همچنین گزینه‌ای هم وجود دارد برای اضافه کردن سایر روش‌های پرداختی در آینده اما در بخش پایین خواهید دید آیا این کار ایده‌ی خوبیست یا نه.

برای جلوگیری از ذخیره کردن اطلاعات کارت اعتباری‌تان توسط کروم تاگل این گزینه را خاموش کنید.

 

 

اگر می‌خواهید یکی از روش‌های پرداختی را که قبلاً اضافه کردید بود پاک کنید روی سه نقطه در بخش راست تاریخ انقضا کلیک کنید.

وقتی روی نقطه‌ها کلیک می‌کنید، گزینه‌ی حذف برایتان ظاهر خواهد شد.

نحوه‌ی جلوگیری از ذخیره کردن اطلاعات مالی توسط کروم- اندروید

نحوه‌ی جلوگیری از ذخیره کردن اطلاعات مالی توسط کروم روی دستگاه‌های اندرویدی هم کار بسیار آسانی است. کروم را باز کنید و روی سه نقطه بزنید. سپس به بخش تنظیمات رفته و در ادامه روش‌های پرداختی را خواهید داشت.

 

 

هر روش پرداختی که اضافه کردید در این بخش نمایان خواهد شد. اگر تنها می‌خواهید این قابلیت را غیرفعال کنید بدون اینکه هیچیک از اطلاعات کارت اعتباری‌تان پاک شود، تاگل این ویژگی را خاموش کنید. برای پاک کردن هرگونه اطلاعات مالی، نقطه‌های آنی را که می‌خواهید پاک کنید انتخاب نمایید.

نحوه‌ی جلوگیری از ذخیره کردن اطلاعات مالی توسط کروم- iOS

اگر با آیفون یا آیپد کار می‌کنید، می‌توانید با زدن روی سه نقطه در بالا سمت راست صفحه و خاموش کردن تاگل قابلیت Payment Methods آن را غیرفعال سازید. به همین سادگی.

 

 

چنانچه می‌خواهید قابلیت autofill را غیرفعال کرده و یا هرگونه کارت اعتباری را که قبلاً اضافه کرده بودید پاک کنید باید ابتدا به بخش تنظیمات آن دستگاه رفته و سپس به سمت پایین سوایپ کنید تا گزینه‌ی Safari پیدا شود.

زیر بخش General روی Autofill زده و گزینه‌ی Credit Card را غیرفعال کنید. مادامیکه آنجا هستید همچنین می‌توانید نگذارید قابلیت autofill اطلاعات تماس‌تان را اضافه کند. به منظور بررسی اینکه آیا اصلاً کارت اعتباری‌ای به صورت ذخیره دارید یا نه، روی گزینه‌ی Saved Credit Cards بزنید. برای ورود نیاز خواهید داشت از تاچ‌ آی‌دی و یا کد عبور استفاده کنید.

 

 

وقتی وارد شدید، باید هر کارت اعتباری که قبلاً اضافه کرده بودید ببینید. اگر می‌خواهید هر کدام از آن‌ها را پاک کنید رویش کلیک کرده و گزینه‌ی ویرایش را بزنید. سپس تنها کافیست روی گزینه‌ی قرمز رنگ  Delete بزنید.

آیا باید اطلاعات مالی را روی مرورگرتان نگه دارید؟

آیا با نگه داشتن چنین اطلاعات حساسی روی مرورگر (صرفاً جهت آسان‌تر شدن مرحله‌ی تکمیل فرم) جانب امنیت رعایت می‌شود؟ به یاد داشته باشید که ممکن است خدای ناکرده گیر سایت‌های فیشینگ بیافتید؛ سایت‌هایی که می‌توانند با استفاده از کد مخرب بخش autofill مرورگر شما را فریب داده و کاری کنند اطلاعات محرمانه‌تان تأیید از سوی شما دودستی تقدیم‌شان شود.

البته این بخش به کروم ارتباطی پیدا نمی‌کند. اما اگر کسی می‌خواست به مرورگرتان دسترسی پیدا کند چه؟ اگر دستگاه‌تان را فروختید و یا آن را به کسی دادید تا اطلاعات‌تان را کاملاً پاک کند چه؟ همانطور که پیشتر گفتیم، استفاده از بسته‌ی مدیریت کلمه عبور (که همچنین گزینه‌هایی برای ذخیره کردن اطلاعات مالی دارد) لایه‌ی جدیدی از امنیت را به شما می‌دهند (وقتی صحبت از ذخیره کردن اطلاعات حساس می‌شود).

نتیجه‌گیری

اگر می‌خواهید جای اطلاعات مالی‌تان امن باشد بهترین گزینه استفاده از اپ‌های قابل‌اطمینان چون LastPass است. این نوع اپ‌ها امنیت چنین اطلاعاتی را به طور خاص‌تری حفظ می‌کنند.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.