۱۳۹۸/۱/۱۷ فناوری اطلاعات

کی بازار- وقتی گرمِ جست‌وجوی وبی، بازی کردن گیم‌ها به صورت آنلاین، چت کردن در ابزارهای مشارکتی مانند Slack و یا انجام هر کاری که ما را ملزم به داشتن اینترنت می‌کند هستیم، اغلب این حقیقت را نادیده می‌گیریم که بعضی‌اوقات داریم با دستگاه‌های ویندوز 10 خود، حجم وسیعی از بیت‌ها و بایت‌ها را روی شبکه‌ی ارائه‌دهنده‌ی اینترنت خود ارسال و دریافت می‌کنیم. فرقی ندارد داریم از شبکه‌ی وای‌فای استفاده می‌کنیم یا مستقیم به مودم پهنای باند و یا دیگر اتصالات شبکه‌ای وصل هستیم؛ در هر صورت میزان اطلاعات استفاده‌شده -طبق روالی منظم- ممکن است ما را شگفت‌زده کند.

در بیشتر موارد، به لطف تعرفه‌های مختلف آنقدر دسترسی‌ها نامحدود شده است که دیگر مردم حتی لحظه‌ای به این‌جور چیزها فکر نمی‌کنند. با این حال، اگر در تعرفه‌ی اینترنتی‌ای عضو شده‌اید که حجم اطلاعاتی را که می‌توانید به طور ماهیانه استفاده کنید محدود می‌کند، پس می‌بایست این مقاله را با دقت مطالعه کنید. خوشبختانه ویندوز 10 این قابلیت را به شما کاربران عزیز می‌دهد تا در نهایت سرعت، کارکرد اطلاعات (data usage) خود را تحت نظارت قرار داده و مطمئن شوند به خط قرمز تعرفه‌ی انتخابی خود نزدیک نشده‌اند.

چطور Data Usage را در Task Manager ویندوز 10 چک کنیم؟

1. روی هر فضای خالی در تسک‌بارِ ویندوز خود راست‌کلیک کنید -ترجیحاً دورترین بخش سمت راست آیکون‌های میانبرتان.

2. وقتی منوی پاپ‌آپ ظاهر شد، روی گزینه‌ی Task Manager کلیک کنید.

 

 

3. حال رابط Task Manager می‌بایست روی دسکتاپ‌تان نمایش داده شود. روی تب  App history -واقع در بالای پنجره Task Manager -کلیک نمایید.

 

 

4. اکنون باید شاهد فهرستی از اپ‌ها -به همراه ستون‌های قابل مرتب‌سازی برای هر یک از آن‌ها- باشید: CPU time  (زمان سی‌پی‌یو)،  Network (شبکه)،  Metered network (شبکه‌ی اندازه‌گیری‌شده) و Tile updates (بروزرسانی‌های تایل). ستون  Network شامل ارقام واقعیِ data usage برای هر یک از اپ‌‌های مورد نظر می‌شود -نمایش داده شده در قالب مگابایت (MB) یا گیگابایت (GB. چنانچه اتصال اطلاعات شما اندازه‌گیری می‌شود شاید علاقمند باشید به ستون Metered network نیز سری بزنید.

توصیه: اطلاعات نمایش داده‌شده در تب App history به طور پیش‌فرض طی 30 روز آخر جمع‌بندی می‌شود. برای ریست کردن این پیشخوان و آغاز پیشخوانی جدید، روی لینک Delete usage history کلیک نمایید.

نحوه‌ی نظارت بر Data Usage در تنظیمات ویندوز 10

به منظور چک کردن کارکرد اطلاعات خود در رابط تنظیمات ویندوز، اقدامات زیر را انجام دهید.

1. متن زیر را در کادر Windows Search -واقع در گوشه سمت چپ پایین صفحه کنار دکمه‌ی استارت: settings وارد نمایید.

 

 

2. هنگامیکه منوی پاپ‌آپ ظاهر شد، روی تنظیمات،  آپشن Trusted Microsoft Store app را کلیک کنید (این گزینه زیر عنوان Best match قرار دارد).

3. رابط تنظیمات ویندوز اکنون باید روی دسکتاپ‌تان نمایش داده شود. روی گزینه‌ی Network & Internet کلیک کنید.

 

 

4. گزینه‌ی Data usage -واقع در قابِ سمت چپ منو- را انتخاب نمایید.

 

 

5. اکنون باید نمای کلی از کارکرد وای‌وای و نیز اترنت[1] برایتان نمایش داده شود (شامل مقدار کل اطلاعات -چه در قالب گیگابایت و چه مگابایت- استفاده‌شده روی هر شبکه در طول بازه‌ی زمانی 30 روزِ آخر). برای مشاهده‌ی تقسیم‌بندی اپ‌ها، روی لینک  View usage per app  -واقع در زیر این ارقام-کلیک کنید. برای مشاهده‌ی اطلاعات مصرف‌شده روی شبکه‌ی مختلف، از منوی دراپ‌داون گزینه‌ا‌ی به غیر از Show usage انتخاب نمایید.

 

 

هشدار: برخلاف Task Manager، در رابط Windows Settings نمی‌توانید آمار کارکرد را ریست کنید.

6. اکنون می‌بایست فهرستی از همه‌ی اپ‌ها نمایش داده شود؛ که هر یک به دنبال خود میزان اطلاعات مصرف‌شده در 30 روز آخر (و نیز یک نوارِ نشانگر برای کارکردِ نسبی در مقایسه با سایر اپ‌های شما) دارند. این فهرست از حیث آخرین کارکرد اطلاعات، از بالاترین به پایین‌ترین رتبه‌بندی شده است.  

نحوه‌ی محدودسازیِ اطلاعات کارکردِ ویندوز 10

محدودیت‌های دیگری هم وجود دارند که می‌توانند کمک کنند برخی از نگرانی‌ها شما در خصوص کارکرد اطلاعات کاهش پیدا کند.

1. با تکرار مراحل فوق (1 تا 4)، به رابط تنظیمات Data usage بازگردید.

2. روی دکمه‌ی Set limit واقع در بخش Data limit کلیک نمایید.

3. حال باید کادر Set data limit روی پنجره‌ی اصلی تنظیمات‌تان پدیدار شود. از اینجا می‌توانید تنظیم محدودیت کارکرد (مگابایت یا گیگابایت) برای بازه‌ی زمانیِ مشخصی انتخاب کنید. (از همه رایج‌تر ماهانه است).

 

 

4. وقتی از تنظیمات محدودیت داده‌ی خود رضایت کامل را پیدا کردید، روی دکمه‌ی Save کلیک کنید.

5. زیر بخش Data limit، گزینه‌ی Background data وجود دارد که شامل دو دکمه‌ با نام‌های Always و Never می‌شود. حتی وقتی دارید از اپ دیگری هم استفاده می‌کنید، بسیاری از ویژگی‌های درون‌سازه‌ای ویندوز و نیز اپ‌هایی که منبع‌شان  Microsoft Store است اغلب در پس‌زمینه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند که شامل ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکه‌ی وای‌فای شما می‌شوند. شما می‌توانید این کارکرد اطلاعاتیِ پنهانی را با انتخاب گزینه‌ی  Always (که به طور پیش‌فرض غیرفعال است) محدود نمایید.

 

[1] Ethernet

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.