کی بازار- سرعت اینترنت یکی از مهمترین مشخصههای یک کامپیوتر محسوب میشود- آنقدر مهم که برخی سیستمعاملهای خاص مانند Chrome OS اکنون تماماً وابسته به آنند. ویندوز 10 هنوز به آن نقطه نرسیده است اما همچنان میتوانید در آن کارهایی کنید تا سرعت بیشتری و روندی روانتر را تجربه نمایید. در ادامه با ما همراه شوید تا آموزش دهیم چطور میتوانید از ویندوز برای ارتقای سرعت مرورِ وبیتان استفاده کنید:
- سیستم P2P (همتا به همتا) در ویندوز 10
این چیزی است که شاید در مورد ویندوز 10 نمیدانستید و شاید کمی ترسناک باشد. گزینهای در ویندوز 10 وجود دارد که دستگاه پیسی شما را به شبکهی مایکروسافتیِ P2P -که آپدیتهای ویندوزی نصبشدهی شما را آپلود کرده و آنها را به منظور سرعت بخشیدن به آپدیتهای شبکهی اینترنتی خانگیتان (برای افراد غریبهی آنلاین) توزیع میکند- پیوند میدهد.
به طور محلی (Locally) این بدان معناست که اگر آپدیت ویندوزی را روی یک پیسی نصب کرده باشید، کمی از آن میتواند به آپدیت ویندوزی روی یک دستگاه پیسی دیگر (روی شبکهتان) انتقال داده شود (که این پهنای باند را ذخیره میکند). مشکل اینجاست که این آپشن سرعت اینترنت را پایین میآورد. پس شاید بهتر باشد آن را خاموش کنید.
برای انجام این کار به Settings -> Update & Security -> Advanced options -> Delivery Optimization بروید. یا باید تاگل Allow downloads from other PCs به سمت خاموش بچرخانید و یا آن را روشن نگه دارید اما در هر حال مطمئن شوید گزینهی PCs on my local network را انتخاب کردهاید.
- فعالسازی یا غیرفعالسازی Auto-Tuning ویندوز
Auto-Tuning ویندوز یکی از آن ویژگیهایی است که در بخش سرعت مرورگر اینترنت برای هر کاربری نتایجی مختلف به همراه داشته است. از آن قابلیتهایی است که همواره زمان تعیینشده (بافر سایز[1]) و زمان تأخیر برای کاربردهای مبتنی بر TCP (قرارداد هدایت انتقال) را تنظیم میکند؛ کاربردهایی که در اینترنت جریان دارند. اگرچه به گفتهی مایکروسافت غیرفعالسازی این قابلیت سرعت اینترنت شما را کند میکند، اما به گزارش کاربرانی که سختافزار قدیمیتر و کانکشن ضعیفتری دارند، غیرفعالسازی این ویژگی میتواند تا حدی سرعت اینترنت را افزایش دهد. بالعکس، سایر کاربران (معمولاً آنهایی که دستگاههایی قویتر دارند) گزارش دادهاند که فعال کردن آن باعث ارتقای سرعت اینترنتشان شده است.
نحوهی فعالسازی و غیرفعالسازیِ این قابلیت:
پنجرهی خط فرمان پیشرفته را باز کرده (روی خط فرمان در منوی استارت راستکلیک کرده و سپس Run as administrator را بزنید) و بعد فرمان زیر را وارد کنید:
netsh interface tcp show global
چک کنید ببینید بخش هایلایتشده (همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید) چه میگوید:
اگر میگوید normal و میخواهید غیرفعالش کنید، نوشتهی زیر را تایپ نمایید:
netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled
اگر هم ویژگی Auto-Tuning غیرفعال است و شما میخواهید فعالش کنید فرمان زیر را تایپ کنید:
netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
حال، یک تست سرعت بگیرید تا ببینید آیا تغییری ایجاد میشود یا خیر. اگر سرعت بالا رفت که چه عالی؛ اگر سرعت کند شد پس فرمان برعکس را وارد کنید تا وضعیت به حالت نرمال بازگردد.
- [Resource Monitor[2 خود را چک کنید
این راهحل خیلی خوبیست. شما میتوانید بسیار آسان و سریع چک کنید کدام پروسهها و اپهای روی ویندوز 10 دارند از بیشترین منابع به لحظ سیپییو، مموری و پهنای باند شبکه استفاده میکنند. ههی اینها را میتوانید در چیزی به نام Resource Monitor پیدا کنید.
برای باز کردن Resource Monitor دو گزینهی Win + R را زده و بعد در کادر resmon را وارد کنید. در Resource Monitor روی تب Network زده تا ببنید کدام فرآیندها از بیشترین پهنای باند استفاده میکنند.
شما میتوانید با چک کردن هر فرآیندی که میخواهید ببندید (راستکلیک کردن روی یکی از آنها و کلیک کردن روی گزینهی End process) به هر فرآیندی که بیش از حد از پهنای باند استفاده میکند پایان دهید.
- اپها و پروسههایی را که در بکگراند اجرا میشوند خاموش کنید
اپهایی که در بکگراند اجرا میشوند، اپهای ویندوزی که از فروشگاه مایکروسافت دانلود میکنید و نیز کلی اپ ویندوزی که از پیش روی سیستم شما نصب شدهاند متهمهای ردیف اولند. به این اپها به طور پیشفرض اجازه داده شده است تا هر زمان خود را وارد ارتباطات اینترنتی کنند و از این طریق بتوانند آپدیتهایی را دریافت نمایند.
از همینجا میتوانید متوجه شوید چطور میشود اپهای ویندوزی از پیشنصبشده را uninstall کرد اما بهتر آن است که اصلاً نگذارید در بکگراند اجرا شوند. برای انجام این کار به Settings -> Privacy رفته و بعد در قاب سمت چپ Background apps را انتخاب کنید.
آنگاه فهرستی خواهید دید از اپهایی که در بکگراند اجرا میشوند. هر اپی را که نمیخواهید حذف کنید تا پنهای باندتان آزاد شود و مرورگرتان بتوانند با سرعت بیشتری کار کند.
[1] buffer size
[2] Resource monitor ابزاری است که برای مشخص کردن برنامه و سرویس هایی که چندین منبع مثل برنامه، اپلیکیشن، شبکه و مموری را استفاده میکنند، کاربرد دارد.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.