۱۳۹۷/۱۲/۶ فناوری اطلاعات

کی بازار- کیت توسعه‌ی نرم‌افزار اندروید (Android SDK) ابزاری گسترده و نیرومند است که به وسیله‌ی آن اپلیکیشن‌های جدید برای سیستم عامل اندروید ایجاد می‌شوند. همچنین از آن استفاده‌های دیگر نیز می‌توان کرد: برای مثال استفاده از خط فرمان برای سایدلود کردن اپ‌ها در گوشی اندرویدی‌تان. با این حال نصب آن روی پی‌سی (ویندوز 10) ریزه‌کاری‌هایی دارد که در ادامه تک‌تک آن‌ها را به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه شوید.

Android Studio می‌آید و Eclipse ADT را از میدان به در می‌کند

اگر چند سالی می‌شود که Android SDK را نصب کرده‌اید، آنوقت فرق اساسی آن را با نسخه‌ی امروزی‌اش متوجه خواهید شد. صفحه‌ی نصب دیگر لینکی برای نصب Eclipse ADT -که خیلی از توسعه‌دهندگان در گذشته از آن برای ساخت اپ‌ها استفاده می‌کردند- وجود ندارد؛ دلیلش هم این است که گوگل در تلاش است کاربران را -برای ساخت اپ‌ها-به استفاده از Android Studio (که انحصاراً متعلق به این شرکت است) عادت دهد. به همین منظور،  Android Studio از حیث قابلیت‌ها، مجهزتر از Eclipse ADT است.

با این حال، همچنان روشی برای استفاده از Eclipse با Android SDK وجود دارد؛ اما به دلایلی این راهنما قرار است به شما نحوه‌ی نصب Android Studio و یا تنها خط فرمان SDK -برای کسانیکه مایلند همه‌چیز را ساده بگیرند- را نشان دهد.

جدیدترین نسخه‌ی جاوا را نصب کنید

 

 

 

اگر تمایلی به استفاده از Android Studio ندارید و تنها نسخه‌ی خط فرمان Android SDK  را می‌خواهید پس ابتدا باید جاوا را دانلود و نصب کنید. نسخه‌ی .exe ویندوز را از فهرست انتخاب کرده و سپس آن را دانلود و نصب نمایید.

خط فرمان SDK را نصب کنید

 

 

 

Android Studio یک اپ جاگیر است و در عین حال که فکر می‌کنیم رابط کاربری‌اش روش خوبی برای مدیریت ابزارها و بسته‌های توسعه است، برخی مسیر خط فرمان را بیشتر ترجیح می‌دهند. در صفحه‌ی دانلود Android Studio، یکی از گزینه‌های زیر Command line tools only را انتخاب کنید. آن را دانلود و  در فولدری تحت عنوان Android  (روی هاردرایو خود) نصب نمایید. در همان فولدر به tools/bin رفته، سپس روی sdkmanager راست‌کلیک کرده و به عنوان ادمین اجرایش کنید (run as administrator).

 

 

 

با این کار، می‌بایست بسته‌های اصلی و پایه‌ نصب شده و شما با یک خط فرمان تنها گذاشته شوید؛ جایی که در آن می‌توانید فرمان‌های متعددی را به منظور مدیریت ابزارهای SDK خود وارد کنید. برای ما (به طور خاص) بهترین مکان برای شروع دریافت ابزارهای پلت‌فرم است... آن هم با تایپ کردن:

sdkmanager "platform-tools" "platforms;android-28"

 

 

 

با این کار به فرمان‌های adb و بوتِ سریع دسترسی پیدا خواهید کرد؛ که اگر از سایدلود کردن چیزها در اندروید لذت می‌برید و بازیابیِ گزینه‌ها را دوست دارید این می‌تواند برایتان بسیار مهیج و عالی باشد.

نصب Android Studio

اگر می‌خواهید از تمام ویژگی‌های مدرن، راحتی و رابط کاربری خوب Android Studio لذت ببرید، پس خیلی ساده است: روی صفحه‌ی دانلود Android Studio گزینه‌ی Download Android Studio را انتخاب کرده و بعد دستورالعمل‌ها را دنبال کنید. با این حال، در طول فرآیند نصب چند نکته هم وجود دارد که باید بدان‌ها توجه کنید:

اگر می‌خواهید کنترل بیشتری روی اینکه کدام اجزای Android Studio را باید نصب کرد داشته باشید، وقتی اینستالر به شما گزینه داد روی Custom کلیک کنید. از اینجا می‌توانید قابلیت‌های اضافه همچون Android Virtual Device را برای دانلود انتخاب کنید؛ که محیطی تقلیدی برای آزمایش قابلیت‌ها و اپ‌های مختلف در آن را برای شما ایجاد می‌کند. در شتاب‌دهنده‌ی سخت‌افزار Intel HAXM برای امولاتور (برای پی‌سی‌های قوی توصیه می‌شود) و آرشیوهای API برای ساخت اپ‌ها روی جدیدترین نسخه‌های اندروید.

در صفحه‌ی بعدی می‌توانید میزان RAM اختصاص داده شده به شتاب‌دهنده‌ی سخت افزار امولاتور اندرویدی را افزایش دهید. اگر RAM تان فضای کافی ندارد (شاید 16 گیگی است) پس می‌توانید براحتی این فضا را توسعه دهید.

وقتی همه‌ی تنظیمات را انجام دادید، Android Studio شروع به نصب شدن می‌کند. برنامه‌ی حجیمی است که طبیعتاً نصبش زمان می‌برد.

وقتی نصب شد، آن را باز کنید تا با منوی آن آشنا شوید. این منو شما را به شروع کردن این پروژه دعوت می‌کند. همچنین می‌توانید روی دکمه‌ی Configure گوشه پایین سمت راست پنجره کلیک کنید.... سپس به شما اجازه داده خواهد شد تا از میان سایر چیزها به نسخه‌ی GUISDK Manager و  Virtual Device Manager سر بزنید.

 

 

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی(ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.