کی بازار- بلوتوث از آن دسته فناوریهای کهنهکار است که شاید استفاده از آن در برخی حوزهها (همچون انتقال فایلها) فروکش کرده باشد؛ اما کاربرد آن روز به روز در بخشهای دیگر بیشتر میشود (کنترلرها، هدفونها و دیگر دستگاههای وایرلس). بلوتوث 5 به تازگی آمده است و تعداد دستگاههایی که بطور همزمان خود را به پیسی ویندوز 10 وصل میکنند، همچنان در حال افزایش است. در ادامه به شما نشان خواهیم داد چگونه مجموعه دستگاههای بلوتوثی خود را مدیریت کرده و بدینترتیب کنترل ترافیک وایرلس را در دست بگیرید.
نصب بلوتوث در ویندوز 10
نصب بلوتوث در ویندوز 10 باید کار کلافهکنندهای باشد. اگر تا الان بلوتوث درونسازهای داشتید، پس فقط باید به Settings -> Devices رفته و بعد روی Bluetooth & other devices -در قاب سمت چپ- کلیک کنید (این احتمال هم وجود دارد که در بخش نوتیفیکیشن -گوشهی پایین، سمت راست دسکتاپ- یک آیکون بلوتوث داشته باشید). به همینترتیب اگر دانگل یواسبی بلوتوثی داشته باشید، ویندوز 10 باید آن را شناسایی و به طور اتوماتیک نصب کند.
وقتی نمایشگر، Bluetooth & other devices را نمایش داد، تنها کافیست روی اسلایدر بلوتوث کلیک کرده و برای روشن کردن آن آپشن On را بزنید.
اگر بنا به هر دلیلی نمیتوانید بلوتوث خود را فعالسازی کنید، به Device Manager رفته و سپس روی گزینهی بلوتوث در فهرست کلیک کنید. حال باید بگردید ببینید درایورهای بلوتوث علامت تعجب گذاشتهاند یا نه. اگر یکی از آنها را پیدا کردید، روی آن راستکلیک کرده و سپس Update Driver را زده و یا درایور مورد نظر را غیرفعال و دوباره فعالسازیاش کنید.
به عنوان یک مرور کلی، در ادامه درایورهای اصلی دستگاه بلوتوثی که باید در Device Manager فهرست شده باشند به شما معرفی شدهاند. (اینها شامل دستگاههای بلوتوثی نصبشده روی پیسی شما -از پیسی به پیسی متغیر است- نمیشوند).
رادیو بلوتوثی/ بلوتوث وایرلس/ فناوری سیمیلار[1]
این گیرنده / رادیو بلوتوثی واقعی شما در پیسی است- خواه به مادربورد متصل باشد و یا خواه از طریق دانگل یواسبی. اگر رادیو بلوتوثی شما خاموش باشد احتمالاً تنها چیزی که زیر بلوتوث میبینید همین است. حتی اگر بخواهید این بخش در تنظیمات نمایش داده شده و برای درایورهای دستگاه بلوتوثیِ آن زیر پدیدار شود باید فعالسازیاش کنید.
سرویس شناسایی دستگاه
این سرویس تا وقتی رادیو بلوتوثی خود را روشن نکرده باشید در پسزمینه اجرا میشود. کار این سرویس، شناسایی هر یک از دستگاههای بلوتوثی شماست. سرویس شناسایی دستگاه تضمین میدهد این دستگاهها درست همانطور که باید، کار میکنند و (خوشبختانه) با همدیگر در تضاد نیستند.
امولاتور بلوتوثی مایکروسافت
این سرویس وقتی دارید رادیو بلوتوثی را بدون درایور (برای مثال یک نمونهی معمولی یواسبی ) نصب میکنید وارد عمل میشود و مایکروسافت هم حسابی آن درایور را تحت کنترل خود درخواهد آورد.
سرویس کشف سرویس
این سرویس کارش گشتن به دنبال سرویسهای مختلفی است که یک جورهایی به دستگاههای بلوتوثی شما ربط دارند؛ به آنها کمک میکند تا با دستگاههای بلوتوثی شما هماهنگ شوند و درست مانند سرویس شناسایی برای اجرای دستگاههای بلوتوثی لازم است.
نصب و مدیریت بلوتوث
وقتی رادیو بلوتوثی شما و سرویس های مربوط به آن هماهنگ و به ترتیب هستند، دیگر وقت آن میرسد که دستگاههای بلوتوثی خود را مدیریت کنید: هر آنچه که دلتان میخواهد به طور بیسیم به دستگاه پیسی خود وصل کنید. برای اضافه کردن دستگاه بلوتوثی، باید حالتِ اسکن/جفتسازی[2] را روشن کنید (نحوهی انجام این کار از دستگاه به دستگاهی دیگر متغیر است اما به طور کلی باید دکمهی روی دستگاه را برای چند ثانیه نگه دارید- پیش از اینکه چراغهایش شروع به چشمک زدن نموده و یا اعلام جفتسازی کنند).
وقتی دستگاهتان در حالت جفتسازی قرار گرفت، باری دیگر به تنظیمات بلوتوث ویندوز 10 خود رفته (Settings -> Devices -> Bluetooth & other devices) و سپس روی Add Bluetooth or other device -> Bluetooth کلیک نمایید (بدینترتیب در فهرست ظاهر خواهد شد). روی آن کلیک کنید تا جفتسازی شود. ممکن است ویندوز از شما پین کد دستگاهها را بخواهد که معمولاً به طور پیشفرض 0000 است.
برخی اوقات اگر یک دستگاه خاص را با کامپیوتر دیگری جفتسازی کنید و بعد بخواهید آن را با همانی که در حال حاضر استفاده میکنید مجدداً متصل کنید، باید دستگاه را پاک کرده و باری دیگر آن را جفتسازی کنید (رفرشی که زمانبر و آزاردهنده است). برای پاک کردن دستگاه، دستورالعلهای جفتسازی زیر را دنبال کنید.
نتیجهگیری
بلوتوث، فناوری بسیار پیچیده و پر جزئیاتی میباشد که پر است از جفتسازیها، تعمیرات و کانکتها و ریکانکتها. متأسفانه برای استفاده از این فناوریها باید با چالشهای آن نیز کنار بیایید؛ اما میتوانید سرعت خود را در انجام ترفندهای آن بالا ببرید تا کمی از خستگیِ کار کردن با آن بکاهید. به یاد داشته باشید که فهرست دستگاههای بلوتوثی در Device Manager و تنظیمات، اساساً مثل هم هستند اما شاید در چند جا با هم تفاوتهای جزئی داشته باشند. به طورکلی برای یک نصب سریع و جفتسازی دستگاههای بلوتوثی از تنظیمات استفاده کنید و برای ترابلشوتینگ (شناسایی معایب) و آپدیت کردن درایورهای رادیو بلوتوثی واقعیتان نیز میتوانید از Device Manager کمک بگیرید.
[1] Similar
[2] scanning/pairing mode
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.