۱۳۹۷/۷/۲۴ فناوری اطلاعات

کی بازار- احتمالاً بسیاری از شما با آپدیت جدید ویندوز 10 (نسخه‌ی 1809) و ویژگی‌های اصلی آن آشنایی دارید اما در این مقاله قرار است چند ویژگی دیگر از این بروزرسانی را به شما معرفی کنیم. این قابلیت‌ها شاید چندان فاحش و چشمگیر نباشند اما تجربه‌ی استفاده از این سیستم‌عامل را به طور کلی بهبود بخشیده است.

ویژگی‌های جدید 1809 که انتظار می‌رود بعد از آپدیت، عرضه شوند عبارت‌اند از:

کنترل بیشتر روی آپدیت‌های ویندوز و ریستارت‌ها

کاربران سال‌هاست که می‌خواهند کنترل و نظارت بیشتری روی آپدیت‌های ویندوزی داشته باشند. در حقیقت، ماجرای اخیر پاک شدن فایل‌ها با انتشار نسخه‌ی 1809 ویندوز 10 دلیل این درخواست را بخوبی توجیه می‌کند. نسخه‌ی 1809 مایکروسافت همچنان در تلاش است تا مناسب‌ترین زمان برای آپدیت‌ها و ریستارت‌ها را شناسایی کند (زمان‌هایی که روی دستگاه پی‌سی خود کار نمی‌کنید). این مدل پیش‌بینی‌کننده قرار است زمان‌هایی که شما بیرون از خانه هستید و یا ساعت‌ها از پی‌سی خود  استفاده نمی‌کنید یاد بگیرد (و برای مثال متوجه شود یک آنتراک 15 دقیقه‌ای برای صرف صبحانه نمی‌تواند زمان خوبی باشد).

ارتقای Gamebar

اگر گیمر هستید، حتماً از افزونه‌های جدید Gamebar لذت خواهید برد. Gamebar اکنون شامل کنترل‌های شنیداری می‌باشد که می‌تواند دستگاه خروجی را تغییر داده و سطح ولوم گیم‌ها و اپ‌ها را تنظیم نماید. بعلاوه اینکه این ویژگی اکنون فریم‌رِیت[1]، کارکرد سی‌پی‌یو و دیگر آمار سخت‌افزاری را نیز نمایش می‌دهد.

 

 

صدا

مایکروسافت تنظیمات صدای جدیدی به آخرین آپدیت خود -ویندوز 1809- اضافه کرده است. گزینه‌ای به نام Manage است که می‌توانید در آن، لینک دستگاه‌های صوتی را مدیریت کنید؛ در این صفحه‌ی جدید می‌توانید میکروفون و یا بلندگوهای خود را غیرفعال و یا آزمایش کنید. برای پیدا کردن ویژگی‌های ارتقا یافته به Settings > System > Sound بروید.

 

 

مصرف باتری Task Manager برای هر اپ

در Task Manager ستون‌های جدیدی از جمله  Power Usage و Power usage trend زیرِ تبِ Processes آورده شده است. این به شما اجازه می‌دهد تا مصرف باتری به ازای هر اپ را به طور جداگانه روئت کنید. برخی اوقات دوست دارید بدانید کدام اپ بیشتری مصرف باتری را دارد؟ چنین ویژگی به کمک شما آمده است.

 

 

ذخیره‌ی فایل‌ها در وان‌درایو جهت دسترسی آنلاین

ویژگی جدیدی نیز به Storage Sense اضافه شده است: قابلیت Files On-Demand وان درایو همگام سازی فایل‌ها در ویندوز 10 را آسان‌تر می‌کند. شما با استفاده از این قابلیت می‌توانید فایل‌هایی را که مرتباً از آن‌ها استفاده نمی‌کنید در سرورهای مایکروسافت ذخیره کرده و بدین‌ترتیب فضای بیشتری روی لوکال‌درایو خود ایجاد نمایید. در حقیقت بدون نیاز به دانلود فایل‌های ذخیره شده در فضای ابری و استفاده از حافظه‌ی دستگاه، قادر خواهید بود از محیط ویندوز به تمامی آن‌ها دسترسی داشته باشید.

 

 

ارتقای امنیتی

گرچه ویژگی‌های چندان تازه‌ای در بخش امنیتی ویندوز 10 صورت نگرفته است؛ اما برخی تغییرات در بخش رابط کاربری آن اعمال شده است به اضافه‌ی اینکه حفاظت باج‌افزارِ[2] جدیدی نیز برای آن تعبیه شده است. این حفاظت باج‌افزار بخشی از ویژگی Controlled Folder Access می‌باشد که در واقع چیزی است شبیه به داشتن فایروال برای فولدرهایی که در آن‌ها اطلاعات محرمانه و مهم دارید. البته این ویژگی را می‌توان در اعماق تنظیمات امنیتی یافت. ساده‌ترین راه برای رسیدن به آن، زدن روی کلید ویندوز و تایپ عبارت virus & threat protection و در نهایت فشار بر روی دکمه‌ی Enter است. سپس به انتهای صفحه که نزدیک شدید روی لینک محافظت باج‌افزار Manage کلیک کنید. آنجا می‌توانید دستور دهید کدام فولدر محافظت شود و کدام اپ‌ها مجوز ورود دریافت کنند.

 

 

البته که وقتی استفاده از 1809 جدید را شروع کنید، تغییرات بیشتری را شاهد خواهید بود (حتی قابلیت‌های تازه‌ای که شاید هیچگاه متوجه‌شان هم نشوید-همچون Mixed Reality). همچنین برخی ویژگی‌های نرم‌افزاری نیز ممکن است منسوخ شده و یا با قابلیت‌های جدید تعویض شوند. اگر گاف‌های اولیه‌ی آپدیت 1809 را کنار بگذاریم، به طور کلی می‌توان گفت نسخه‌ی اکتبری ویندوز 10 توانایی‌های خوبی دارد.

 

[1] Frame Rate

[2] Ransomware Protection

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.