کی بازار- در عصر خودروهای خودگردان[1] و دستگاههای همراهی که فرمان زندگی ما را به دست گرفتهاند، پرینتر خانگی از جمله دستگاههایی است که همچنان در گذشته گیر کرده است. در مورد مکانیکها و ساز وکارهای پیچیده حرف نمیزنیم؛ منظورمان یک پرینتر وایفای ساده و استاندارد است که به شبکهی اینترنتی وصل شود.
برای کار نکردن پرینتر وایفای هماناندازه که راهحل وجود دارد، دلیل هم وجود دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا به این موضوع بیشتر بپردازیم:
چند نکتهی بدیهی
میبایست همیشه پکیج درایور را کنار دست پرینتر وایفای مورد نظر بگذارید. درایور مناسب را از وبسایت رسمی دانلود کرده و آن را در فولدری بگذارید تا اگر بعدها بدان نیاز پیدا کردید، جایش را فراموش نکنید. این پکیجها همیشه هم از شما نمیخواهند پرینتر وایفای خود را آناینستال و مجدداً اینستال کنید؛ با این حال این کار میتواند مفید باشد زیرا بدینترتیب پیسی شما قادر خواهد بود پرینتر را ری-دیسکاور کرده و پورت درستی به آن اختصاص دهد ( غیره).
ویندوز 10، خود به ترابلشوتینگ[2] (شناسایی و عیبزدایی) مجهز است؛ قابلیتی که مشکلات مربوط به اتصال پرینتر شما به اینترنت را اسکن میکند. به Settings -> Devices -> Printers & scanners بروید و بعد از داخل فهرست، پرینتر وایفای (اگر پیدا کردید) خود را انتخاب کنید. بعد از کلیک روی گزینهی Manage، آپشن Run the troubleshooter را انتخاب نمایید. اگر این راهحلها مؤثر نبودند پس ادامهی این مقاله را بخوانید.
آمادهسازی
بسیاری از پرینترهای وایفای اگر وایفایِ آنها را در حالت اسکن نگذارید، پیسی شما را پیدا نخواهند کرد. این حالت بین پرینترها متغیر است اما اطلاعات روی نمایشگر کوچک پرینتر شما باید زیر Settings -> Wi-Fi/Network/Similar گزینهای تحت عنوان Scan یا Search داشته باشد.
اگر پرینتر شما نمایشگر ندارد، تنها کافیست دکمهی وایفای را نگه دارید تا چراغهایش شروع به چشمک زدن بکنند. در همین حال، به سراغ گزینهی Printers & scanners روی پیسی خود رفته و بعد روی Add a printer or scanner کلیک کنید. اگر پرینتر وایفایتان پیدا شد، روی آن کلیک کنید (به احتمال خیلی زیاد به اینترنت وصل خواهد شد).
همچنین میبایست برگهی اطلاعاتی روی پرینتر وایفای خود را پرینت کنید؛ این کار را میتوانید با فشار دادن دکمهی i انجام دهید و یا آن را در آپشن Diagnostic/printer information روی نمایشگر پرینتر وایفای خود جستوجوکنید. با این کار، آدرس IP پرینتر شما نمایش داده خواهد شد و اگر به شبکه متصل شده بود به شما اطلاع خواهد داد. اگر این اتصال صورت نگرفته بود آنگاه میبایست باری دیگر پرینتر را نصب کرده و یا آن را از طریق کابل USB به کامپیوتر وصل کرده و از آن طریق کار نصب را انجام دهید.
اگر پرینتر وایفای شما به شبکه وصل است اما هنوز هم اجرا نمیشود پس باید راهکارهایی را که در ادامه به شما معرفی میکنیم امتحان نمایید.
اسپولر پرینتر را پاک کنید
اگر از قبل پرینتر وایفای را نصب کردهاید و تا اینجای کار عملکرد خوبی داشته اما ناگهان خراب شده است؛ مشکل مربوط به اسپولر[3] پرینتر میشود. به منظور پاک کردن اسپولر پرینتر، منوی استارت را باز کرده و services را تایپ نمایید و وقتی گزینهی Services را دیدید، رویش کلیک کنید.
در پنجرهی جدید به سمت پایین اسکرول کنید تا به Printer Spooler برسید. سپس راستکلیک کرده و Restart را بزنید.
Network Discovery را روشن کنید
اگر پرینتر وایفای شما نصب شده و دارد کارش را بخوبی انجام میدهد (یعنی در کامپیوترهای روی شبکهی شما اجرا میشود) اما به بقیهی کامپیوترها وصل نمیشود، احتمالاً میبایست روی آن دستگاه بخصوص، Network Discovery را روشن کنید. (همچنین اگر اخیراً آپدیت بزرگ ویندوزی دریافت کردید و به همین دلیل پرینتر وای فایتان کار نمیکند، میتوانید از این راهحل استفاده کنید).
روی دکمهی Start کلیک نموده و control panel را تایپ کنید؛ سپس وقتی نتایج نمایش داده شدند وارد Control Panel شوید. روی Network and Sharing Centre -> Change Advanced sharing settings کلیک کنید.
مطمئن شوید Network Discovery در هر دو تنظیماتِ Private و Guest / Public روشن است و بعد روی Save changes کلیک نمایید.
آیا آدرس IP پرینتر درست است؟
برای دستگاههای شبکهی خانگی سه آدرس IP اصلی وجود دارد که هر یک در بخش اول، شمارههای مختلفی دارند. این سه آدرس عبارتاند از Class A (10.x.x.x)، Class B (172.x.x.x) و Class C (192.x.x.x). حال باید روی برگهی اطلاعاتی که پیشتر پرینت کردهاید (به بخش "آمادهسازی" رجوع کنید) آدرس IP پرینتر را تحت iPV4 مشاهده کنید.
و حالا مهمترین بخش:
آدرس IP پرینتر شما باید همان سه بخش اولیهی آدرس IP پیسیتان را داشته باشد (میتوانید آدرس iPv4 دستگاه پیسی خود را با وارد کردن ipconfig در خط فرمان چک کنید). تنها باید بخش چهارم و نهایی متفاوت باشد.
اگر با هم همخوانی ندارند باید آدرس IP پرینتر خود را تغییر دهید.
برای انجام این کار به Printers & scanners رفته؛ روی پرینتر زده و بعد گزینهی Manage -> Printer properties -> Ports -> Add port را کلیک نمایید.
در پنجرهی جدید روی Standard TCP/IP Port کلیک کرده و بعد آدرس IP را در هر دو باکس که روی پیسیتان با آن همگامسازی میشود وارد کنید؛ اما این بار بخش آخر باید متفاوت باشد. آدرس iPV4 پیسی ما 192.168.1.8 است پس میتوانیم آدرس IP پرینتر را .192.168.1.7 درست کنیم.
روی Next زده، صبر کنید تا دستگاه پیسی پورت را نصب کند و بعد به فهرست (داخل پنجرهی Printer Ports) برگردید و باکس کنار پورت جدید را تیک زده و آن را OK کنید.
نتیجهگیری
راهحلهای مختلفی با میزان پیچیدگی متفاوت وجود دارند با این حال امید داریم راهحلهایی که در فوق ارائه شد مشکل شما با آنلاین شدن پرینتر را حل کنند.
[1] Self-driving cars
[2] Troubleshooter
[3]Spooler، سرویسی در ویندوز مایکروسافت است که یکی از وظایف آن، آمادهسازی دستورات پرینت و تنظیمات صفحه برای پرینت کردن آن توسط پرینتر است؛ اما بعضی اوقات به مشکل بر میخورد و نیاز به ریست کردن دارد که معمولاً علت آن، باگ و یا درست نصب نشدن درایور پرینتر است.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.