۱۳۹۷/۷/۱۵ فناوری اطلاعات

کی بازار- گرچه مایکروسافت برای ویندوز 10 جدید خود شارژ ماهیانه در نظر دیده، اما از ظواهر امر پیداست که این شرکت فکری به حال ارتقای کیفیت آپدیت‌های خود نکرده است. در حقیقت، مایکروسافت به تازگی به همه‌ی کاربران ویندوز 10 خود هشدار داده که آخرین آپگرید این سرویس ممکن است برای همیشه اطلاعات شخصی آن‌ها را پاک کند.

مایکروسافت بعد از عصبانی شدن کاربران ویندوز 10 و گله‌گذاری‌های آن‌ها در سرویس‌های Reddit، Spiceworks و سایت پشتیبانی خود این شرکت اقدام به اعتراف کرد. این کاربران تلاش داشتند تا صدایشان را به گوش افراد دیگر برسانند؛ تا به آن‌ها خبر دهند فوراً آپدیت بزرگ 1809 را به عقب بیاندازند. چیزی که برای مایکروسافت بیش از همه رسوایی به بار آورد این بود که کاربران همه جا پر کردند این خرابی باید خیلی زودتر از اینها جلویش گرفته می‌شد و از کوتاهی چنین شرکت بزرگی است که کار به اینجا رسیده است.  

مایکروسافت نیز ضمن تأیید این اخبارِ نه‌‌چندان خوشحال‌کننده اعلام کرد:

«عرضه‌ی آپدیت جدید ویندوز 10 (نسخه‌ی 1809) را در اکتبر 2018 متوقف ساختیم زیرا گزارشاتی از کاربران در گوشه و کنار به دستمان رسید مبنی براینکه آپدیت نسخه‌ی جدید، برخی فایل‌هایشان را پاک کرده است. ما همچنان در حال بررسی این مشکل هستیم».

البته ادبیات مایکروسافت با لحن کاربران در گزارشات زمین تا آسمان فرق دارد:

«آپدیت ویندوز 1809 کل داکیومنت‌هایم را پاک کرد. درست بعد از آپدیت بود که پی بردم همه‌ی داکیومنت‌ها، عکس‌ها، آهنگ‌ها و ویدیوهایم پاک شدند. چه کسی پاسخگوست؟».

«این اتفاق برای هر دو دستگاه پی‌سی ویندوز 10 من و همسرم افتاد... همسرم همه‌ی عکس‌ها و داکیومنت‌هایش در طول این پنج سال پاک شد».

«من به کُل فولدر D را از دست دادم. این فولدر را از هیچ جا نمی‌توانم پیدا کنم... نه در آرشیو داکیونت‌هایم هست و نه در سیستم درایو! هیچوقت برای این بخش بک‌آپ نداشتم چون فکر می‌کردم با آپگرید سیستم هرگز درایو از بین نمی‌رود».

«دیروز سه تا از دستگاه‌هایم را آپگرید کردم (دسکتاپ پی‌سی، لپ‌تاپ، سرفیس). آپگرید لپ‌تاپ و سرفیس عالی و بی‌نقص پیش رفت اما وقتی پی‌سی را آپدیت کردم دیدم فولدر داکیومنت‌ها و عکس‌هایم همه پاک شدند. پاکِ پاک... هیچ چیز در ویندوز نبود. حتی چیزهای قدیمی. به ویندوز قبلی ریستور کردم اما فکر کنم دیگر باید خواب اطلاعاتم را ببینم».

«این اتفاق برای یکی از مشتریان من هم پیش آمد. لپ‌تاپ او ویندوز 10 بود و دیروز وقتی آپدیت 1809 آمد او رد نکرد و گذاشت تا آپدیت شود. بعد از اتمام آپدیت بوت کرد و لاگین شد... درست همان موقع بود که فهمید همه‌ی داکیومنت‌ها و عکس‌هایش پاک شده است. عکس بک‌گراند درست سر جایش است... دسکتاپ حی و حاضر... موزیک آیتونزی که پخش می‌شد هنوز آنجا بود؛ اما داکیومنت‌ها و عکس‌ها ناپدید شده بودند. حتی جابجا هم نشده بودند؛ زیرا برای اینکه مطمئن شوم با TreeSize اسکن کردم... خبری نبود که نبود».

«شب گذشته نسخه‌ی 1809 ویندوز 10 را دریافت کردم... همه‌چیز داشت خوب پیش می‌رفت اما بعد متوجه شدم فایل‌هایم در فولدر داکیومنت پاک شده است. پرونده‌های خیلی خیلی مهمی داشتم از جمله اطلاعات مالی‌ام.  بله بک‌آپ هم گرفتم اما اطلاعاتم برنگشت».

شاید بدترین بخش این ماجرا این باشد که Windows Insiders ماه‌هاست دارد در این مورد به مایکروسافت هشدار می‌دهد.

 

 

متأسفانه گزارشات یا گم شده بودند و یا بدان‌ها توجه نشده بوده است. چیزی که کاربران مدام همچون پتک بر سر مایکروسافت می‌کوبند.

تا آنجا که مطلعیم هیچ اطلاعاتی در مورد دلیل و چگونگی این اتفاق به دست نرسیده است؛ همچنین مایکروسافت هم زمان مشخصی را برای از سرگیری عرضه‌ی این آپدیت تعیین نکرده است.

کاربران ویندوز 10 مدت‌هاست از مایکروسافت می‌خواهند بگذارد آن‌ها کنترل بیشتری روی آپدیت‌ها داشته باشند اما این شرکت کار خود را می‌کند و نتیجه‌اش می‌شود رخ دادن اتفاقات تلخ این چنینی. ویندوز 10 یک آپدیت در ماه ژانویه دریافت کرد که در پی آن، پی‌سی‌هایی که سخت‌افزار AMD داشتند دچار شرایطی شده بود که بوت‌شدن سیستم را محال می‌ساخت. این درحالیست که آپدیت دیگری نیز در ماه آوریل دریافت کرد و در پی آن سیستم‌ها هه دچار صفحه آبی مرگ[1] (BSOD) شدند. این به معنیِ حذف اتوماتیک و دائمی داده‌های کاربری است که بی‌شک می‌تواند کابوس درجه‌یکی باشد برای هر کاربر روی هر پلت‌فرم. اگر خوش‌شانس بودید و هنوز اطلاعات‌تان را پیش خود دارید، توصیه می‌کنیم داده‌های شخصی و مهم خود را روی یک درایو خارجی بک‌آپ بگیرید و مطمئن شوید دست کم روزی یکبار همگام‌سازی می‌شود.

 

[1]  این صفحهٔ خطا، به وسیلهٔ سیستم عامل‌های خانوادهٔ مایکروسافت ویندوز در برخورد با خطاهای بحرانی نمایش داده می‌شود. اصطلاح «صفحهٔ آبی مرگ» به علت رنگ کاملاً آبی صفحهٔ این پیغام خطا ایجاد شده است.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.