کی بازار- تجربهی گیمینگ روی لپتاپ هیچوقت عالی و بینقص نبوده- دست کم در مقایسه با وقتی که گیم محبوب خود را روی دسکتاپ دستگاه پیسی بازی میکنید. تا به حال تلاشهای مختلفی شده تا تجربهی نابِ بازی روی پیسی (با تمام ویژگیهای پیچیدهاش) به یک نوتبوک کوچک انتقال داده شود اما هیچگاه این تلاشها باعث نشده تا گیمرها پیسیها را رها کره و برای بازی، نوتبوکها را ترجیح دهند. با این همه، اینطور هم نیست که بگوییم بازی روی نوتبوکها هیچ ارزشی نداشته و برای گیمرها کیف و هیجان ندارد. جدا از اینها، تنها وسیلهای که میتواند تجربهی یک گیم بینظیر را وقتی بیرون هستید و به پیسی دسترسی ندارید (مثل سفرهای طاقتفرسا با قطار) به شما بدهد همین نوتبوکها هستند. حتی میتوان کیفیت گیمینگ روی نوتبوکها را با چند راهکار ساده ارتقا نیز داد. درست همان کاری که میخواهیم در ادامه انجام دهید. پس ما با همراه باشید:
1. برای بازیِ گیمهای سنگین، لپتاپ خود را خسته نکنید
سعی نکنید با اجرای بازیهای سنگین لذت بازی روی لپتاپ را از دست بدهید. توصیه میکنیم گیمهایی را انتخاب کنید که خیلی سنگین نبوده و ویژگیهای بسیار پیشرفته نداشته باشند تا نوتبوک (خصوصاً لپتاپهایی که ارزانتر بوده و یا مدل پایینتری دارند) آنها را راحتتر اجرا کند و بدینترتیب شما هم از یک بازی راحت و بدون گیر و وقفه لذت ببرید (منظور بازیهایی است که گرافیک پایینتری دارند و یا نسخههای قدیمیاند). این بدان معنا نیست که مجبورید روی لپتاپ، بازیهای بیخود بازی کنید، چراکه هنوز هم برخی بازیهای مدرن هستند که سیپییو و یا چیپییو-محور نیستند. مثل بازی Cuphead (که تصویر آن را در فوق مشاهده میکنید) و یا Thimbleweed Park (و حتی برخی بازیهای کلاسیک که ورژنهای مدرنشان نیامده و همچنان کلاسیکاند؛ که البته در این مورد باید بازیهای کلاسیکتر مانند The Sims 4 را -که برای اجرای روانتر، Laptop-mode دارند- انتخاب کنید).
2. رزولوشن را پایین بیاورید
برای اجرای گیمها -خصوصاً آنهایی که بسیار سنگیناند- توصیه میکنیم رزولوشن صفحه نمایش را پایین بیاورید. از اینها گذشته دوست دارید نمایشگرتان رزولوشن کمی پایین داشته باشد اما در عوض بتوانید با تفنگی تند و تیز دشمنان را به رگبار ببندید یا ترجیح میدهید نمایشگری با رزولوشن بینظیر داشته باشید اما در هر مرحله با هزار بدبختی تیر بیاندازید؟
تا آنجا که میتوانید رزولوشن نمایشگر خود را پایین آورید؛ رزولوشن پایین بهتر است از اینکه مدام حرص پایین بودن گرافیک را بخورید. همچنین میتوانید برای پایین آوردن میزان جزئیات، به منوی داخل گیم رفته و مطمئن شوید تمام افکتهای زرق و برقدار مثل ضد-آلیاس[1]، سایههای دقیق و پر جزئیات، جلوههای مخصوص مواج نشان دادن آب و غیره را حذف کردهاید.
3. به همهچیز نظم دهید
به مرور زمان لپتاپتان -یا به طور حتم هر دستگاه پیسی- رفتهرفته مواد تخریبی را در خود انباشته میکند که در نهایت -با نصبِ هرچه بیشتر بازیها و نرمافزارها- موجب کند شدن آن میشود. شما میتوانید با پاکسازی دیسک (Disk Cleanup) خانهتکانی کرده و کاری کنید تا نوتبوک شما سریعتر شود (میتوانید براحتی آن را در نوار آدرس جستوجو و یا کورتانا، کنار دکمهی استارت روی ویندوز 10 تایپ کرده و روی آیکونِ آن کلیک کرده تا شروع به کار کند). شاید هم ترجیح دهید برای انجام این کار از کاربردهای رایگان همچون CCleaner و یا مشابه آن کمک گیرید.
همچنین وقتی مشغول بازی کردن گیمی روی لپتاپ خود هستید مطمئن شوید که از اپها و سرویسهای غیر ضروری استفاده نمیکنید؛ چراکه آنها منابعی که گیم مورد نظرتان میتوانست استفاده کند را با ولع خورده و تمام خواهند کرد. تمامی اپهای در حال اجرا را بسته و همچنین میتوانید نگاهی به Task Manager نیز بیاندازید (کلیدهای Ctrl، Alt و Delete را با هم فشار دهید و سپس روی Task Manager کلیک نمایید) تا ببینید کدامیک از اپها بیشترین فضا را در دیسک میگیرند و از سیپییو و مموری استفادهی زیادی میکنند. میتوانید پروسههای پسزمینه را نیز ببندید؛ اما مراقب باشید فرآیندهای مهم و حیاتی را برای ویندوز قطع نکنید (اگر مطمئن نیستید کدام مهماند و کدام غیرمهم از خیرِ این مرحله بگذرید).
در آخر، مثل همیشه توصیه میشود نگاهی به درایوهای سختافزارهای نوتبوک خود بیاندازید و مطمئن شوید همهشان آپدیت هستند؛ خصوصاً درایورهای گرافیکی -که بسیار مهم بوده و میتوانند عملکرد گیمها را به طور قابل ملاحظهای تحتالشعاع قرار دهند- چنانچه جیپییوی جداگانه دارید (یعنی جیپییویی که داخل پردازنده یکپارچهسازی نشده است).
4. کنترل بازی را به دست بگیرید
به جای آنکه سعی کنید گیمها را با کیبورد و یا موس پرتابل -که در صورت کم بودن فضا میتواند خیلی سخت باشد– بازی کنید (برای مثال روی میزهای فشردهی قطار) بیشتر روی گیمپدِ کنسول سرمایهگذاری کنید ( و یا اگر از قبل کنسول داشتهاید از همان استفاده کنید). به محض آنکه به گیمپدها خو گرفتید خواهید دید که برخی بازیها با آنها تا چه حد میتوانند آسان و لذتبخش باشند (حتی یک سری از گیمها هستند که با پدها خیلی بهتر نیز اجرا میشوند).
ویندوز، کنترلر ایکسباکسوان مایکروسافت را تماماً پشتیبانی میکند و گرچه کنترلر PS4 هم عالی است اما در حال حاضر کنترلر ایکسباکسوان بهترین انتخاب است.
5. ایدهای درخشان
گیمها شیرهی جانِ باتری دستگاه شما را میکِشند و وقتی باتری تمام میشود به طور حتم گیماُور خواهید شد. یکی از راههای ذخیرهی مصرف باتری این است که روشنایی نمایشگر را پایین آورید؛ دست کم تا حدی که چشمتان بازی را ببیند و از لذت گیمینگ محروم نشوید. مطمئن شوید برنامهی باتری روی عملکرد بالا تنظیم نشده باشد. به Control Panel > Hardware and Sound > Power Options رفته و آن را روی مصرف باتری متعادل تنظیم نمایید. همچنین فراموش نکنید که میتوانید برای نوتبوک خود شارژر باتری پرتابل خریداری کرده تا حین بازی کردن گیم مطمئن باشید باتری کفاف میدهد.
[1] منظور از آلیاس همان شکستی خطوط است.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.