کی بازار- با هر بار آپدیت اساسیِ ویندوز 10، ویژگیهای جذاب و کاربردیِ جدیدی دریافت میکنیم؛ اما در ازای آن برخی ویژگیهای قدیمیتر یا به طور کلی حذف گشته و یا برای آنها جایگزین بهتری ارائه میشود. مایکروسافت قرار است به زودی آپدیت جدید ویندوز 10 را عرضه کند: ورژن 1809 که به آن "آپدیتِ اُکتبر 2018" هم میگویند. این شرکت قرار است برخی از کاربردها و ویژگیهای ورژن قبلی ویندوز 10 را منسوخ و یا حذف کند؛ ویژگیهایی که شاید برای آنها دلتنگ شوید و شاید هم تا به حال اصلاً از وجود آنها خبر نداشتید. کنار گذاشته شدن برخی ویژگیها چیز جدیدی نیست چراکه ویندوز در طول سالهای متمادی دستخوش تغییرات متعددی شده است. مایکروسافت مدتهاست که برخی ویژگیهای ویندوز خود را حذف میکند و جایگزینهایی بهتر برایشان میگذارد. به طورِ کلی مایکروسافت در آپدیت جدید خود شش ویژگی قدیمی را پاک کرده (تا جایگزین بهتری برای آنها ارائه دهد) و سه ویژگی را منسوخ کرده است (سه ویژگی که این شرکت دیگر نخواهد ساخت).
ویژگیهای حذفشدهی ویندوز 10
فهرست کامل ویژگیهای حذفی ویندوز 10 ورژن 1089 (و معرفی ویژگیهای جایگزین):
- اسکن تجاری که همچنین به آن DSM (مدیریت اسکن توزیعشده) نیز میگویند: اسکن امنیتی و قابلیت مدیریت اسکنر در آستانهی حذف شدن است- دیگر هیچ دستگاهی از این ویژگی پشتیبانی نمیکند. در عوض ویژگی جایگزینی برای آن در نظر گرفته شده است.
- تنظیمات FontSmoothing (صاف بودن فونتها) در unattend.xml: تنظیمات FontSmoothing به شما اجازه میدهد تا برای کاربرد در سطح سیستم، استراتژیِ Antialiasing (ضد پلگی[1]) را تعیین کنید. مایکروسافت ویندوز 10 را تغییر داده است تا به طور پیشفرض از ClearType استفاده کند. پس از آنجایی که این تنظیمات دیگر مورد نیاز نخواهند بود حذف میشوند. و چنانچه این تنظیمات را در فایل unattend.xml برده باشید، نادیده قرار خواهند گرفت.
- اپ هولوگرام: اپ هولوگرام جای خود را به ویژگی جدیدی به نام Mixed Reality Viewer داده است. اگر اهل ساخت ورد آرتهای سهبعدی هستید، میتوانید همچنان این کار را در Paint 3D انجام دهید و نتیجهی کار خود را در Mixed Reality Viewer یا به صورت واقعیت مجازی و یا با عینک هولولنز تماشا کنید.
- limpet.exe: ویژگی جدیدی در راه است؛ ابزار limpet.exe که به عنوان منبع باز جهت دسترسی به TPM (برای پلتفرم رایانش ابری مایکروسافت آژور) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
- اپ Phone Companion: با دریافت آپدیت ورژن 1809 ویندوز 10 دیگر اپ Phone Companion را روی دستگاه پیسی خود نخواهید دید. به منظور همگامسازی گوشی موبایل خود با پیسی از صفحهی Phone به بخش تنظیمات این اپ بروید. در این بخش تمامی ویژگیهای Phone Companion را خواهید دید.
- کنسول مدیریتی ماژول امنیتی TPM: اطلاعاتی که پیش از این در کنسول مدیریتی TPM وجود داشت اکنون روی صفحهی امنیتی Device در بخش Defender Security Center ویندوز قرار دارد.
ویژگیهای منسوخ ویندوز 10
فهرست فعلی ویژگیهایی که مایکروسافت دیگر هرگز از آنها پشتیبانی نکرده و در ورژن 1809 ویندوز 10 آنها را توسعه نخواهد داد عبارت است از:
- APIهای[2] قفل پویای دستگاهِ همراه: APIهای فریمورک دستگاه همراه (CDF) به لوازم پوشیدنی و دیگر دستگاهها قابلیت قفلگشایی پیسی را میدهند. ورژن 1709 ویندوز 10، ویژگیای به نام Dynamic Lock (قفل پویا) داشت. این ویژگی شامل متود اینباکس میشد که برای شناسایی حضور کاربر (و همچنین قفل یا قفلگشایی پیسی) از بلوتوث استفاده میکرد. از آنجایی که شرکای طرفسوم متود CDF را اتخاذ نکردند، مایکروسافت دیگر APIهای قفل پویای CDF را توسعه نخواهد داد.
- سرویس OneSync: این سرویس، اطلاعات اپهای ایمیل، تقویم و People را همگامسازی میکند. مایکروسافت موتور همگامسازیای به اپ Outlook اضافه کرده است که پروسهی همگامسازی مشابهی را ارائه میدهد.
- ابزار برش (Snipping Tool):ابزار برش اپی است که ویندوز 10 بدان مجهز بوده و کارش گرفتن اسکرینشات -چه در قالب تمامصفحه و چه در ابعادی کوچکتر- و سفارشیسازی "برش" صفحه است. در ورژن 1809 ویندوز 10، اپی جدید و جهانی معرفی میشود که نامش Snip & Sketch است. این اپ جدید در کنار قابلیتهای قبلی برش صفحه، ویژگیهای اضافهی دیگری را نیز ارائه میدهد. شما میتوانید آن را مستقیماً نصب کرده و از همانجا کار برش را شروع نمایید؛ یا همچنین میتوانید از ترکیب کلیدهای WIN + Shift + S استفاده کنید. Snip & Sketch همچنین میتواند از طریق گزینهی “Screen snip” در Action Center نصب گردد. مایکروسافت دیگر Snipping Tool را به عنوان اپی مجزا توسعه نخواهد داد؛ اما در عوض در حال ارتقای کارکردهای آن در قالب اپ جدید Snip & Sketch است. البته شایان ذکر است گرچه این اپ دیگر توسعه داده نخواهد شد اما همچنان موجود خواهد بود.
[1] روشی برای به حداقل رساندن واپیچیدگیهای مصنوعی و کمکردن ناصافیها.
[2] رابط برنامهنویسی کاربردی
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.