۱۳۹۷/۶/۳۱ فناوری اطلاعات

کی بازار- چگونه ابتدای یک داکیومنت، فهرست مطالب اضافه کنیم؟

اگر دارید روی یک داکیومنت بزرگ و حجیم کار می‌کنید، فهرست مطالب (Table of contents) گزینه‌ی نویگیشنِ سریع را به فایل شما اضافه می‌کند. خوشبختانه، ساخت فهرست مطالب در برنامه‌ی ورد بسیار ساده است و همینطور که داکیومنت‌های بیشتری اضافه می‌کنید، به مرور خود را به طور اتوماتیک آپدیت می‌کند. تولیدکننده‌ی اتوماتیک فهرست مطالبِ برنامه‌ی ورد، هر سرفصلی را که به داکیومنت اضافه می‌کنید می‌گیرد و سپس بر همان اساس، فهرست مطالب می‌سازد. اگر قصد دارید فهرستی از مطالب بسازید مطمئن شوید استایل هر بخش از عناوین با سرفصل آن همخوانی داشته باشد.

1. روی پاراگراف خالی که می‌خواهید فهرست مطالب بزنید کلیک کنید.

2. روی تب References کلیک کنید.

3. روی گزینه‌ی Table of Contents کلیک کرده و سپس ظاهری که می‌خواهید به کار ببرید را انتخاب نمایید.

چگونه دو داکیومنت را با هم مقایسه و ادغام کنیم؟

 

 

 اگر دو ورژن از یک داکیومنت دارید -خواه به این دلیل که فرد آن را در کپیِ شخصی خود ادیت کرده، بک‌آپِ ابر کار نمی‌کردهاست و یا تنها می‌خواهید تغییراتی که در هر یک از دو نسخه وجود دارد را مورد بررسی قرار دهید- می‌بایست از ویژگی‌های مقایسه و ادغام استفاده کنید.

اگر می‌خواهید بدانید هنوز چه تغییراتی بین دو نسخه از یک داکیومنت باقی مانده است، می‌توانید آن دو را با هم مورد مقایسه قرار دهید. در زیر روش‌های انجام این کار را به شما معرفی کرده‌ایم:

1. یکی از دو نسخه را که می خواهید مقایسه کنید باز نمایید.

2. Click Tools > Track Changes > Compare Documents

3. داکیومنت اصلی (نسخه‌ی مادر) و فایل‌های داکیومنت اصلاحی را انتخاب کنید.

4. در بخش متنی، عبارت Label changes with را تایپ کنید تا بتوانید فرق بین دو داکیومنت را متوجه شوید. بدین‌ترتیب، ورد برایتان یادداشتی اضافه خواهد کرد که به شما می‌گوید هر تغییر از کجا پیدایش شده است.

ترکیب یا ادغام داکیومنت نیز به همین منوال است اما نتیجه‌ی نهایی تنها یک داکیومنت خواهد بود که محتوا و مطالب هر دو نسخه را با هم ادغام نموده است تا بدین‌ترتیب هر چیزی که یکجور است از نو بازنویسی شود:

1. یکی از دو داکیومنتی را که می‌خواهید ترکیب کنید باز نمایید.

2. Click Tools > Merge Documents.

3. داکیومنت اصلی (نسخه‌ی مادر) و فایل‌های داکیومنت اصلاحی را انتخاب کنید.

 وقتی داکیومنت‌ها ادغام شدند، تفاوت های بین آن دو هایلایت می‌شود و از آنجاست که می‌توانید چیزهایی را که می‌خواهید در نسخه‌ی نهایی حفظ کنید، انتخاب نمایید.  

چگونه داکیومنتی را با تَب‌استاپ‌ها (Tab Stop) و ایندنت‌ها (Indent) بدرستی فرمت کنیم

 

 

اگر جزو آن دسته از افراد هستید که برای فرمت کردن داکیومنت، کلید فاصله را فشار می‌دهید و یا و یا کلید تب را چند بار پشت سر هم می‌زنید دیگر وقت آن رسیده است که روش صحیح فرمت کردن را یاد بگیرید: استفاده از ایندنت‌ و تب‌استاپ. ویدیوی فوق برای یادگیری و درک بهتر، نحوه‌ی عملکرد تب‌ها و ایندنت‌ها را نمایش داده است. 

 

 

تب‌استاپ: یک تب‌استاپ در حقیقت جایی است که مکان‌نما یا کرسر بعد از آنکه کلید تب فشار داده می‌شود متوقف می‌شود. در برنامه‌ی ورد، از این ویژگی برای چینش درست متن استفاده می‌کنند. وقتی در وُرد روی خط‌کش کلیک می‌کنید، یک تب‌استاپ (در قالب فلشی منحنی) پدیدار می‌شود. وقتی روی کلید تب می‌زنید، کرسر و متن، روی آن فلش خواهند پرید. اگر چند تب‌استاپ اضافه کنید می‌توانید تنها با چند بار زدن روی کلید تب، متن را فرمت کنید؛ بدین‌ترتیب متن را درست در مکان خود و با بالاترین میزان همخوانی و تنظیم جاگذاری کرده‌اید.

ایندنت‌: همانطور که از اسم آن پیداست، ایندنت‌ها فاصله‌ی پاراگراف از مارجین یا حاشیه‌ی چپ/راست را مشخص می‌کنند. روی خط‌کش (Ruler)، دو مثلث خواهید دید که این فاصله‌سازی را تنظیم می‌کنند. شما می‌توانید روی هر یک از مثلث‌ها زده و برای تغییر میزان فاصله‌ها آن را حرکت دهید. مثلث بالا فاصله‌ی خط اول پاراگراف را تنظیم می‌کند و مثلث پایین، فاصله‌ی خط‌های بعدی پاراگراف را. شما همچنین می‌توانید روی مربع زیر آن‌ها کلیک کرده و هر دو را در آنِ واحد حرکت دهید.

اگر نحوه‌ی استفاده از ایندنت‌ها و تب‌استاپ‌ها را بدانید، تهیه کردن داکیومنتی‌هایی همچون رزومه و یا مقاله‌های آکادمیک برایتان به مراتب راحت‌تر خواهد شد.

چگونه نقل‌قول و مرجع اضافه کنیم؟

 

 

 

نوشتن مقالات آکادمیک همیشه سخت‌ بوده است؛ اما برنامه‌ی ورد، فهرست کردن لیست کتاب‌های نوشته‌شده (Bibliography) و آوردن نقل‌نقول از افراد را بسیار راحت کرده است. وقتی داکیومنت جدید را ایجاد و شروع به نوشتن مقاله کردید می‌توانید تنها با چند کلیک ساده، نقل‌قول‌ها را اضافه نمایید.

1. روی تب رفرنس (Reference) کلیک کنید.

2. روی گزینه‌ی Dropdown کنار استایل Bibliography کلیک کرده و استایل مناسب با آن مقاله را انتخاب نمایید.

3. روی آخر جمله و یا عبارت که می‌خواهید نقل‌قول بیاورید کلیک کنید.

4. Insert Citation را بزنید. در باکس Create New Source تمام اطلاعاتی که نیاز دارید را وارد نمایید.

وقتی یکبار نقل‌قول را وارد کردید، دیگر می‌توانید با انتخاب یک جمله، و سپس با کلیک کردن روی باکس Citations و انتخاب مرجع مورد نظر، نقل‌قول‌های دیگر را از همان متن اضافه کنید. وقتی کارتان تمام شد، برای تولید صفحه‌ی رفرنسِ اتوماتیک برای مقاله‌تان، روی دکمه‌ی Bibliography کلیک کرده و یکی از دو گزینه‌ی Bibliography یا Works Cited را انتخاب نمایید.

با ما تا بخش سوم این مقاله همراه باشید.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.