۱۳۹۷/۶/۲۷ فناوری اطلاعات

کی بازار- بی‌شک مایکروسافت-وُرد بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین برنامه‌ی پردازش کلمه‌ی موجود در بازار می‌باشد اما به غیر از ادیت متن و گزارش TPS (تعیین روش تست) کارهای بسیارِ دیگری می‌شود با آن کرد. اگر خیلی وقت است با خود می‌گویید «دیگر این بار از چند و چونِ وُرد سر در می‌آورم»، اکنون زمان این کار فرا رسیده است. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه‌ی ادیتِ استایل‌ها، اضافه کردن فهرست مطالب و غیره را به شما آموزش دهیم.

 

 

 

از لحاظ طراحی واسط کاربری، شاید تنها برنامه‌ای که ‌از بین تمامیِ برنامه‌های مایکروسافت آفیس ساده‌تر است، مایکروسافت ورد باشد. اگر تا به حال در زندگی‌تان از برنامه‌ی پردازش کلمه استفاده کرده باشید، منوهایی را برای باز کردن و ساختن فایل‌ها در بالا گوشه‌ی سمت چپ مشاهده خواهید کرد. نام منوی بزرگ‌تر که بالای داکیومنتِ Microsoft اجرا می‌شود "ribbon" (نوار) است. در این بخش تمامی ابزارهای قالب‌بندی که بدان نیاز خواهید داشت  در کنار چند فرمانِ متنی -که بسته به اینکه کدام تب را باز کرده‌اید تغییر می‌کنند- وجود دارد. تا اینجای کار احتمال می‌دهیم اصولِ پایه‌ای این برنامه را بلد باشید اما اگر همین کاربردهای ساده‌ی آن هم نمی‌دانید مایکروسافت راهنمای شروع بسیار سریع و ساده‌ای برای ورد در نظر گرفته است که می‌تواند در این راستا کمک زیادی به شما بکند.

چگونه رایج‌ترین و لازم‌ترین کاربردهای ورد را یاد بگیرم؟ 

البته که نیازهای هر فرد از برنامه‌ی وُرد آفیس با دیگری متفاوت است؛ اما با توجه به اینکه اکثر افراد از برنامه‌ی آفیس در محیط‌های اداری استفاده می‌کنند احتمال داده می‌شود بیشتر بخواهید کارهایی همچون ادیت استایل‌ها، مقایسه‌ی دو داکیومنت با هم، تهیه‌ی فهرست مطالب و غیره انجام دهید. پس ما را همراهی کنید تا برخی از آن‌ها را پوشش دهیم.

نحوه‌ی کاربرد و ادیت استایل

 

 

 

استایل در برنامه‌ی ورد، فرمتی از پیش تنظیم‌شده برای داکیومنت شماست و شامل فونت، سایز فونت، استایل پاراگراف و غیره می‌شود. ساخت و یا تغییر یک استایل به شما این توانایی را می‌دهد تا ظاهر داکیومنت خود را به طور یکجا عوض کنید. بدین‌ترتیب دیگر لازم نیست هر بخش را به طور جداگانه هایلایت کنید و تغییرات را به صورت جز به جز انجام دهید. می‌توانید کارهایی همچون تنظیم استایل سرفصل (Heading) و یا تغییر فهرست گلوله (نشانه‌گذاری) -که به صورت پیش‌فرض تهیه شده‌اند- انجام دهید.

برای مثال، اگر دارید روی کتابی کار می‌کنید، ممکن است از سوی انتشارات فهرستی از راهنمای استایل دریافت نمایید. و یا چنانچه به طور هفتگی یادداشت‌ها و مکاتبات بین-اداره‌ای انجام می‌دهید، استایل می‌تواند راه ساد‌ه‌ای برای ساخت راهنمای فرمت باشد تا بدین‌ترتیب هر بار که مکاتبه می‌کنید و یادداشت می‌نویسید فرمتی یکسان را دنبال کرده باشید. علاوه بر این، قادر خواهید بود تا هر زمانی که خواستید استایل‌ها را تغییر دهید (سطح بالایی از انعطاف‌پذیری در اختیارتان قرار داده خواهد شد)؛ بنابراین اگر از طرفی دپارتمانی به فرمت خاصی از مکاتبه تمایل دارد و از طرفی دیگر رئیس‌تان استایل نوشتاری دیگری را ترجیح می‌دهد، دیگر لازم نیست هر بار که داکیومنت جدیدی را باز می‌کنید کلِ قالب‌بندی را تغییر دهید.

به منظور اجرای استایل، ابتدا می‌بایست مطمئن شوید روی تبِ Home هستید. سپس بخشی از متنی را که می‌خواهید در داکیومنت عوض کنید انتخاب نموده  و سپس روی منوی استایل در نوار کلیک کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید وسط بخشی از متن عنوان بزنید، باید متنی را که می‌خواهید به عنوان سرفصل از آن استفاده کنید را انتخاب نموده و این روش را بکار گیرید: Styles > Heading 1. به همین سادگی. نحوه‌ی ساخت استایل‌های مخصوص به خودتان هم خیلی ساده است، خصوصاً هنگامیکه پیوسته در حال نوشتن هستید (برای مثال خبرنامه و یا کتاب) و یا می‌خواهید مجموعه قوانین خاصی را  به طور کلی روی داکیومنت خود پیاده کنید بسیار به دردتان خواهد خورد. برای مثال شاید بخواهید اندازه‌ی فونت آپشنِ سرفصل (که به صورت پیش‌فرض بوده است) را تغییر داده و یا نحوه‌ی عملکرد فهرست را عوض کنید. طریقه‌ی انجام این امور عبارت‌اند از:

  1. از تبِ Home، روی Styles Pane کلیک کنید.
  2. روی گزینه‌ی New Style کلیک کرده و یا استایلی که می‌خواهید ادیت کنید را انتخاب نمایید.
  3. برای ادیت پارامترهایی همچون نوع، پایه و فرمت، پنجره‌ای روی صفحه برایتان پدیدار می‌شود. برای انتخاب هر کدام می‌توانید روی گزینه‌ها کلیک کنید.

اگر گیج شده‌اید و معنای هر یک از لغات گمراهتان کرده است، نگران نباشید. موضوع چندان هم پیچیده نیست. استایل‌های پاراگراف، ظاهر متن را در سطح پاراگراف تغییر داده و تعیین می‌کنند. وقتی این استایل را پیاده می‌کنید، ظاهر کل پاراگراف تغییر می‌کند. استایل‌های کاراکتر نیز تغییرات را در سطح کاراکتر اعمال می‌کنند، تا بدین‌طریق بتوانید یک حرف را از بقیه متمایز سازید. استایل‌های جدول (Table) نمای جداول را عوض می‌کنند، مثل ظاهرِ ردیف سرفصل و یا عملکرد خط‌های گرید. در آخر نیز استایل‌های فهرست -مانند لیست‌های گلوله و یا طراحی و چینش اعداد- شکلِ فهرست را تغییر می‌دهند.

با ما تا بخش دوم این مقاله همراه باشید.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.