کی بازار- پیشرفت تکنولوژی ما را به سوی عصری جدید سوق داده است؛ جایی که همهچیز دارد در آن دیجیتالی میشود. با این حال گرچه این همه فناوری گامی بزرگ به سمت جلو به نظر میآید؛ اما این انقلاب جدید همچنین با خود گونههای جدیدی از خطرات امنیت سایبری و مجرمان مجازی آورده است. بنابراین، محافظت از اکانتهای آنلاینتان اکنون مهمتر از هر چیز دیگریست.
اگر همچنان از تاریخ تولد خود به عنوان رمزعبور جهانی استفاده میکنید پس باید از خواب ناز بیرون بیایید و با چشمانی باز به اطراف خود نگاه کنید. هکرها بیوقفه سعی میکنند ذرهای حفرهی امینتی را از دست ندهند و از هیچ تلاشی برای سوءاستفاده از اکانتهای آنلاین شما دریغ نمیکنند. برای آنکه امنیتتان تضمین گردد میبایست مطمئن شوید رمزعبورهایتان قویاند؛ اما مشکل اینجاست: حفظ کردن رمزعبورهای قوی کار دشواری است و آنهایی هم که براحتی حفظ میشوند معمولاً به لحاظ امنیتی بسیار ضعیفاند.
همچنین برای هر اکانتی که دارید باید یک پسورد ویژه نیز داشته باشید که حتی مسئله را پیچیدهتر هم میکند. اینجاست که مدیریت کلمه ی عبور (مدیر کلمهی عبور) برای کمک به میدان میآید. یک مدیریت کلمه ی عبور به شما کمک میکند تا بدون آنکه به ذهنتان فشار آورید، برای خود رمزعبور بسازید و آنها را نگه دارید. تنها چیزی که میبایست حفظ کنید یک رمزعبور مَستر است و دیگر بقیهی کارها را بدون دغدغه به مدیریت کلمه ی عبور محول کنید.
1. LastPass
متخصصین بر این باورند که LastPass بهترین مدیریت کلمه ی عبور موجود برای سیستمعامل اندروید است. این اپ هم به لحاظ قیمت، مقرون به صرفه است و هم امنیت بالایی را در اختیار کاربران قرار میدهد. همچنین ویژگیهای دیگری هم دارد که جایی دیگر پیدا نمیشود. یکی از ویژگیهایی که LastPass را از دیگر اپها متمایز میسازد، قابلیت همگامسازی با فضای ابری است. فرقی ندارد از چه دستگاهی استفاده میکنید، این اپ به شما اجازه میدهد به پایگاه اطلاعاتی دسترسی پیدا کنید و تمام اطلاعات را به طور بینقصی همگامسازی نمایید.
امنیت یکی از مهمترین خصیصههای هر مدیریت کلمه ی عبور است. یک مدیریت کلمه ی عبورِ خوب باید بالاترین سطح امنیت را ارائه دهد و کاربر را مطمئن سازد اطلاعاتش دستکاری نمیشود. LastPass این کار را با استفاده از رمزنگاری AES-256 انجام میدهد. این اپ همچنین از تأییدیهی چندعاملی استفاده میکند؛ که حتی لایهای به لایههای امنیتی آن اضافه میکند.
LastPass دارای ویژگیهای بسیار منحصر به فردی است، مثل شنودِ رمزعبور -که به شما میگوید فلان رمزعبور ضعیف است؛ پسوردساز، پشتیبانیِ اسکنر اثر انگشت و یک ویژگی اضطراری که به شما اجازهی دسترسی به اعضای یک خانواده و یا دوست را میدهد. همچنین میگذارد در نهایت اطمینان و امنیت، عکس و یادداشتهای صوتی ذخیره کنید.
هنوز تمام نشده است: این اپ روی تمامی سیستمعاملهای اصلی و مرورگرهای مهم اجرا میشود. LastPass اکانتی رایگان دارد که به شما اجازه میدهد روی همهی دستگاههایتان اطلاعات ذخیره کنید. همچنین اکانتی پریمیوم دارد که برایتان سالانه 24 دلار (هر فرد) و ماهیانه 48 دلار (هر خانواده تا سقف شش کاربر) تمام خواهد شد.
2. Password1
1 Password نیز یکی از بهترین و محبوبترین مدیریت کلمه ی عبورهای اندرویدی است. این اپ همچنین یک بستهی کامل از تمام ویژگیهاست و تمام آنچه از یک مدیریت کلمه ی عبور میخواهید را به شما خواهد داد؛ تنها یک نکته میماند و آن هم این که این اپ از LastPass گرانتر است. برخی از ویژگیهای اصلی آن عبارتاند از مدیریت پسورد، ساخت پسورد و پشتبانی چند-سکویی از دیگر سیستمعاملها. همچنین این اپ میتواند اطلاعات کارت اعتباری شما را ذخیره کرده و به لطف پشتیبانی Android Autofill API بخشهای خالی را با اطلاعات اضافی پر کنند.
ویژگیهای امنیتی Password1 نیز بخوبی دیگر ویژگیهایش است. این اپ با استفاده از تکنیکی کاملاً مطمئن به نام"گرفتنِ دو کلید رمزنگاری" (2SKD) از اطلاعات شما محافظت میکند. گرچه این رویکرد نیاز به تأیید احراز هویتِ چند عاملی ندارد؛ اما از کارکردی یکمرحلهای استفاده میکند که کِرَک کردن پسوردِ مَستر و یا دسترسی به اکانت شما را تقریباً ناممکن میسازد. Password1 نسخهی رایگان و آزمایشی 30 روزهای را به شما ارائه میدهد که بعد از آن میبایست اپ را آپگرید کرده و طرح پولی آن را دریافت نمایید. طرح فردی آن سالانه 36 دلار و طرح خانوادگی (تا سقف 5 کاربر) هر سال 60 دلار قیمت خواهد داشت.
3. Enpass
Enpass مدیریت کلمه ی عبورِ قدرتمندی است که روشی مطمئن برای مدیریت رمزعبورهای شما ارائه میدهدو در عین حال قیمت خوبی هم دارد. اگر به دنبال مدیریت کلمه ی عبور اندرویدی هستید که هم قدرتمند باشد و هم مقرون به صرفه Enpass بهترین گزینه است. نسخهی دسکتاپی این منیجر کاملاً رایگان است و همچنین دستگاههای موبایل را نیز تا سقف بیست رمزعبور را به طور رایگان پوشش میدهد. برای برداشتن این محدودیت، باید به ازای هر دستگاه یک بار مبلغ 10 دلار هزینه کنید.
همهی پسوردها به طور پیشفرض در حافظهی داخلی دستگاهتان ذخیره میشوند؛ اما گزینهای هم وجود دارد که به شما امکان همگامسازی آنها با سرویس ابر را میدهد. Enpass دارای ویژگیهای بسیار عالی امنیتی است و همچنین با رمزگذاری AES 256 بیتی از دادههای شما حفاظت میکند. این برنامه درست مانند Password1 به ویژگی پشتیبانی autofill مجهز است. علاوه بر اینها، Enpass میتواند اطلاعات شما را بکآپ گرفته و آن ها را بازیابی کند و البته آپشنِ وارد کردن اطلاعات از دیگر مدیریت کلمه ی عبورها را هم دارد که البته مهاجرت را بسیار آسانتر میسازد.
4. Dashlane
Dashlane اپِ مدیریت رمزعبور دیگریست که پک کامل ویژگیها را دارد و به لحاظ امنیتی در بالاترین حد است. Dashlane جدا از مدیریت رمزعبورها همچنین دارکوب را نیز تحت نظارت قرار میدهد تا هرگونه آسیبپذیریِ امنیتی -در ایمیلهایی که اضافه میکنید- را پیدا نموده و سریعاً راهکارهایی برای مقابله با آن اتخاذ کند. Dashlane وب را از طریق آنچه این شرکت "نظارت دارکوب" میخواند اسکن کرده و اگر اطلاعاتتان صورت آنلاین هر جای ناامنی قرار گرفته باشد به شما هشدار میدهد. Dashlane اپی است که نه تنها در مقابل خطرات ناشی از اشتراکگذاری آنلاین اطلاعات محافظت کرده؛ بلکه از این امر جلوگیری نیز میکند.
Dashlane (به لحاظ ویژگی) چیزهایی زیادی برای ارائه دارد؛ هرچند بسیاری از ویژگیهای آن تنها مختص نسخههای پولی است. در وهلهی اول این اپ به طور مطمئنی رمزعبورها، آیدیها و اطلاعات شخصی و خیلی چیزهای دیگر را به طور رمزگذاریشده ذخیره میسازد. در ادامه باید اشاره کرد این اپ از ویژگی autofill -برای پسوردهای روی اپها و سایتها- نیز پشتیبانی میکند.
طرحهای پریمیوم با ویژگیهای اضافهتر همچون گزینههای بیمهی سرقت هویت همراهند. Dashlane یک آپشن رایگان هم دارد که تنها تا سقف پنجاه رمزعبور را پوشش میدهد؛ تعرفهی پریمیوم آن نیز هر سال 60 دلار هزینه برمیدارد. همچنین طرح دیگری هم به نام Dashlane Premium Plus وجود دارد که سالانه 120 دلار میشود.
5. aWallet
aWallet اپ مدیریت رمزعبوریست ساده اما کارامد که در قلب بسیاری از کاربران جا باز کرده است. این اپ که به بسیاری از ویژگیهای امنیتی سطح بالا مجهز است، پسوردهای، اکانتهای وبی، اطلاعات محرمانهی بانکداری الکترونیک و دادههای کارت اعتباری و دیگر اطلاعات کاربر را ذخیره میسازد. این اپ هر نوع دادهای را رمزگذاری میکند، از جمله اسم های ورودی که از الگوریتمهای AES و Blowfish استفاده میکنند. آوالت از ویژگی قفل اتوماتیک برخوردار است که میتوان آن را برای بازهی زمانی مشخصی از پیش تنظیم کرد.
aWallet ادیتورِ درونسازهای دارد؛ بدینمعنا که میتواند دادههای طبقهبندیشده را با آیکونهای سفارشیسازیشده ساخته و یا اصلاح کند. ویژگیهای اضافی دیگر آن عبارتاند قابلیت بکآپگیری و ریستور کردن فایل دادههای رمزگذاریشده روی دستگاه یواسبی اندرویدی. این اپ هم نسخهی رایگان دارد و هم پولی. ورژن حرفهایِ آن (موجود در خریدهای درون-اپی) قفل ویژگیهای دیگر همچون ارسال CSV، ساخت رمزعبور و قفلگشایی اثرانگشت را باز میکند.
جمعبندی
با توجه به رشد بیامانِ حملات سایبری، داشتن یک مدیریت کلمه ی عبور قابلاعتماد میتواند تا حد زیادی از حضور آنلاین شما مراقبت کند. شاید LastPass بهترین گزینه برای مدیر رمزعبور به نظر برسد اما در آخر این به سلیقه و ترجیح شخصیتان بستگی دارد.
منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنسهای معتبر از تامینکنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بینالمللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنسهای اورجینال نرم افزارهای کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.