۱۳۹۷/۶/۲۴ فناوری اطلاعات

کی بازار- خیلی زود می‌شود به روتینی که در کامپیوترها و دستگاه‌هایمان جریان دارد عادت کرد، خواه این عادت استفاده از یک سری اپ/سرویس باشد و یا کارهای شخصی‌ و یا عادت‌های روزانه‌مان و غیره. وقتی این عادات تغییر کنند، شوکه می‌شویم و اگر این اتفاق برای اپ و یا سرویس مورد علاقه‌مان بیافتد دیگر مگو و مپرس. حال ای کاش ماجرا با یک تغییر ساده ختم به خیر می‌شد، اما اگر اپ یا سرویس مورد علاقه‌تان کلاً از بین برود چه؟ ویران‌کننده است اینطور نیست؟

شرکت گوگل این هفته اعلام کرد قرار است برای همیشه با اپِ اینباکس خود خداحافظی کند. اینطور به نظر می‌رسید که وقتی این اپ برای اولین بار در سال 2014 عرضه شد، از زمان خود جلوتر بود اما اکنون این شرکت قرار است اینباکس را تا شش ماه آینده ببندد.

چهار سال اول اینباکس

گوگل بی‌تردید اعتراف می‌کند که  Inbox برای آن‌ها حکم یک اپ آزمایشی را داشت. این شرکت در ادامه خطاب به وبلاگی از قریب‌الوقوع بودن بسته شدن اینباکس خبر داد و گفت: «اینباکس برای ما بهترین جایی بود که می‌شد روی ایده‌های ایمیلی آزمون و خطا کرد، مثل گذاشتنِ ایمیل‌ها در حالت Snooze برای بعد و همچنین بکارگیری تجارب مبتنی بر هوش مصنوعی همچون Smart Reply، ناج‌ها (تلنگرها)، و نوتیفیکیشن‌های اولویت اول».

این ویژگی‌های آزمایشی این اپ را عالی و بی‌نظیر کرده بودند؛ جدا از رابط کاربری بسیار تمیز آن، در اینباکس می‌شد براحتی ایمیل‌ها را در طبقه‌بندی‌های تبلیغات، مالی، اجتماعی، خرید، سفر و غیره پیدا کرد. گروه‌بندی سفر آن که حرف نداشت؛ همه‌ی ایمیل‌هایی که مربوط به یک سفر خاص بود را در یک فولدری جداگانه قرار داده و نمایی زیبا از مقصدتان نشان می‌داد.

اینباکس در کنار اینکه پیدا کردن ایمیل‌ها را آسان می‌کرد، همچنین پاک کردن کامل صندوق ورودی را نیز براحتی ممکن می‌ساخت؛ حتی اگر تعداد ایمیل‌های داخل صندوق ورودی به صفر هم نمی‌رسید دست کم آنقدر تعداد پیام‌ها را کم می‌کرد که آنچه هنوز در صندوق نگه داشته‌ بودید کاملاً مرتب و منظم باشد. این اپ همچنین دارای ویژگی‌های Snooze و پین بود.

اولین کسی که گفت «جایی برای همه‌چیز و همه‌چیز در جای خود» باید حتماً یکی از کاربران اپِ اینباکس بوده باشد.

 

 

اما جیمیل در سال جاری زیر بررسی‌ها و تغییرات و طراحی‌های مجدد فراوانی رفت و آنچه در طول این تعمیرات و تغییرات دستگیرم شد این بود که این سرویس بسیار به اپِ اینباکس شباهت داشت. همانجا بود که ناگهان از خود پرسیدم چرا گوگل باید دو سرویس کاملاً مشابه را بسازد و تنها کمی بعد بود که جواب این سوالم را گرفتم.

اعلام گوگل

گوگل در این اطلاعیه از تاریخ بستن اینباکس خبر داد؛ درست مانند یک کاراکترِ تلویزیونی که بازیگرش اعلام کرده باشد به خاطر بحث بر سر قرارداد دیگر با هم کار نمی‌کنند.

«چهار سال بعد از انتشار اینباکس در سال 2014، خیلی چیزها در مورد طراحی بهینه‌ترِ ایمیل یاد گرفتیم و از همین رو تمام تجارب خوب و محبوب اینباکس را برداشتیم و به جیمیل اضافه کردیم تا بدین‌ترتیب به بیش از یک میلیارد نفر کمک کرده باشیم وقتی روزانه با ایمیل‌هایشان سر و کار دارند حال بهتری داشته باشند».

بسیارخوب... تا اینجای کار همه چیز خوب پیش می‌رود اما سخنانی که در ادامه شاهد خواهید بود طرفداران اینباکس را غافلگیر کرد:

«از آنجایی که نگاهمان همیشه به آینده دوخته شده است، می‌خواهیم رویکردی متمرکزتر اتخاذ کنیم تا بهترین تجربه‌ی ایمیل را در اختیار کاربران قرار دهیم. در نتیجه بر آن شدیم تا تمرکز خود را تنها روی جیمیل گذاشته و در پایان مارس 2019 از اینباکس خداحافظی کنیم».

گوگل همچنین عمیقاً به این حقیقت واقف بود که: «تغییر دشوار است»؛ به همین دلیل برای آنکه کاربران بتوانند براحتی عادت خود را از اینباکس برداشته و به سراغ جیمیل جدید بروند "یک راهنمای تغییر" ارائه داده است.

 

 

مشکل این است که بسیاری از کاربرانِ اینباکس به این دلیل به سمت این اپ آمدند که جیمیل را دوست نداشتند و گرچه جیمیل اکنون خیلی از ویژگی‌های اینباکس را دارد، اما باز برای کاربران جای اینباکس را نمی‌گیرد. کاربران هم برای نشان دادن عدم رضایت خود از این تصمیم در رسانه‌های اجتماعی و پست‌های بلاگی کامنت‌های مختلف گذاشتند.

طبق گفته‌های کاربران این اولین بار نیست که دارند از گوگل عیب جویی می‌کنند. این شرکت دائماً اپ یا سرویسی را می‌سازد و بعد که کاربران بدان عادت می کنند به خواست و اراده‌ی خود آن‌ را حذف می کند، بدون آنکه حتی ذره‌ای حال کاربران برایشان اهمیت داشته باشد.

مقصد بعدی کجاست؟

بعد از شنیدن این خبر دو ساعت وقت خود را صرف گشتن در اپ‌استور کردم تا بلکه جایگزینی برای اینباکس پیدا کنم. گرچه هنوز شش ماه دیگر وقت دارم اما هنوز ذهنم درگیرش است.

سال 2014 از نسخه‌ی iOS اپِ جیمیل خوشم نمی‌آمد و الان نیز چنین حسی دارم. چیزی که بیشتر از نسخه‌ی iOS اپِ جیمیل از آن بدم می‌آید، نسخه‌ی iOS اپلیکیشنِ Mail است. باید به سرچ خود ادامه دهم تا بالاخره  چیزی را پیدا کنم که مثل اینباکس دوستش داشته باشم. خوشبختانه شش ماه برای این کار وقت دارم.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.