۱۳۹۷/۶/۱۷ فناوری اطلاعات

کی بازار- بر اساس یافته‌های تحقیقاتی سال 2017 شرکت Return Path، به طور میانگین حدود 65% از اینباکس کاربر در جیمیل، جنبه ی تبلیغاتی دارد. این پژوهش همچنین به این موضوع اشاره دارد که ایمیل‌های اصلی (که با عنوان primary در جیمیل نمایش داده می‌شوند) اکنون تنها 3 درصد از کل پیام‌های جیمیل را تشکیل می‌دهند. به بیانی دیگر، شاید تنها یک‌سومِ ایمیل‌ها برایتان کاربرد داشته باشد و نیازهای روزانه‌تان را برآورده کند. 

با این حال همه‌ی ایمیل‌های بدون کاربرد نیز به طور یکسانی نگران‌کننده نیستند. بلاک کردن فرستنده‌هایی که گهگاه پیام می‌دهند آسان است؛ اما وقتی اسپمرها درخواست شما را برای لغو عضویت نادیده می‌گیرند، نمی‌توانید جلوی آمدن و خواندن ایمیل‌های ناخواسته را بگیرید. همچنین وضعیت بدی ایجاد می‌شود که در آن، سایر اسپمرها نیز به اینباکس یا صندوق ورودی شما راه پیدا می‌کنند.

خوشبختانه، با کمی تغییر می‌توانید هر روز وارد اینباکس جیمیل خود شوید. با اتخاذ عادات مؤثرِ ایمیل، دیگر لازم نخواهد بود نگران ایمیل‌های ناخواسته باشید.

1. از ویژگی "Report Spam" استفاده کنید

ابتدا، بعد از آنکه لاگین کردید، باید آخرین نسخه‌ی جیمیل را دریافت کنید تا سرویس بتواند براحتی تغییراتی را که در ادامه بدان‌ها خواهیم پرداخت قبول کند. اگر ظاهر «کلاسیک» جیمیل را ترجیح می‌دهید، فقط باید با کلیک روی آیکون چرخ‌دنده، بین دو ظاهر مختلف سوئیچ کنید. برای از بین بردن ایمیل‌هایی که برایتان در آنِ واحد به صورت اسپم می‌آید، انتخاب جمعیِ ویژگی Report Spam استفاده کنید. این کار تضمین می‌دهد که هر ایمیلی که در آینده از سوی فرستندگان ناخواسته و ناخوشایند فرستاده شد، مستقیماً به فولدر اسپم هدایت شوند. این تکنیک به حد کافی سریع و دقیق هست که بتواند با ارسال‌کنندگان مزاحم و پیگیر دست و پنجه نرم کند.

 

 

با چند دقیقه تمرین، می‌توانید در روز از پسِ چیزهایی که وقت و انرژی شما را می‌گیرند برآیید. چنانچه روزی خواستید فرستنده‌ی مورد نظر را از بلاک درآورید، می‌توانید به صورت دستی آن را در فولدر اسپم انجام دهید. مراقب باشید به طور تصادفی فرستنده‌ی ایمیل‌های مناسب را پاک نکنید که البته برای این مشکل هم راه حل داریم: از آخرین نسخه‌های "Archives" و "Snooze functionalities" استفاده کنید.

2. فیلترها و آدرسهای مسدودشده

اما برای آن دسته از ارسال‌کنندگان سمج ایمیل که همیشه حریم خصوصی دریافت‌کننده‌ی ایمیل را زیر پا می‌گذارند می‌بایست راه حلی بادوام‌تر پیدا کرد. الگوریتم‌های فیلترکننده‌ی جیمیل به حد کافی کامل و حرفه‌ای هستند که بتوانند با این اسپم‌های آزاردهنده مبارزه کنند، چراکه این الگوریتم‌ها به سرعت حضورشان را شناسایی می‌کنند. منوی "Filters and Blocked Addresses" را می‌توانیداز بخش تنظیمات پیدا کنید. با یک بار نصب صحیحِ آن، موتور قوانین (Rule Engine) می‌تواند دزدکی‌ترین اسپمرها را شناسایی کرده و آن‌ها در جا در مسیرشان متوقف نماید. این روش خصوصاً برای مدیریت آن دسته از اسپمرها جواب می‌دهد که سعی دارند از طریق فهرست‌های ایمیل، ایمیل‌های مستعار و فیشینگ نفوذ کنند.

 

 

پس از شناسایی آدرس‌های ایمیل اسپم‌کننده، تب جدیدی از جیمیل باز کرده و روی لینک موجود برای ساخت فیلتری تازه کلیک کنید.

 

 

پیش از ساخت فیلتر ابتدا می‌بایست مفهوم ایمیل‌های مستعار را درک نمایید. اسپمرها برای سرک کشیدن به اینباکس یک کاربر از ترکیبی از ایمیل‌های مستعار و باکسِ موضوع (subject) استفاده می‌کنند. این بدان معناست که شما می‌توانید با منشن کردن همه‌ی آن‌ها (با علامت +) در بخش From از رویارویی با آن‌ها طفره بروید. علامت "+" در اینجا به ایمیل مستعار دیگری اشاره دارد.

ترجیحاً می‌بایست وقتی روی وبسایت در حال رجیستر هستید، ایمیل مستعار خود را با علامت "+" به فیلد "To" اضافه کنید. این کار جلوی نمایش ایمیل‌های ناخواسته و نامطلوب را در اینباکس شما می‌گیرد. مهم است بدانید برای چنین واژگان کلیدی و ایمیل‌های مستعار، هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.

 

 

در مرحله‌ی آخر باید گزینه‌ی "Delete" را چک کنید.وقتی ایمیل‌های مستعار را بدرستی برای حذف نشانه‌گذاری کردید، دیگر حتی نشانی از جماعتِ اسپمرها نخواهید دید.

 

 

3. پیشگیری بهتر از درمان است

به جای آنکه با اسپمرهایی که به اکانت جیمیل‌تان نفوذ می‌کنند سر و کله بزنید، بهتر است آن‌ها را در جایی گیر انداخته و مهارشان کنید. بیشترِ ایمیل‌های غیرضروری زمانی پایشان به ایمیل شما باز می‌شود که از همه جا بی خبر آدرس ایمیل‌تان را اعلام می‌کنید. برای جلوگیری از دستکاری شدن اطلاعاتتان بهتر است از سرویس‌های ایمیل موقتی (که آدرس ایمیل‌تان را بعد از استفاده پاک می‌کنند) استفاده کنید. Emailondeck، Yopmail و Mailinator نمونه‌هایی از سرویس ایمیل موقتی هستند که به کاربران کمک می‌کنند به کتاب‌های الکترونیک، تالارهای گفت‌وگوی ویندوز‌بولتن، تخفیف‌ها و کوپن‌ها دسترسی پیدا کنند. با این حال، به یاد داشته باشید که وبسایت‌های معتبر و رسمی اغلب بسیاری از آن‌ها را مسدود می‌کنند.  علاوه بر این‌ها، وبسایت‌های رسانه‌های اجتماعی، کاری و یا بازرگانی تجاری بزرگ‌ترین منبع برای ایمیل‌های  ناخواسته‌اند که این کار را با ارسال نوتیفیکشین‌ها انجام می‌دهند. خوشبختانه شما می‌توانید همه‌ی آن‌ها را در منبع غیرفعال کنید.

نتیجهگیری

هیچکس دوست ندارد در اینباکس‌های خود ایمیل‌های اسپم دریافت کند؛ اما حقیقت این است که آن‌ها وجود دارند و بسیار سمج هم هستند. با این وجود با استفاده از ترفندهای بالا قادر خواهید بود دریافت ایمیل‌های اسپم را به حداقل برسانید.

 

منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.