۱۳۹۷/۶/۱۰ فناوری اطلاعات

 کی بازارمایکروسافت، این غول بزرگ همیشه رکن اصلی جهان کامپیوتر بوده است. اگر می خواهید در جایی که قابلیت های بسیار بیشتری از نوت پد دارد چیزی بنویسید، معمولاً مایکروسافت وردِ مورد علاقه تان آماده ی استفاده است. این روزها دو غول پردازشگر ورد وجود دارد (ورد مایکروسافت و گوگل داکس) که هر یک سعی دارند در رقابتی تنگاتنگ، توجه کاربران را بیشتر از دیگری به خود جلب کنند. حال سؤال این است که کدامیک بر دیگری برتری دارد؟ بیایید این بحث را در حوزه های مختلف مورد بررسی قرار دهیم.

هزینه

ساده ترین بخش... اینطور نیست؟ استفاده از گوگل داکس هیچ هزینه ای ندارد؛ تنها کافیست یک اکانت گوگل داشته باشید و دست به کار شوید. از طرفی دیگر، آفیس یا در قالب بسته ی نرم افزاری 2016 و یا عضویت ماهیانه برای آفیس 365 ارائه می شود. عجالتاً این راند مسابقه را (از حیث مقاصد هزینه ای) گوگل داکس برنده است.

با این حال، پیش از اینکه آفیس را به کل نادیده بگیرید توجه داشته باشید که یک نسخه ی رسمی و رایگان نیز به نام آفیس آنلاین وجود دارد. این نسخه به اندازه ی بسته ی اصلی آفیس قدرتمند نیست و مدام اصرار دارد آفیس 365 را دریافت کنید؛ اما همچنان رایگان می باشد. در این بخش هم گوگل داکس برنده است زیرا کل محصول رایگان بوده و این در حالیست که تنها ورژن آنلاین سبُک ترِ آفیس رایگان است.

ابر در مقابل حریم شخصی

کارکرد ابرها همچون شمشیری دو لبه است. برخی از کاربران عاشق ابرها هستند و برخی دیگر حریم شخصی را دغدغه ی اصلی خود می دانند. در نتیجه، این دو بسته را بر مبنای توانایی شان در استفاده از کلود برای ذخیره و نیز عدم استفاده از آن قضاوت خواهیم کرد.

آیا می توانید داکیومنت ها را با هر یک از این دو بسته ذخیره و ویرایش کنید؟

در هر دو مورد، پاسخ بله است. گوگل داکس یک سرویس کلود-محور است که صرف نظر از اینکه آن ها را در کجا باز می کنید و یا می نویسید، داکیومنت های شما را به روز نگه می دارد. همه ی آن ها در گوگل درایو شما ذخیره می شوند که همراه با اکانت گوگل تان به طور رایگان ارائه می گردند. آفیس 365 قابلیت های ویرایش و ذخیره در کلود را با وان درایو، این سرویس شخصی ذخیره-محورِ مایکروسافت انجام می دهد که رایگان نیز می باشد.

آیا می توانید داکیومنت ها را خارج از محیط کلود در هر یک از این دو بسته ذخیره و ویرایش کنید؟

اینجاست که تفاوت ها آشکار می شوند. گوگل داکس می تواند به منظور ویرایش بیشتر، داکیومنت ها را در هارد درایو دانلود کند؛ اما این کار نیاز به پردازشگر ورد دیگری برای باز شدن دارد (برای مثال ورد!). اگر می خواهید بدون استفاده از کلود، در گوگل داکس بنویسید بهترین گزینه این است که حالت آفلاین را فعالسازی کنید؛ آفلاین شوید و داکیومنت خود را به این روش ویرایش نمایید که البته به نظر می آید اجرایی شدنش کمی عذاب آور باشد.

این را با قابلیت های بدون کلود آفیس که در آن براحتی نرم افزار را روی هارد درایو کامپیوترتان نصب کرده و زمانی که می خواهید چیزی را خارج از محیط کلود بنویسید آن را بوت آپ می کنید مقایسه نمایید. آفیس در این زمینه گزینه ی بسیار خوبی برای مدیریت داکیومنت های حساس است؛ همان هایی که ترجیح می دهید در جایی خارج از کلود بگذاریدشان.

قابلیت های آفلاین

این بخش نشان می دهد کدامیک از این دو رقیب وقتی اینترنت ندارید عملکرد بهتری از خود نشان می دهند. گوگل داکس از توانایی های آفلاین برخوردار است اما می بایست این آپشن را پیش از  آنکه آفلاین شوید تنظیم کنید. و شما تنها قادرید آن دسته از داکیومنت هایی را که اخیراً هنگام آنلاین بودن باز کردید باز کنید. با این وجود، نرم افزار دسکتاپ آفیس به طور خاص ارتباط آنلاین را لازم نمی داند؛ این بدان معنا می باشد که شما می توانید هر زمانی در سفر باشید از آن بیرون بیایید و بعد کارها را انجام دهید، بدون اینکه نگرانِ از پیش مهیاسازیِ داکیومنت ها برای استفاده ی آنلاین باشید.

تمپلیت (قالب بندی ها)

بی شک، در بخش تمپلیت آفیس پیروز میدان است. گوگل داکس بسته ای مناسب از آن ها را دارد؛ اما آفیس از این جهت برنده است که شما می توانید تمپلیت شخصی خود را بسازید. از طرفی دیگر گوگل داکس برای رمزگشایی ساخت و ذخیره ی تمپلیت ها شما را ملزم به داشتن بسته ی جی (GSuite) می کند.

مشارکت

زمانی گوگل داکس پادشاه مشاکرت آنلاین بود: به افراد این اجازه را می داد  تا داکیومنت ها را به طور همزمان ویرایش کنند و آن را میان مردم بسیار محبوب ساخت. از آن زمان به بعد، ویندوزها کیفیت عملکرد آن را بالاتر بردند و همان ویژگی را با آفیس 365 نیز ارائه دادند. در این بخش از حیث عملکرد مشارکتی بر دیگری برتری ندارد. هر دو این قابلیت را به یک اندازه در خود دارند.

البته شاید در این بخش توصیه ها بیشتر به سمت گوگل داکس سوق داده شود. گوگل داکس بیشتر از حریفش کاربر مدار است چراکه هر مشارکت کننده تنها به یک مرورگر وب برای باز کردن گوگل داکس نیاز دارد. بنابراین شما می توانید همه ی کسانی را که سیستم ها و باجت ها را می گردانند وارد داکیومنت خود کنید.

 در همین حال، مشارکت با آفیس هر نویسنده را ملزم می دارد تا کپی شخصی خود را از آفیس داشته باشند که البته کمتر کاربردی است.

کارایی

گوگل داکس به نسبت آفیس میزان عملکرد را محدودتر کرده است. کاربرانی که به منظور نوشتن افکارشان و انجام دادن یک سری کارها از پردازشگرهای ورد استفاده می کنند، گوگل داکس را چیزی اضافه بر سازمان خواهند پنداشت. با این حال، کاربرانی که چیزهایی بیشتر از بسته ی آفیس خود می خواهند پیشنهادات گوگل داکس را ناکافی تصور خواهند نمود.

حال برنده کدام است؟

وقتی صحبت از پیروز این میدان به میان می آید فقط باید  با این عبارت آزاردهنده ی "بستگی دارد" جواب داد. گوگل داکس و آفیس از هر جهت با یکدیگر در رقابت اند؛ اما هر یک به دلایلی برای افراد مختلف گزینه ی بهتری تلقی می شوند. نمی توان به طور قاطعانه برنده ای از میان این دو بسته انتخاب کرد زیرا همه چیز به این بستگی دارد که از پردازشگر ورد خود چه انتظاراتی دارید. اما از میان این دو بسته کدامیک نیازهای کاربران را پوشش بیشتری می دهد؟

گوگل داکس برنده است اگر:

  • پردازشگری می خواهید که ورژن ضعیف تر یک محصول پولی نباشد.
  •  می خواهید صرف نظر از سیستم عامل شان و یا تمایل به پرداخت هزینه برای یک پردازشگر ورد، با دیگران مشارکت داشته باشید.
  • از استفاده از کلود برای ویرایش سریع و راحت روی دستگاه های مختلف لذت می برید.

مایکروسافت آفیس برنده است اگر:

  • پردازشگری می خواهید که بتواند هر حجم کاری را با تمپلیت های قابل شخصی سازی، کارایی بالا و  صفی طولانی از آپشن هایی برای تغییر و استفاده مدیریت کند.
  •  می خواهید کارهای حساستان را خارج از محیط کلود ذخیره کنید تا مطمئن شوید به دلیل بریچ امنیتی که خارج از کنترل شما بوده است نشت نکنند.
  • چیزی می خواهید که وقتی اینترنت ندارید- مثل وقت هایی که مسافرت هستید- کار کند.

بسته های تجاری

گوگل داکس و ورد مایکروسافت هر دو مزایا و معایب خودشان را دارند؛ این درحالیست که هر یک روند خدماتی مخصوص به خود را پیش می برند. حال می دانید کدام بسته برایتان مناسب تر بوده و به سلیقه تان بیشتر نزدیک است.

کدامیک را ترجیح می دهید؟

نظرات خود را با ما در زیر به اشتراک بگذارید!

 منبع: کی بازار (فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اورجینال)، با دریافت انواع لایسنس‌های معتبر از تامین‌کنندگان جهانی این امکان را برای تمام کاربران فراهم آورده است تا در چند ثانیه، از خدماتی بین‌المللی لذت ببرند. در کی بازار امکان خرید لایسنس‌های اورجینال نرم افزار‌های کاربردی و امنیتی (ویندوز اورجینال، آفیس اورجینال، آنتی ویروس اورجینال، آنتی ویروس کسپرسکی، آنتی ویروس پادویش و آنتی ویروس نود 32) بصورت ارسال آنی فراهم آمده است.